piotreek83 06.10.07, 19:19 witam, na stara ale nie spruchniala podloge z desek chce polozyc tarakote, ale nie wiem jak przygotowac podloze miedzy deska a tarakota zeby tarakoty po jakims czasie nie odchodzily. Prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotreek83 Re: Remont podlogi w kuchni 06.10.07, 19:22 i jeszcze jedno. Na czesc tych starych ale zdrowych desek chcialbym polozyc parkiet, ale nie wiem jak przygotowac podloze? Prosze o solidna rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Remont podlogi w kuchni IP: 80.48.1.* 08.10.07, 10:00 Ja zrobiłem tak: Rozebrałem podłogówkę,przełożyłem malowaną stroną do legarów, a między na nowoprzybijanymi deskami zostawiłem szpary ok. 1,5 do 2 cm, które wypełniłem pianką montażową. Chodziło mi o lepszą przyczepność kolejnych warstw. Następnie na całej powierzchni zatopiłem siatkę stalową w cieniutkiej szlichcie z kleju elastycznego / u mnie atlas plus / Po wyschnięciu na tak przygotowanym podłożu ułożyłem płytki 30x30, koniecznie też na kleju elastycznym. Nie wiem , może są lepsze pomysły, ale podłoga ma już 3 lata i wszystko trzyma się jak należy. Oczywiście przy ponownym układaniu desek należy zadbać o prawidłowe wypoziomowanie i wyprofilowanie podłogi w sytuacji gdyby legary wykazywały jakieś ugięcia i nierówności. Odpowiedz Link Zgłoś