Dodaj do ulubionych

Wyrównanie i gipsowanie ścian

04.08.08, 08:22
Witam !
Mam problem bo zabieram sie za remont pokoju, chciałbym mieć wreśzcie równe ściany ale mam kłopot, bo ze wzgledu na położenie pokój jest na parterze, narożny miał on ocieplone od wewnątrz ściany styropianem w rolkach po chyba 6 mm ( czy 8 mm , nie pamiętam ).Na to przylepiona była tapeta.
No i teraz nie wiem czy można wyrównać ściany jakś masą gipsową nałożoną od razu na ten styropian oczywiście po zerwaniu tapet, czy jednak trzeba styropian zerwać - wtedy pokój zrobiłby się z zimny..
Nie wiem co robić, prosze o radę :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Epsilon Re: Wyrównanie i gipsowanie ścian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 11:03
      Bezpośrednio na styropian nie można. Musisz kupić taką siatkę
      plastikową, przykleić ją do styropianu i wtedy dopiero kłaśc masę
      gipsową. Czy ty sam dasz radę to zrobić?
      • Gość: mar Re: Wyrównanie i gipsowanie ścian IP: *.wist.com.pl 04.08.08, 11:42
        jestes pewien że te 6 mm styropianu tak ci ociepliło pokój????Ja bym zerwał
        wszystko,zrobił stelaż,dał wełne 50 mm i na to płyty.Nie wiem czy wyjdzie dużo
        drożej jak klej,siatka,grunt,gładz ale będzie i cieplej i solidniej
        • Gość: lopi1 Re: Wyrównanie i gipsowanie ścian IP: *.za.digi.pl 24.08.08, 14:55
          Docieplanie od wewnatrz styropianem czy welna to blad.
          Sa technologie pozwalajace docieplac od wewnatrz ale sa drogie.
          Boje sie ze pod tym styropianem, szczegolnie na dole scian i w naroznikach masz
          ladna kolonie grzybow.
          PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka