Dodaj do ulubionych

problem podłogowy -pomóżcie , proszę

11.05.07, 18:08
Proszę o pomoc bo za chwile zwariuje . Przygotowuje sie do remontu
kapitalnego mieszkania . Najwiekszy problem to podłoga . NA 67 m2 jest 7
pomieszczen , na których jest mozaika , terakota. Kazde pomieszczenie ma inny
poziom podłogi, wyglada to tragicznie . Chciałam zerwac wszystko i wyrównać .
Czy do wyrównania , potrzebna jest nowa wylewka czy mozna kłasc na takie
podłoze?, lub co mozna dac innego wyrównujacego zamiast wylewki???
Ile kosztuje taka wylewka od 1m2 i ile mniej wiecej musi schnąć .
A)pod panele witex
B)pod mozaike przemysłowa
C)terakota lub gres na przedpokoju.
Nie wiem , która podłoge jeszcze połoze , to zalezy od tej wylewki i
wyrówniania podłoza . Nie moge czekac na wylewke pod mozaike 2 miesiace ,
kolejne 2 tygodnie na przystosowanie parkietu, cyklinowanie i jescze kolejne
2 tygodnie na lakier , bo przeciez gdzies musze mieszkac przez ten okres
czasu.Wiec szybszym rozwiazaniem byłyby panele .
Ludziki pomózcie , bo mam juz tego wszystkiego dość!!!!
Obserwuj wątek
    • cromwell1 Re: problem podłogowy -pomóżcie , proszę 11.05.07, 18:17
      dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,73936,1366643.html?as=2&ias=2
      pzdr.
    • cyklina-klimkiewicz Re: problem podłogowy -pomóżcie , proszę 12.05.07, 14:46
      Mam trudności ze zrozumieniem problemu.Jeśli w każdym z siedmiu pomieszczeń masz
      inny poziom to abyś miał jednakowy , musisz doprowadzić do tego by poziom ten
      wyrównać.Albo wylewka albo OSB.Nic innego nie jest powszechnie stosowane.Co do
      sposobu,wszystko po kolei i w zamieszkanym pomieszczeniu .To jesli taki model
      wybrałeś to o co i do kogo pretensje?Ile kosztuje remont użytkowanego lokalu i
      jak jest uciążliwy?Ile kosztuje wyrównanie poziomu ,to zależy od różnicy
      poziomów między pomieszczeniami,a ta związana jest z możliwością stosowania
      różnych produktów (małe różnice to droższe produkty).Taki sposób remontu to duże
      koszty i ogromna uciążliwość.Jak wylewka nie wyschnie to niczego na nią nie
      przykleisz i nic na nią nie położysz.Paneli tez nie położysz na mokrej wylewce.
      • Gość: oo Re: problem podłogowy -pomóżcie , proszę IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:59
        Problem polega na tym , że nie wiem co się daje na podłoze , zeby je wyrównac i
        ile to kosztuje :). Chciałam uniknąć wylewki , bo wiem , ze schnie i to dość
        długo. Myślałam , że są jeszcze jakies sposoby:) , o których ja nie mam
        pojęcia .
        Jeszcze nic nie wybrałam :) , radzę się narazie . I do nikogo nie mam
        pretensji , do siebie również :)
        Ile schnie taka wylewka i ile kosztuje 1m2 ? czy ktos sie orientuje? , czy to
        musi byc jakis specjalny fachowiec, czy zrobi to prawie kazdy fachowiec ?
        • cyklina-klimkiewicz Re: problem podłogowy -pomóżcie , proszę 13.05.07, 10:27
          Jak nie wiesz, a chcesz wiedzieć,to wejdź na www.uzin.pl Weź kajecik,ołówek i
          pisz.Do wyrównania poziomu stosuje się NC-170,albo pod parkiety i długie klejone
          elementy NC-174.Na stronie są PDF tych produktów .Są po naszemu .Opisane "jak
          chłop krowie na rowie" co inni nazywają "po amerykańsku ,w stylu MICROSOFT"
          .Masz tam podane zużycie,oraz opakowania produktów.Jak wyznaczyć równy poziom to
          pewnie wiesz.A ceny w sklepach są różne.Sprawdzisz w np.w Castoramie.To czy i co
          zastosujesz zależy od tego jaka jest ta różnica poziomów.Pamiętaj,że wylewki
          muszą wyschnąć aby na nich coś kleić.To ile schnie wylewka zależy od tego ile
          jej jest(grubość)i od paru innych czynników.Jeśli coś robisz w każdym pokoju
          oddzielnie to trwa bardzo długo a uciążliwość jest ogromna. Jednego możesz być
          pewny,tanio tego nie zrobisz. W zależności od tego co ma być na podłodze,podłoże
          musi spełniać warunki opisane normą.Zwykle wylewki robią posadzkarze albo murarze.
    • Gość: miastus Re: problem podłogowy -pomóżcie , proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 10:48
      z takiego opisu trudno wywnioskowac jak duze roznice sa do zniwelowania, ale jesli chcesz miec gotowa podloge na drugi dzien to zastosuj suchy jastrych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka