wilga52 25.06.07, 16:23 Czy muszę robic projekt i zgłaszac jeżeli chcemy zamontowac w pomieszceniu piwnicy budynku wielorodzinnego węzeł cieplny kompaktowy, do chwili obecnej byliśmy przy węźle grupowym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wilga52 Re: Mam pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:28 Dziękuję Panie Jarecki za odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Mam pytanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:40 niekoniecznie. Przyzwoity dostawca ciepła wydaje warunki techniczne przyłaczenia , któe zawierja takie informacje. jeszcze bardzie przyzwoity zwiera umowe o przyłaczenie , buduje wezeł w oparciu o własne opracowanie i załatwia wszelkie formalności. Zapytaj swojego dostawcy a dowiesz się czy jest przyzwoity. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Mam pytanie? 27.06.07, 22:25 Kto by tego nie załatwiał to czynności wykonane być muszą. Oczywiste jest, że zależy od dostawcy ciepłej wody lub gazu, zależnie od warunków. Tak czy inaczej oddzielenie się od reszty mieszkańców zmienia "nieco" układ CO w budynku i czynności projektowe, pozwoleniowe, uzgodnieniowe i wykonawcze pozostają nie zmienne. Co najwyżej udział wnioskodawcy/inwestora mogą się ograniczać do minimum lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilga52 Re: Mam pytanie? 28.06.07, 13:31 Po wstępnych rozmowach z dostawcą CO i CW wyszło że my mamy kupic węzeł cieplny i udostępnic pomieszczenie piwniczne do zamontowania węzła. Dalsze rozmowy przed nami.Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś