Dodaj do ulubionych

glazurnik-partacz

06.07.07, 18:16
jestem w trakcie remontu łazienki [blok z płyty]

polecono mi "fachowca", który jednak okazał się fachowym partaczem.
skuto płytki, na to od razu położono klej i płytki.

problem w tym, że ŻADNA nie jest równo. Krzywo przycięte, krzywo położone.

Nie chcę już korzystać z ich usług, będę się domagać zwrotu kosztów za wszystkie materiały jak również nie zapłacę za skucie. Czy mogę wyegzekwować pieniądze za mój stracony czas - zanim znajdę następnego glazurnika, który zgodzi się zrobić od nowa to co oni spiep*****, minie sporo czasu, a bez łazienki ciężko żyć ;)

Co mogę zrobić, aby nie marnowali czasu i pieniędzy innych ludzi?
Obserwuj wątek
    • magdajeden Re: glazurnik-partacz 06.07.07, 20:00
      a umowe masz?
      • Gość: znamsienatym Re: glazurnik-partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:07
        magda, Ty to pewnie i przy zmianie fleka spisujesz z szewcem umowe
        • magdajeden Re: glazurnik-partacz 07.07.07, 14:18
          nie muszę, bo wiem, ze jak zle zrobi to wrócę do niego z reklamacją i on bedzie
          musiał ją przyjąć. glazurnik pan czesio ma to do siebie, ze dzis jest a jutro
          nie ma ani jego ani jego numeru telefonu. dlatego w takim przypadku mieć jakis
          namiar na niego i własnoreczny podpis, w razie reklamacji - inną sprawą jest
          egzekwowalność ;) takiej poprawki, ale przynajmniej jest punkt zaczepienia.
          chociaz najlepsza rada - nie zatrudniać 'czesiów' tylko dlatego, ze są tani
          • Gość: znamsienatym Re: glazurnik-partacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 19:05
            i co? z tym wlasnorecznym bazgrolem zwanym podpisem, na jakims swistku zwanym umowa pojdziesz na policje, czy gdzie? prokuratorzy i sady beda szukac pana czesia bo Ty masz umowe? puknij sie kafelkom w glowke...ale tak dla zasady spisuj umowe z kazdym, bo kiedy przyjdziesz z reklamacja to nawet szewc moze powiedziec ze pierwszy raz Cie widzi
    • jarecki_2 Re: glazurnik-partacz 06.07.07, 23:20
      Tylko umowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka