Gość: Sloneczko IP: 217.11.133.* 03.09.03, 09:51 za chwile odbieram klucze i mam pytanko: czym grunktuje sie siany wykonczone gładzią gipsową - wałkiem czy pędzlem? Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renata Re: gruntowac-wałek czy pedzel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.03, 10:07 Gość portalu: Sloneczko napisał(a): > za chwile odbieram klucze i mam pytanko: czym grunktuje sie siany wykonczone > gładzią gipsową - wałkiem czy pędzlem? Dziekuje za pomoc. > Pozdrawiam Zrób to lepiej wałkiem, po pędzlu mogą być smugi, zwłaszcza, gdy położony jest miękki gips. A do gruntowania użyj farby-biała emulsja, wymieszanej pół na pół z preparatem gruntującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloneczko Re: gruntowac-wałek czy pedzel IP: 217.11.133.* 03.09.03, 10:23 bardzo dziekuje za pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
once1 Re: gruntowac-wałek czy pedzel 03.09.03, 10:36 przed gruntowaniem zdecyduj jaką farba bedziesz pózniej malowć wbrew pozorom ma to wpływ na rodzaj stosowanego podkładu pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona27 Re: gruntowac-wałek czy pedzel IP: 217.11.133.* 03.09.03, 10:39 najprawdowpodobniej Dulux-em :-)i wiem ze powinno sie wtedy uzyc gruntu tej samej firmy, zeby jkosc byla gwarantowana, mam racje :-)??? Odpowiedz Link Zgłoś
once1 Re: gruntowac-wałek czy pedzel 03.09.03, 10:42 OCZYWISCIE :))) piątka z plusem dla ciebie za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloneczko Re: gruntowac-wałek czy pedzel IP: 217.11.133.* 03.09.03, 10:41 once1 napisał: > przed gruntowaniem zdecyduj jaką farba bedziesz pózniej malowć wbrew pozorom > ma to wpływ na rodzaj stosowanego podkładu > > pozdr. najprawdowpodobniej Dulux-em :-)i wiem ze powinno sie wtedy uzyc gruntu tej samej firmy, zeby jkosc byla gwarantowana, mam racje :-)??? Odpowiedz Link Zgłoś