Dodaj do ulubionych

Stolarz z Trójmiasta

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 22:49
Czy ktoś może polecić solidnego stolarza, który ładnie robi zabudowy zarówno
drewniane jak i z płyt laminowanych.

Elżbieta
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: Stolarz z Trójmiasta IP: 62.181.161.* 17.07.03, 08:19
      Też bym takiego poznała bo w niedługim czasie będzie mi potrzebny. Jeszcze nie
      zbadałam tematu, ale podobno w Miechucinie jest dobry stolarz, który robi
      drzwi. Nie wiem, czy zabudowy też.
    • kaira Re: Stolarz z Trójmiasta 17.07.03, 09:08
      Nie widzę żadnego odzewu, czyżby ze stolarzami w Trójmieście było tak krucho?
    • ali_cja1 Re: Stolarz z Trójmiasta 17.07.03, 09:24
      U mnie zabudowy z płyty laminowanej robił stolarz z Rumii ( to bisko
      Trójmiasta ). Jedynie drzwi przesuwne do szafy zamówiłam osobno bo wówczas
      mogłam na nie otrzymać dłuższą gwarancję ( zamiast roku w przypadku stolarza,5
      lat przy zakupie z montażem od firmy ).Z jego pracy jestem zadowolona.Namiary :
      tel 6711474.
      Pozdrawiam
      Alicja
      • Gość: elam Re: Stolarz z Trójmiasta IP: 217.153.13.* 17.07.03, 16:02
        A ile zapłaciłas za wnętrze u stolarza i jakiej wielkości. Jaka jest kolejność
        najpierw wnętrze a póżniej suwane drzwi ?
        • ali_cja1 Re: Stolarz z Trójmiasta 18.07.03, 12:32
          Trudno mi podać cenę szafy ponieważ stolarz zabudowywał mi cały przedpokój,a to
          jeszcze szereg innych elementów. Ponadto na cenę wpływa zawarość (ilość
          szuflad, półek ), która w każdym przypadku może być inna. Najlepiej przygotować
          projekt i poprosić o jego wycenę np. stolarza i firm np.Stanley, Komandor,
          Raumplus,CDP, Senator ( oni też robią całość - wtedy odpada sprawa kolejności).
          Co do kolejności w przypadku stolarza, to najpierw trzeba wybrać ( ale tylko
          wybrać!) system drzwi przesuwnych (najlepiej poprosić o kawałek prowadnicy
          górnej i dolnej) gdyż stolarz przy robieniu szafy musi uwzględnić konkretne
          rozwiązanie ( szerokości i wysokość prowadnic w różnych systemach mogą być
          różne ). Po zamontowaniu wnętrza umawiamy się na pomiar z firmą sprzedającą
          drzwi przesuwne. Myślę, że ta kolejnośc pomimo rozciągnięcia w czasie jest
          najbezpieczniejsza ( wnętrze jest gotowe, dopasowane i już nic nie ulegnie
          zmianie ).Ja zdecydowałam się na zakup drzwi łącznie z montażem ponieważ w
          cenie mieścił się również transport i był to warunek by otrzymać 5 letnią
          gwarancję.
          Pozdrawiam i życzę udanej zabudowy.
          Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka