Gość: Aska Celinska IP: 195.94.201.* 03.07.03, 10:10 Sluchajcie, czy macie jakies zdanie na temat drewna egzotycznego Badi i Merbau? Co wybrac, co Wam sie podoba bardziej? I odwieczne pytanie - deska, prakiet masywny czy panele szwedzkie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bankroot Re: Badi czy Merbau - help me please... IP: *.pekao.com.pl 03.07.03, 10:41 Gość portalu: Aska Celinska napisał(a): > Sluchajcie, czy macie jakies zdanie na temat drewna egzotycznego Badi i > Merbau? merbau to drewno super stabilne, badi nie > Co wybrac, co Wam sie podoba bardziej? wybierz merbau (choć musze przyznac, że kolorystycznie różnia sie zasadniczo, czym kierowałaś sie przy wyborze ?) bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Celinska Re: Badi czy Merbau - help me please... IP: 195.94.201.* 03.07.03, 11:33 dziekuje za odpowiedz... Badi i Merbau są ciemne i mają duża twardość. Oba mi sie podobały, z tym, ze merbau jest bardziej brązowy a badi bardziej rude. Masz jakiś sklep do polecenia? i co wolisz klepke czy panele? np. niemieckie lub szwedzkie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.i.jane Re: Badi czy Merbau - help me please... IP: *.pol.finnair.com 03.07.03, 11:53 Ja mam badi. Podoba mi sie bo ma cieply, zoltawy odcien. Parkiet kupilam w Castoramie. Lezy u mnie na podlodzie juz ponad 2 lata i nie ma z nim najmniejszych problemow. Zadnych szpar, wypaczen, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankroot Re: Badi czy Merbau - help me please... IP: *.pekao.com.pl 03.07.03, 12:07 Badi ciemne ?! bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Celinska Re: Badi czy Merbau - help me please... IP: 195.94.201.* 03.07.03, 16:07 no nie takie bardzo ciemne, ale ciemniejsze niż inne gatunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chelli Re: Badi czy Merbau - help me please... IP: *.chello.pl 03.07.03, 16:09 No właśnie, średnio, zwłaszcza chyba w porównaniu do merbau. Poza tym zupełnie inne odcienie:) I twardość to nie jedyna cecha, jaką może cechować się dobra podłoga. Chociaż przez porównanie z sosną... Odpowiedz Link Zgłoś