Dodaj do ulubionych

Przerwana budowa

29.09.08, 19:44
Mam problem. Ekipa rozpoczęła rozbudowę mojego domu. wszystko zgodnie z prawem. Projekt, nadzór budowlany, wszystko jak się patrzy. Umowa z wykonawca była niestety ustna. Po 10 dniach intensywnej pracy wylali strop. Wykonawca skasował za te cześć robot. Według sztuki budowlanej, kazali czekać 7 do 10 dni. Po tym czasie mieli kontynuować. Po 10 dniach nikt się nie pojawił. W rozmowie telefonicznej, wykonawca stwierdził, ze w międzyczasie wygrał przetarg na rozbudowę jakieś przychodni i jak skończy tamto to wróci do mnie. Minęło 5 TYGODNI i nic. Twierdzi, ze tamtego jeszcze nie skończył. Pytanie Co mam robić? Umowę mam ustna, nie mogę czekać w nieskończoność a do tego wziąłem kredyt. Pieniądze sa, odsetki lecą a robotników nie ma. Czy mogę gdzieś interweniować? Błagam o podpowiedz.

Dziękuję i pozdrawiam,
daros5
Obserwuj wątek
    • niebieski_lisek Re: Przerwana budowa 29.09.08, 20:33
      Poszukaj innej ekipy. Umowa ustna jest tak samo ważna jak pisemna, ale wiesz
      musiałabyś udowodnić, ze ją zawarłaś ;/
    • jarecki_2 Re: Przerwana budowa 30.09.08, 17:53
      Wyślij pismo do wykonawcy, poleconym, z ponagleniem wykonania prac według
      zawartej ustnej umowy. Jak odpisze masz dowód że umowę zawarto a rozbudowa
      przychodni może potrwać i rok i co wtedy??
      • Gość: daros5 Re: Przerwana budowa IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.09.08, 20:22
        Bardzo dziękuje za podpowiedz. Myślę, ze to jest to!

Serdecznie pozdrawiam,

daros5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka