Dodaj do ulubionych

pralka BRANDT ?PILNE !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 15:15
polecono mi tę pralkę jako b.dobrą w przedziale do ok 1600pln ( zamykana od
góry ) . czy ktos ma i może coś pow3iedzieć ,b.prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: pralka BRANDT ?PILNE ! IP: 212.244.180.* 04.08.03, 15:33
      Ja mam dwa lata pralkę Brandt, taką ładowaną z boku.
      Jak na razie opukać nie było z nia problemów.
      Jedyny mankament to to, że niektóre elementy plastikowe zżółkły.
      Kiedyś Brand na jakiś czas wycofał się z Polski i były problemy z serwisem, ale
      teraz jest chyba w porządku.
      Pozdrawiam
    • Gość: vizir Re: pralka BRANDT ?PILNE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 15:41
      Mam pralkę Brandt zamykaną od góry, koztowała 2 lata temu ok. 1200 zł -
      sprawuje się bardzo przyzwoicie. Jest tylko jedno "ale" - podobno firma ta
      zbankrutowała i ktoś inny ją wykupił i nie wiem czy robią sprzęt pod tą nazwą.
      Jeżeli tak to polecam.

miłego prania
    • Gość: agami Re: pralka BRANDT ?PILNE ! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 15:59
      Poszukaj na tym forum. A tak ze 2 m-ce temu pytalam o to samo. Pan Wacek
      stwierdzil, ze jest ok. A poza tym Brandta przejela inna firma i serwis dziala
    • Gość: rsad Z osobistego doświadczenia odradzam. IP: *.pbks.pl 06.08.03, 08:50
      Miałem nieprzyjemność używać pralki Brandt ładowanej od góry 1200 obr/min.
      Miała nieszczelną pokrywę, przez którą przedostawała się woda. Po dwóch
      próbach poprawy uszczelki - w tym jednej mającej polegać na podłożeniu pod nią
      kitu (oops... specjalnej masy uszczelniającej - to słowa serwisanta) wymusiłem
      zmianę pokrywy górnej i uszczelki. Nic to nie pomogło, a dodatkowo zukosował
      się bęben względem obudowy. W końcu pralkę zakwalifikowano do wymiany. Trwało
      to ponad miesiąć, bo szczeciński MC Serwis czekał na opinię z serwisu
      centralnego i stwierdził, że zapisy w karcie gwarancyjnej o 14 dniowym
      terminie go nie interesują. Sprawa oparła się o istniejącą jeszcze wówczas
      Brand Polska, co spowodowało wydanie przes serwis opini o wymianie w ciągu 1
      godziny po rozmowie z dyrektorem Brandta.
      Szczerze odradzam - niekompetentny serwis zarówno lokalny jak i centralny, no
      i nieudany być może egzemplarz pralki, a montowana była wg nalepek we Francji.

rsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka