zyrafa31 20.03.07, 19:23 niech mnie ktorys oswieci,chodzi o to ze czesto nie mam cisnienia w kranie,co moze byc tego powodem ???oswieccie niezorientowana babe,prosze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylw Re: do hudraulikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:07 witam. może być kilka powodów - stary pion wodny zakamieniony, jakieś remonty na sieci i efekt zaniczyszczone filtry, jeśli to budynek wielorodzinny i jest stara instalacja zbyt dużo ludzi naraz korzysta z wody a prześwit pionów ( zakamienionych ) zbyt mały, należy przeczyścić (odkręcić) perlatory przy bateriach. Tak czy inaczej jeśli nie ma w domu faceta to trzeba wezwać hydraulika. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa31 Re: do hudraulikow 20.03.07, 21:46 instalacja ma okolo szesciu lat,dom jest jednirodzinny z wlasna studnia gl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majster Re: do hudraulikow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 22:17 a to masz żle utawiony wyłącznik ciśnienia, trzeba podkręcić żeby się szybciej załączał a i powietrze w hydroforze uzupełnć Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa31 Re: do hudraulikow 20.03.07, 22:54 czy to znaczy ze co jakis czas trzeba uzupelniac powietrze w hydroforze i ustawiac wylacznik cisnienia czy mozna to zrobic raz a dobrze?/ Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: do hudraulikow 21.03.07, 10:46 zyrafa31 napisała: > czy to znaczy ze co jakis czas trzeba uzupelniac powietrze w hydroforze i > ustawiac wylacznik cisnienia czy mozna to zrobic raz a dobrze? Miałem do czynienia z hydroforem z lat 80-tych i tam trzeba było regularnie zwiększać poduszkę powietrzną, czyli spuszczać co jakiś czas trochę wody bezpośrednio ze zbiornika hydroforu przy wyłączonej pompie. Dawało to tyle, że włączał się rzadziej, natomiast ciśnienie przed włączeniem i tak było wyraźnie niższe, niż zaraz po wyłączeniu pompy. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: do hudraulikow 21.03.07, 13:58 >Tak czy inaczej jeśli nie ma w domu faceta to trzeba wezwać > hydraulika. powodzenia No nie wygłupiaj sie, żeby perlator wyczyścic czy wymienic to nie trezba faceta :-) A żeby cos z pionami zakamienionymi zrobic to tez nie każdy facet poradzi :-) Chyba, że to była oferta, to ja przepraszam :-) pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: do hudraulikow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:02 spokojnie, regulacja wyłaczika ciśnieniowago jest bardzo prosta. Reguluje on ciśnienie wyłaczania hydroforu i spadek ciśnienia po jakim następuje ponowne załączenie. Poduszke powietrzna należy uzupełniac i ile słychac że hydrofor włacza sie na krótkie cykle pracy i na każde poruszenie zaworem baterii. Nie wiesz ja t poproś elektryka lub zapytaj w sklepie z takimi akcesioriami lub poproś o instrukcje do przeczytania. Tak to wygląda ? www.sil.pl/product_info.php?cPath=31&products_id=174 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydraulik.net.pl Re: do hudraulikow IP: *.chello.pl 26.03.07, 02:30 jeżeli tylko w jednym to problem z sitkiem w bateri... perletorem - można wyczyścić samemu Jeżeli we wszytkich to problem z ciśnieniem na hydroforze - jak się nie nzasz to wezwij fachowca niech pokaże jak uzupełniać poduśzkę powietrzną, będziesz wiedziaął na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś