Gość: la IP: *.kat.cdp.pl 28.05.03, 06:45 najpierw: - odswiezyc parkiet, znaczy sie cyklinowac i lakierowac - czy malowac sciany i sufity? I dlaczego tak? Dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senior_ Re: co zrobic....? 28.05.03, 11:00 tez miałem ten problem. obawiałem się dużego zapylenia ścian, więc najpierw wycyklinowałem. okazało się jednak, że fachman miał dosyć dobry sprzęt i właściwie żadnego zapylenia nie było. gość, który mi to robił, powiedział później, że najlepiej jest najpierw przygotować ściany do malowania (równanie, szpachlowanie), później cyklina i lakierowanie, a na samym końcu malowanie ścian. podobno lakier do podłóg podczas schnięcia wydziela opary, które mogą źle wpływać na farbę. czy tak jest w rzeczywistości - nie wiem. ważne jest, żeby malować parę dni po lakierowaniu podłóg, jak lakier całkowicie stwardnieje i solidnie zabezpieczyć parkiet folią i tekturą falistą. Odpowiedz Link Zgłoś
hen_now Re: co zrobic....? 02.06.03, 08:26 senior_ napisał: > tez miałem ten problem. obawiałem się dużego zapylenia ścian, więc najpierw > wycyklinowałem. okazało się jednak, że fachman miał dosyć dobry sprzęt i > właściwie żadnego zapylenia nie było. > gość, który mi to robił, powiedział później, że najlepiej jest najpierw > przygotować ściany do malowania (równanie, szpachlowanie), później cyklina i > lakierowanie, a na samym końcu malowanie ścian. podobno lakier do podłóg > podczas schnięcia wydziela opary, które mogą źle wpływać na farbę. czy tak jest > > w rzeczywistości - nie wiem. > ważne jest, żeby malować parę dni po lakierowaniu podłóg, jak lakier całkowicie > > stwardnieje i solidnie zabezpieczyć parkiet folią i tekturą falistą. Odpowiedz Link Zgłoś