Gość: elam IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 22:49 Czy ktoś może polecić solidnego stolarza, który ładnie robi zabudowy zarówno drewniane jak i z płyt laminowanych. Elżbieta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iza Re: Stolarz z Trójmiasta IP: 62.181.161.* 17.07.03, 08:19 Też bym takiego poznała bo w niedługim czasie będzie mi potrzebny. Jeszcze nie zbadałam tematu, ale podobno w Miechucinie jest dobry stolarz, który robi drzwi. Nie wiem, czy zabudowy też. Odpowiedz Link Zgłoś
kaira Re: Stolarz z Trójmiasta 17.07.03, 09:08 Nie widzę żadnego odzewu, czyżby ze stolarzami w Trójmieście było tak krucho? Odpowiedz Link Zgłoś
ali_cja1 Re: Stolarz z Trójmiasta 17.07.03, 09:24 U mnie zabudowy z płyty laminowanej robił stolarz z Rumii ( to bisko Trójmiasta ). Jedynie drzwi przesuwne do szafy zamówiłam osobno bo wówczas mogłam na nie otrzymać dłuższą gwarancję ( zamiast roku w przypadku stolarza,5 lat przy zakupie z montażem od firmy ).Z jego pracy jestem zadowolona.Namiary : tel 6711474. Pozdrawiam Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elam Re: Stolarz z Trójmiasta IP: 217.153.13.* 17.07.03, 16:02 A ile zapłaciłas za wnętrze u stolarza i jakiej wielkości. Jaka jest kolejność najpierw wnętrze a póżniej suwane drzwi ? Odpowiedz Link Zgłoś
ali_cja1 Re: Stolarz z Trójmiasta 18.07.03, 12:32 Trudno mi podać cenę szafy ponieważ stolarz zabudowywał mi cały przedpokój,a to jeszcze szereg innych elementów. Ponadto na cenę wpływa zawarość (ilość szuflad, półek ), która w każdym przypadku może być inna. Najlepiej przygotować projekt i poprosić o jego wycenę np. stolarza i firm np.Stanley, Komandor, Raumplus,CDP, Senator ( oni też robią całość - wtedy odpada sprawa kolejności). Co do kolejności w przypadku stolarza, to najpierw trzeba wybrać ( ale tylko wybrać!) system drzwi przesuwnych (najlepiej poprosić o kawałek prowadnicy górnej i dolnej) gdyż stolarz przy robieniu szafy musi uwzględnić konkretne rozwiązanie ( szerokości i wysokość prowadnic w różnych systemach mogą być różne ). Po zamontowaniu wnętrza umawiamy się na pomiar z firmą sprzedającą drzwi przesuwne. Myślę, że ta kolejnośc pomimo rozciągnięcia w czasie jest najbezpieczniejsza ( wnętrze jest gotowe, dopasowane i już nic nie ulegnie zmianie ).Ja zdecydowałam się na zakup drzwi łącznie z montażem ponieważ w cenie mieścił się również transport i był to warunek by otrzymać 5 letnią gwarancję. Pozdrawiam i życzę udanej zabudowy. Ala Odpowiedz Link Zgłoś