prim10 28.11.07, 15:41 Czy mógłby któryś z forumowiczów polecić mi firmę ( pewnie glazurniczą ) która przy okazji robót wykończeniowych lub remontowych wykonuje ogrzewanie podłogowe elektryczne. Będę wdzięczny. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrzej Re: Ogrzewanie podłogowe IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 29.11.07, 03:57 Ten serwis zwykle wykonuje elektryk. Natomiast glazurnik powinien polozyc cienka warstwe Mortalu (cement ktory uzyany jest pod plytki. I tak przygotowany sub floor bendzie gotowy do polozenia plytek. Odpowiedz Link Zgłoś
prim10 Re: Ogrzewanie podłogowe+ułożenie terakoty 03.12.07, 12:01 Więcej opisu prac zamieściłemw zakładce ,,poszukuję ekipy". Prosze o zapoznanie sie i ew oferty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prim10 Re:Zlecę instalacje ogrzewanej podłogi 05.12.07, 20:32 Ponieważ widzę , że jednak ktoś się odezwał i jest zainteresowanie przesyłam pełny opis prac i opis miejsca bo to jednak bardzo ważne. Interesują mnie tylko poważne oferty. Domek jest w oklicach Starych Załubic nad Zalewem Zegrzyńskim. Więc trzeba wziąć pod uwagę dojazdy z Wawy lub okolic. W saloniku z aneksem kuchennym jest położona terakota. Należy ją zerwać (nie na całej powierzchni bo nie będziemy demontowac np szafek kuchennych ). Zerwać czyli zdjąć warstwę podłogi na tyle aby położyć warstwę kleju czy też Mortalu wraz z matą grzejną. Oczywiście matę wymierzymy razem by mozna kupić odpowiednie wymiary lub omówimy inny mozliwy wariant. Płyki zerwać nietrudno jednakże zeszlifowanie ok 3-4 cm powierzchi ok 12 metrów kwadratowych po zdjęciu starych płytek to troszkę zachodu już jest. Zeszlifowanie bo skucie raczej nie wchodzi w rachubę bo jak wspomniałem ściągamy tylko fragment istniejącej podłogi. Terakota nowa jest już kupiona więc z dobraniem nie ma co się martwić. Następnie trzeba ułozyć jeszcze matę w łazieneczce. Ale tam juz jest prościej bo nie musimy nic zrywać ale położyć drugą warstwę terakoty na istniejącą ok 3 metrów kwadratowych. Robota trudna bo to jednak remont a nie układanie na nowej powierzchni ale zato ciekawa bo wyzwanie jest. Prace możemy wykonać w styczniu lub lutym ( jak nas nie zasypie śnieg )ale chętnie przy ofercie proszę podać mniej więcej ile to czasu by zajęło. Telefon kontaktowy 0 880 244 877 Dziękuję za ew odezwy i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś