Gość: ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 15:15 polecono mi tę pralkę jako b.dobrą w przedziale do ok 1600pln ( zamykana od góry ) . czy ktos ma i może coś pow3iedzieć ,b.prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: pralka BRANDT ?PILNE ! IP: 212.244.180.* 04.08.03, 15:33 Ja mam dwa lata pralkę Brandt, taką ładowaną z boku. Jak na razie opukać nie było z nia problemów. Jedyny mankament to to, że niektóre elementy plastikowe zżółkły. Kiedyś Brand na jakiś czas wycofał się z Polski i były problemy z serwisem, ale teraz jest chyba w porządku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vizir Re: pralka BRANDT ?PILNE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 15:41 Mam pralkę Brandt zamykaną od góry, koztowała 2 lata temu ok. 1200 zł - sprawuje się bardzo przyzwoicie. Jest tylko jedno "ale" - podobno firma ta zbankrutowała i ktoś inny ją wykupił i nie wiem czy robią sprzęt pod tą nazwą. Jeżeli tak to polecam. miłego prania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agami Re: pralka BRANDT ?PILNE ! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 15:59 Poszukaj na tym forum. A tak ze 2 m-ce temu pytalam o to samo. Pan Wacek stwierdzil, ze jest ok. A poza tym Brandta przejela inna firma i serwis dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsad Z osobistego doświadczenia odradzam. IP: *.pbks.pl 06.08.03, 08:50 Miałem nieprzyjemność używać pralki Brandt ładowanej od góry 1200 obr/min. Miała nieszczelną pokrywę, przez którą przedostawała się woda. Po dwóch próbach poprawy uszczelki - w tym jednej mającej polegać na podłożeniu pod nią kitu (oops... specjalnej masy uszczelniającej - to słowa serwisanta) wymusiłem zmianę pokrywy górnej i uszczelki. Nic to nie pomogło, a dodatkowo zukosował się bęben względem obudowy. W końcu pralkę zakwalifikowano do wymiany. Trwało to ponad miesiąć, bo szczeciński MC Serwis czekał na opinię z serwisu centralnego i stwierdził, że zapisy w karcie gwarancyjnej o 14 dniowym terminie go nie interesują. Sprawa oparła się o istniejącą jeszcze wówczas Brand Polska, co spowodowało wydanie przes serwis opini o wymianie w ciągu 1 godziny po rozmowie z dyrektorem Brandta. Szczerze odradzam - niekompetentny serwis zarówno lokalny jak i centralny, no i nieudany być może egzemplarz pralki, a montowana była wg nalepek we Francji. rsad Odpowiedz Link Zgłoś