anka000001 20.08.07, 20:02 Witam , szukam mieszkancow drewnianych domow , chcialabym taki wybudowac ale nie wiem czy dobrze sie mieszka , myslalam o firmie Honka .Bede wdzieczna za dobre rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: john Re: dom drewniany - Honka IP: *.mofnet.gov.pl 04.09.07, 09:22 Nie wiem czy chodzi o kanadyjczyka , czy do z bali , ja mieszkam w tym drugim z 1960r. jest przede wszystkim ciepły , ale ma też wady , jak otynkujesz za wcześnie to pod wpływem osiadania ścian tynk położony na siatce zacznie odchodzić. Taki dom nie powinno się tynkować przed upłuwem 3 lat własnie ze względu na osiadanie , wiem to z autopsji. I jeszcze jedno sugeruję piwnice - dla ukrycia instalcji wod-kan c.o , a także dlatego ,że drewno zbyt blisko położone ziemi jest narażone na gnicie.To tyle,chyba że masz jakieś konkretne pytania. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
magda762 Re: dom drewniany - Honka 04.09.07, 13:27 Cześć. Wiem, że dom z bali a kanadyjczyk to zupełnie inna historia. Może jednak mi trochę doradzisz. Mąż zastanawia się nad kanadyjczykiem, ale mnie trochę przerażają negatywne opinie ludzi na ten temat. Z własnego doświadczenia, czy drugi raz zdecydowałbyś się na dom drewniany, czy jednak wybrałbyś tradycyjny? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś