ela.bory 25.09.08, 19:35 Chciałabym mieć okna weneckie, tzn. takie zaokrąglone na górze. Czy są odpowiednie do takich okien rolety zewnętrzne? Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: Pytanie dotyczy okien weneckich IP: *.48.jawnet.pl 25.09.08, 19:55 u producenta? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.bory Re: Pytanie dotyczy okien weneckich 26.09.08, 11:06 chodzi mi o to czy w ogóle coś takiego można zamontować na takie okna, bo za bardzo sobie tego zakola nie wyobrażam jak z tymi roletami by było, pytam, bo może ktoś wie. Odpowiedz Link Zgłoś
roletymarmar Re: Pytanie dotyczy okien weneckich 29.09.08, 17:39 witam,jestem producentem rolet i innych zasłon okienych jesli jest pani zainteresowana prosze o kontak 513483434 dziekuje do taki okien można zastosowac plisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoneo Re: Pytanie dotyczy okien weneckich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:20 Plisy na zewnątrz ? To dopiero zabezpieczenie antywłamaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsls Re: Pytanie dotyczy okien weneckich IP: 85.128.109.* 29.09.08, 20:05 ela.bory napisała: > Chciałabym mieć okna weneckie, tzn. takie zaokrąglone na górze. Zapewne mylisz świetliki ( kopułki ) ze szkłem weneckim. To dwie zupełnie różne sprawy. Na temat np. szkła ( lustra ) weneckiego możesz przeczytać tu : www.allegro.pl/item439845382_profesjonalne_folie_okienne_lustro_weneckie_sklep.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Pytanie dotyczy okien weneckich IP: *.NTT.CO.TH 08.11.08, 09:05 Beda to zwykle prostokatne rolety, skrzynka bedzie schowana w prostym nadprozu, dostep do skrzynki od wewnatrz. Nadproze lukowe bedzie pod skrzynka. Od zewnatrz fragment przy oknie musi sciana trowarstwowa - lukowata czesc zewnetrzna maskujaca rolete nad lukiem okna musi byc podparta jak belka. Tylko dlaczego taka pompatyczna nazwa "okna weneckie" - czy bedzie srodkowy cienki filarek rozdzielajacy. Przed wojna w Polsce oknami wneckimi nazywano zwykle okna trojskrzydlowe. Odpowiedz Link Zgłoś