astian2 10.07.07, 21:20 Czy uwazacie że mozna zlecić budowe domu z pustaków Ytong 36,5 ekipie która jest polecana ale nigdy nie budowała z Ytonga ??? czy budowa z Ytonga wymaga doświadczenia i precyzji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: Ekipa budowlana z ytonga 11.07.07, 20:57 Wystarczy poczytać, jest instrukcja obsługi, reszta to składanie klocków. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Ekipa budowlana z ytonga 11.07.07, 21:57 Niestety odpowiem nie wprost.Widziałem zdjęcia domu - ściana jednowarstwowa - robione przez zwykłych dupków. Skończyło się to izolacją termiczną,tak jakby budowano z najtańszych pustaków. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Ekipa budowlana z ytonga 11.07.07, 22:17 nie przeczytali instrukcji obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astian2 Re: Ekipa budowlana z ytonga IP: *.ger.lama.net.pl 11.07.07, 23:29 Może wiecie na co zwrócić szczególną uwagę. Zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z Ytong'a i nie kupić Porothermu 44 bo w tym ta ekipa ma doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Major Re: Ekipa budowlana z ytonga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:48 Chciałem kupić mercedesa - ale mój znajomy mechanik ma doświadczenie tylko w naprawie DACI. I zamiast S classe jest nowiusieńki LOGAN :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beb Re: Ekipa budowlana z ytonga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 00:13 ytong to nie są pustaki tylko bloczki gazobetonowe. a zlecic mozna, tylko trzeba pilnować, zeby "fugi" szerokiej z przyzwyczajenia nie robili. a precyzji wymaga kazde budowanie Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Ekipa budowlana z ytonga 14.07.07, 20:00 A czego tu pilnować? Do klejenia pustaków/wykonania spoiny, jest specjalne narzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Ekipa budowlana z ytonga IP: *.lukman.pl 29.10.13, 19:08 napewno w murarce trzeba mieć doświadczenie ale jeśli ktoś umie murować z klinkieru to z ytongiem cegła suporeksem amerblokiem i porotermem sobie poradzi bo się umie murować albo nie Odpowiedz Link Zgłoś
weegree Re: Ekipa budowlana z ytonga 09.06.16, 15:25 Oferujemy pracę dla MURARZY w Belgii. Praca od zaraz. Atrakcyjne wynagrodzenie. Bezpłatne zakwaterowanie i ubezpieczenie. Umowa polska. Wymagane: doświadczenie w zawodzie. CV prosimy przesyłać na adres: info@weegree.com Odpowiedz Link Zgłoś