Dodaj do ulubionych

Atlas czy Ceresit?????????????????

IP: 217.96.94.* 08.08.03, 08:22
Witam

Stoję przed odwiecznym pytaniem czy wybrać polskie czy może to zagramaniczne
podobno lepsze ale i droższe???????

Będę kleił gres 30x30 więc albo atlas plus albo ceresit (jakiś tam numer)
Jakie Macie doświadczenia, proszę poradźcie!!!!!

Pozdrawiam
Damian
Obserwuj wątek
    • Gość: Damian Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: 217.96.94.* 08.08.03, 12:13
      Proszę może jakieś doświadczenia
      • Gość: frytka Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: *.gd.pl 08.08.03, 12:26
        pracuje w wykonczeniowce, uzywamy tylko Ceresitu;
        na balkony, tarasy i posadzki z ogrzewaniem podlogowym
        Ceresit CM 17, w mieszkaniach: przedpokoje, pokoje,
        kuchnie i lazienki - Ceresit CM 11; nasi fachowcy bardzo
        sobie chwala te zaprawy jak i fugi Ceresitu!
        pozdrawiam
        frytka
        • Gość: Damian Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: 217.96.94.* 08.08.03, 13:29
          Czy pod gres warto stosować klej cn117 czy wystarczy cn17 (oczywiście ceresitu
          tak jak proponujecie)
    • Gość: el Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: *.stacje.agora.pl 08.08.03, 12:57
      U mnie w domu był unigrunt firmy Atlas, gips Atlas, a wszystkie kleje na sciany
      i podlogi pod plytki, takze na balkonie Ceresit z numerkami roznymi. Po roku
      wszystko sie trzyma. Fugi tez Ceresit i troche Mapei. a ja w ogole nie wiem,
      czy Ceresit to nie Henkel Bautechnik jest, czyli znane.
      Trzeba tylko patrzec i pilnowac, szczegolnie w przypadku glazury, zeby
      fachowiec nakladal klej rownomiwernie i go ”nie zalowal”. Wiem, ze to brzmi
      glupio i banalnie, ale wazne jest to potem przy odwiertach w glazurze. Jesli
      klej byl pozlozny tylko na srodku, a wiercisz gdzies przy fudze, plytka moze
      peknac.
      Milego remontu, zobaczysz, jak jest fajnie, jak go skonczysz!
      • Gość: Gargamel Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.03, 14:52
        Wszystko jedno jaki klej. Jakość położenia zależy od fachowca. Wszyscy fachmani
        których znam używają najtańszych klei no chyba że klient życzy sobie coś
        innego. Najlepiej mi się sprzedaje Atlas, Ceresit nie zbyt dobrze schodzi.
        • Gość: el Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: *.stacje.agora.pl 08.08.03, 16:32
          a dlaczego Ceresit sie nie sprzedaje, przeciez nie jest drogi? Moze jest
          kiepski?
          • Gość: patata Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: *.chello.pl 08.08.03, 16:51
            Myślę że to kwestia marketingu jest.
            • Gość: Damian Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: 217.96.94.* 11.08.03, 07:44
              Dzięki za rady
              Nie jestem jeszcze pewny ale chyba wybiore atlas klej do gresu, co będzie to
              będzie a pare złotych zostanie.
              • Gość: zz_nowy Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: 193.178.143.* 11.08.03, 13:37
                Zaznaczam, że się nie znam kompletnie na klejach ale właśnie skończyłem remont
                i jak kupowałem kleje to ekipa mi powiedziała "TYLKO NIE ATLAS!!!" No i
                powiedzieli żebym kupił CERESIT.
                • Gość: Mat Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: waprx* / 192.168.14.* 11.08.03, 15:11
                  Miałem dokładnie to samo - hasło: kup pan cokolwiek, byle nie atlas. Dodatkowo
                  powiem że miałem trochę atlasa plusa, glazurnikowi w pewnym momencie skończył
                  się ceresit cm11 no i jako że nie miał na co przez chwilę kleić to próbował
                  kleić na tego atlasa. Po 15 minutach rzucając kurwami stwierdził że z tym się
                  nie da pracować i był fajrant na ten dzień (bo po klej mogłem pojechać dopiero
                  następnego dnia). Także z tym atlasem to bym uważał.

Ktoś jeszcze wspomniał o fugach Mapei - też bym uważał. Kupno zielonej fugi
                  mapei było chyba najgorszym pomysłem jaki mi wpadł do głowy podczas całego
                  remontu. Jest totalnie... wielokolorowa. Od bardzo jasnozielonego do bardzo
                  ciemnozielonego. Na odcinku 3 płytek są 4 rózne kolory fugi. Oczywiście w
                  wiaderku i zaraz po ułożeniu wyglądała pieknie i jednolicie, dopiero po
                  wyschnięciu wyszedł taki syf... Wygląda okropnie. Natomiast szczerze polecam
                  fugi Sopro.
                  • Gość: J23 Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: 192.88.212.* 19.08.03, 10:12
                    "Zlej baletnicy rabek od spudnicy przeszkadza"....
                    Kleilem Atlasem na sciane z przewodami kominowymi, z ktorej wczesniej trzeba
                    bylo zesktobac 2mm grzyba (sciana zima wilgotna, budynek przedwojenny). Na
                    plytkach zostaly zainstalowane elektryczne panele grzewcze. Od trzech lat
                    plytki sie trzymaja tylko ten grzyb wyszedl przez fygi.
                    To przesad, ze Niemcy robia lepsze rzeczy. A co do tych "fachowcow" co nie
                    potrafia kleic Atlasem, to moj 65 letni ojcie wykleil sobie lazienke glazura.
                    Wszystko sie trzyma, tylko plytki nie maja jednego poziomu, bo ojciec ma
                    kiepski wzrok. Smiac mi sie chce, z tych "fachowcow", moze niech zmienia zawod.
                    • zz_nowy Re: Atlas czy Ceresit????????????????? 19.08.03, 10:18
                      Zapraszam do mnie to zobaczysz jak ci fachowcy, z których się tak nabijasz
                      zrobili mi mieszkanie. Mam nadzieję, że szczena Ci opadnie :)

• Gość: Ubu Re: Atlas czy Ceresit????????????????? IP: *.chello.pl 19.08.03, 23:09
      A do czego jest przez nikogo nie wymieniany CEKOL? To nie zaprawa klejowa? Były
      niedawno takie reklamowe bilboardy z mięśniakiem i tym cekolem. Do czego to
      służy i jaki drogi?
      • ignac01 Re: Atlas czy Ceresit????????????????? 21.08.03, 21:47
        Gość portalu: Ubu napisał(a):

> A do czego jest przez nikogo nie wymieniany CEKOL? To nie zaprawa klejowa?
        Były
        >
        > niedawno takie reklamowe bilboardy z mięśniakiem i tym cekolem. Do czego to
        > służy i jaki drogi?

A dlaczego nie np. Kreisel niezly klej

A fachowcy, generalnie z kontaktów z nimi wynika brak uzasadnienia wyboru marki
        kleju, jedni biorą co jest, inni biorą tanie, a jeszcze inni mają jakieś bliżej
        niesprecyzowane awersje do proponowanej marki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka