Dodaj do ulubionych

Blat kuchenny w łazience

IP: *.pkobp.pl 18.09.03, 08:31
Chcemy z mężem zrobić w łazience 2,5 m blat z wpuszczaną umywalką, a pod nim
zabudować szafki.
Szukaliśmy trochę po różnych sklepach specjalnego blatu do łazienek i w
sumie sprzedawcy coś słyszeli ale nie mają bo ....
W związku z tym pytanie o radę praktyczną:
czy do łazienki mozna zastosować blat kuchenny (w sumie jest zabezpieczony z
dwóch stron jakimś super laminatem) po odpowiednim zabezpieczeniu wszelkich
miejsc gdzie był przycinany ?
jeśli zabezpieczać to czym ? silikonem ? jakimś lakierem ?
ile to wytrzyma ?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: Blat kuchenny w łazience IP: *.katowice.pl 18.09.03, 09:42
      Gość portalu: Kotka zza płotka napisał(a):

> ile to wytrzyma ?
      >

Jakieś dwa lata. Odradzam.
      Blat kuchenny z płyt w łazience to nieporozumienie. Jesli te blaty pęcznieją i
      wybrzuszają się przy zlewie i drzwiach zmywarek (para) to w łazience będzie
      nieciekawie. Ale na błędach sie człowiek uczy. Możecie spróbować, niedrogo to
      wyjdzie. Ja się wyleczyłem z drewna, a tym bardziej płyt w łazience po
      obejrzeniu takowych u znajomych. Na początku ładnie to wygląda to fakt. Pzdr.
    • dziuunia Re: Blat kuchenny w łazience 18.09.03, 10:22
      Miałam taki blat w łazience co prawda krótszy-ok 1,5 metra i ne narzekałam.Był
      sobie tam przez jakieś 6 lat i wcale się nie zniszczył nie spuchł,a mam
      wyjątkowo wilgotną i niedużą łazienkę.Przy umywalce był zabezpieczony
      silikonem sanitarnym a właściwie to umywalka była przyklejona tym silikonem
      (ale taka nakładana nie podwieszana)Przy styku blatu ze ścianą także silikon,a
      na krawędziach bocznych okleina taka na żelazko i dodatkowo krawędzie po
      oklejeniu przejechane parafiną-może być świeczka biała.I to wszystko.Wydaje mi
      się że jeżeli się dobrze zabezpieczy taki blat to wytrzyma znacznie więcej niż
      dwa lata-u mnie wytrzymał dłużej,a mam dziecko i męża którzy nie oszczędzają
      takich sprzętów i rozchlapują wodę na prawo i lewo:)Zresztą blaty nie są znów
      tak strasznie drogie(te z postformingu)także zawsze można po jakimś czasie
      wymienić na nowy.
      POZDR
      • Gość: Fly Re: Blat kuchenny w łazience IP: 156.24.231.* 18.09.03, 15:10
        zajrzyj tu na strone producenta blatow:

www.alpo.com.pl/indexnew.html

pozdrawiam,
        Fly
    • Gość: frytka Re: Blat kuchenny w łazience IP: 62.233.169.* 19.09.03, 00:11
      konglomerat! extra wyglad! producent dotnie rozne ksztalty, nawet "po luku"!!
      pozdrawiam
      frytka
    • Gość: Nawigator Re: Blat kuchenny w łazience IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 12:03
      Nie,nie i jeszcze raz nie! Tak jak wspomniała jedna osoba wcześniej -
      konglomerat!! To specjalne tworzywo dostosowane do łazienek i pomieszczeń
      wilgotnych. Produkują piękne blaty z konglomeratu - my mamy taki który
      kupiliśmy gotowy - z odlana umywalką tzn. blat i umywalka to jest jedna całość.
      Wspaniała sprawa!! Bardzo ładnie wygląda, nie ma problemów z umywalką wstawianą
      w blat (nawet umywalka wstawiana w blat z konglomeratu) - chodzi mi o to że nie
      trzeba się martwic lączeniem między umywalką a blatem bo jest to po prostu
      jeden element. Poszukaj po sklepach takich gotowych, odlewanych jako całość z
      umywalką, spytaj o producenta i wtedy skontakyuj się z takowym w sprawie tak
      dużego blatu jaki chcecie. Bo nie wiem czy w standardzie taki robią.
      Powodzenia
      • Gość: Irka Re: Blat kuchenny w łazience IP: 156.106.205.* 19.09.03, 12:27
        Gość portalu: Nawigator napisał(a):

Produkują piękne blaty z konglomeratu - my mamy taki który
        > kupiliśmy gotowy - z odlana umywalką tzn. blat i umywalka to jest jedna
        całość.

Witam,
        Gdzie można taki blat z konglomeratu z umywalką kupić w Warszawie? Gdzie Wy coś
        takiego kupiliście? Czeka mnie wkrótce odbiór mieszkania i robienie łazienki.
        Jestem bardzo zainteresowana takim rozwiązaniem.
        Pozdrawiam serdecznie
        Irka
        • Gość: frytka Re: Blat kuchenny w łazience IP: 62.233.169.* 20.09.03, 22:51
          moze tu cos znajdziesz: www.google.pl/search?q=konglomerat&ie=UTF-
          8&oe=UTF-8&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl
          chyba ze szukasz w okolicach Trojmiasta :)
          pozdr
          frytka
        • marynarz007 Re: Blat kuchenny w łazience 21.09.03, 21:58
          Gość portalu: Irka napisał(a):

> Gość portalu: Nawigator napisał(a):
          >
          > Produkują piękne blaty z konglomeratu - my mamy taki który
          > > kupiliśmy gotowy - z odlana umywalką tzn. blat i umywalka to jest jedna
          > całość.
          >
          > Witam,
          > Gdzie można taki blat z konglomeratu z umywalką kupić w Warszawie? Gdzie Wy
          coś
          >
          > takiego kupiliście? Czeka mnie wkrótce odbiór mieszkania i robienie łazienki.
          > Jestem bardzo zainteresowana takim rozwiązaniem.
          > Pozdrawiam serdecznie
          > Irka

marynarz007 vel "Navigator"

Ten blat z konglomeratu zamówiliśmy w Domu Budowlanym który jest na drodze do
          Babic - przedłużenie Górczewskiej ( od skrzyżowania z Lazurową jakieś 2 km po
          prawej stronie, są reklamy tego sklepu.) A u sprzedawcy możesz sie zapytać o
          adres i nazwę takiej jednej firmy co robi takie blaty w W-wie - to jest na ul.
          Wólczyńskiej - ostrzegam, bardzo ciężko trafić do tej malutkiej wytwórni, ale
          może naprawdę warto. Pozdrawiam
          • Gość: Kotka zza płotka Re: Blat kuchenny w łazience IP: *.pkobp.pl 23.09.03, 08:08
            wszystko fajnie ale pewnie ten konglomerat jest kosmicznie drogi
            ja bedę potrzebowała blat o wymiarach 258 cm x 60 cm więc podajcie proszę Ci,
            którzy sprawili sobie to cudo jakie mieli ceny przy jakich wymiarach.
            Oprócz tego nie wiem czy nam sie podobają umywalki "wtopione" w blat a co do
            łączeń to nie miałam żadnych problemów z zabezpieczeniem i przeciekaniem.
            Poproszę też o jakies dokładniejsze namiary na miejsca gdzie to mozna kupić
            (macie przecież jakies faktury gdzie jest adres i nr. tel.) bo zapytać nie
            zaszkodzi.

pozdrawiam
            • marynarz007 Re: Blat kuchenny w łazience 23.09.03, 12:48
              Gość portalu: Kotka zza płotka napisał(a):

> wszystko fajnie ale pewnie ten konglomerat jest kosmicznie drogi
              > ja bedę potrzebowała blat o wymiarach 258 cm x 60 cm więc podajcie proszę
              Ci,
              > którzy sprawili sobie to cudo jakie mieli ceny przy jakich wymiarach.
              > Oprócz tego nie wiem czy nam sie podobają umywalki "wtopione" w blat a co do
              > łączeń to nie miałam żadnych problemów z zabezpieczeniem i przeciekaniem.
              > Poproszę też o jakies dokładniejsze namiary na miejsca gdzie to mozna kupić
              > (macie przecież jakies faktury gdzie jest adres i nr. tel.) bo zapytać nie
              > zaszkodzi.
              >
              > pozdrawiam

Pogrzebałem w fakturach i znalazłem-"ta" nasza umywalka z blatem (jako jedna
              całość) z konglomeratu o wym: 120x30(45 tam gdzie umywalka) kosztowała 474zł.
              Typ tej umywalki to Janette UJ120, a firma Antado. Kupiliśmy to rok temu
              w "Sanbud" Sp. z o.o. ul. Warszawska 214, Latchorzew-Stare Babice. Tel.752 95
              28. No, przy tych waszych wymiarach to może "trochę" kosztować. Tak czy inaczej
              radzę zapytać (właśnie tam mi powiedzieli) o tego producenta takich blatów
              który jest w W-wie gdzieś na Wólczyńskiej, może nr 33 ale to nic pewnego,
              (trzeba było wjechać na teren hal i magazynów przez bramę i potem szukaliśmy
              już konkretnego magazynu) lepiej spytać tam u nich w sklepie o nazwe firmy.
              Z tego co pamiętam jak odwiedziliśmy ten zakładzik to robili tam różne cuda na
              wymiar, z umywalkami i osobno, w różnych kolorach itd. Szkoda że nie pamietam
              tej firmy,szkoda.

Powodzenia
    • kb6 Re: Blat kuchenny w łazience 19.09.03, 18:56
      Mam taki blat od 4 lat. Nic z nim sie zlego nie dzieje. Jest zabezpieczony
      dokladnie tak jak opisala dziuunia. Jestem z niego zadowolona i mam nadzieje,
      ze posluzy mi jeszcze przez ladnych pare lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka