anka7911 25.02.08, 15:08 Witam, mam takie pytanie dot. położenia instalacji elektrycznej w mieszkaniu. Czy instalacja elektryczna może być ułożona w podłodze i suficie? Czy powinna byś "puszczona" w ścianach? Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: elektryka 25.02.08, 16:06 możesz położyć gdzie i jak chcesz to Twoja sprawa, zrób tylko zdjęcia żeby pamiętać gdzie co jest i jak przebiega, czasem się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
anka7911 Re: elektryka 26.02.08, 09:11 Dzięki, ale niestety zdjęć się nie da zrobić bo instalację położył developer i co ciekawe nie dysponuje planami bo robotę wykonywał podwykownawca. Trochę to bzdurnie dla mnie brzmi no ale. Od dzisiaj "moi" elektrycy kładą instalację "od nowa" tak żeby przynajmniej wiedzieć gdzie lepiej nie wiercić. :-) Bardziej chodziło mi o to czy są jakieś przepisy które precyzyjnie okreslają przebieg instalacji. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: elektryka 26.02.08, 09:19 przepisy mogą dotyczyć jedynie takich rzeczy, jak odległość od wanny (strefa ochronna). Reszta tak jak napisał jarecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: elektryka IP: *.net81.citysat.com.pl 26.02.08, 09:21 Sa urządzenia które wykrywaja kable i w ten sposób mozesz ''odtworzyć'' robotę dewelopera.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś