Dodaj do ulubionych

nie przepłacajcie budowlańcom !

28.10.08, 20:10
na wiosnę będę budował dom w systemie szkieletowym. pół roku temu
nie mogłem znaleźć wielu chętnych na jego wykończenie bo firmę do
jego budowy do stanu surowego już mam.
chodziło mi o przygotowanie fundamentów a potem instalacje i
całkowite wykończenie.Teraz dałem ogłoszenie i chętnych nagle jest
wielu i to w niższych stawkach.
NIE PRZEPŁACAJCIE !!! W PRZYSZŁYM ROKU BĘDĄ SIĘ CHODZIĆ I PROSIĆ O
ROBOTĘ.DLATEGO CENA ROBOCIZNY SPADNIE MINIMUM 20 % a to w skali
całej budowy jest bardzo dużo.to początek dużego spowolnienia w tej
branży.będą wracać z zagranicy.ci co stawiali stany surowe poza
Polską już wracają a ci od wykończeń lada chwila.
jak wam się nie spieszy radzę poczekać . 10 zł na godzinę jeszcze
nie dawno płaciło się byle gamoniowi co umiał trzymać szpadel,ale to
już się kończy .NIE PRZEPŁACAJCIE !!
Obserwuj wątek
    • Gość: miro10 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.gprs.plus.pl 28.10.08, 20:25
      :)) troche mnie rozsmieszyleś tym co napisałeś.:)) bo juz dzisiaj
      jak sie postarasz to znajdziesz ludzi którzy robia od połowy stawek
      rynkowych tylko czy tych ludzi można nazwac fachowcani...:) i
      pytanie czy takich ludzi chciałbyś na swojej budowie. Pozdrawiam i
      życze szybkiego ukończenia budowy :))) PS: dobry fachowiec zawsze
      bedzie w cenie :)
      • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 28.10.08, 20:54
        kolego ja nie pisałem żeby szukać fachowców za 50% ceny.nie wiem czy
        umiesz czytać ze zrozumieniem. twierdzę że czasy wygórowanych stawek
        przechodzą do historii.fachowcy zawsze będą w cenie .ale ilu ich
        jest ? 10-20 %? myślisz że jak zapłacisz fachowcowi za daną mu
        robotę 1000 zł to ten co weźmie za taką samą 800 czy 700 to jest
        szkodnik i zje ci młotek i płytkę z glazury. ten co będzie chciał
        500 zł to jest g....o wart. jak się nie znasz na wybieraniu
        odpowiednich ludzi do robót budowlanych to przepłacaj.chyba że ty
        jesteś malarzem lub gipsiarzem i szukasz jeleni którym można wcisnąć
        kit że ty to najlepszy w gminie jesteś.
        • Gość: szczęśliwy Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 09.12.08, 21:47
          to racja nie przepłacać za roboty bud-rem .w 2009 będzie taniej
          minimum 20 % i na materiałach do 30 %.
        • van203 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 08.03.09, 11:00
          dziwi mnie to co Pan pisze sam jestem wykonawcą zatrudniam
          pracowników i cały czas mam problem żeby znależć dobrego pracownika
          wykonuję renowację zabytków,staży budowlańcy są nie reformowalni a
          młodzi nie chcą się uczyć brak im cierpliwości dobry pracownik u
          mnie zarabia 15zł/godz to jak ja jako firma mogę brać 10zl/godz
      • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 28.10.08, 20:55
        kolego ja nie pisałem żeby szukać fachowców za 50% ceny.nie wiem czy
        umiesz czytać ze zrozumieniem. twierdzę że czasy wygórowanych stawek
        przechodzą do historii.fachowcy zawsze będą w cenie .ale ilu ich
        jest ? 10-20 %? myślisz że jak zapłacisz fachowcowi za daną mu
        robotę 1000 zł to ten co weźmie za taką samą 800 czy 700 to jest
        szkodnik i zje ci młotek i płytkę z glazury. ten co będzie chciał
        500 zł to jest g....o wart.

kit że ty to najlepszy w gminie jesteś.
        • Gość: miro10 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.gprs.plus.pl 28.10.08, 21:23
          staram sie jak moge i myśle że zrozumiałem Twój "przekaz" :)
          poprostu nie zgadzam sie z Twoim twierdzeniem że w przyszłym roku
          uslugi budowlane stanieją, bo tak nie będzie, chociażby dlatego że
          wszystko drożeje i raczej idzie w górke -no poza emeryturami i
          rentami :) i wole zapłacić 1000 zł sprawdzonemu fachowcowi...a
          wygórowane stawki weryfikuje przecież rynek.. :) Ps: kto szuka ten
          znajdzie,może znajdziesz zajebistego fachowca który zrobi Ci to co
          chcesz w cenie która Cie zadowoli :) życze powodzenia
          Pozdrawiam...zawsze możęsz negocjować z wykonawca i wtedy możesz
          miec taniej te swoje 10-20% :))
          • Gość: tenktowie Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 22:18
            Ty palancie nikt kto zna sie na robocie nie bedzie za darmo stawiał Ci domu, niech przyjmie to do wiadomosci ta twoja zakuta pała inbecylu!!
            • Gość: łowca czubów Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 31.10.08, 22:38
              przyjdzie czas że będziesz robił za półdarmo lebiego i jeszcze
              będziesz o to prosił.poczekaj rok.
              • Gość: gość Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 22:49
                Sam sobie zrób za pół darmo Ty głupku. w tym swoim czubie to chyba
                masz tylko gnojówkę.
                • Gość: łowca czubów Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 31.10.08, 22:51
                  bedziesz robił,będziesz. i jeszcze podziękujesz ładnie. za dobrz
                  • Gość: gość Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 23:25
                    Tego już się nie doczekasz ćwoku jeden. Czasy wyzysku już nie wrócą.
                    Chcesz mieć robotę zrobioną to płać godziwie, a jak nie to rób sobie
                    sam.Skończyło się.
                • Gość: lekarz Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 17.11.08, 22:15
                  skończy ci się nabijanie klientów w butlę. będziesz potulny jak
                  baranek jak przyjedziesz z gratami do klienta.
                • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 09.01.09, 22:06
                  będziesz robił za półdarmo.już za kilka miesięcy.a za rok będziesz
                  na zasiłku dla bezrobotnych.
                  • bunclik Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 09.01.09, 22:22
                    tak masz racje
                    • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 09.01.09, 22:30
                      o czym z tobą gadać,jak za rok zwiniesz graty w torbę i będziesz
                      śnił o przeszłości.
                      • bunclik Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 09.01.09, 22:35
                        tak masz racje
                        • Gość: gość Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 22:42
                          Ten vernio to jeszcze większy głupek niż Palikot
                          • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 11.01.09, 13:54
                            nie błaznuj osiołku.i tak ceny spadną. wreszcie można będzie
                            zbudować dom o 30 % taniej.
                          • piotrek0106 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 05.02.09, 16:25
                            też mi się tak wydaje ze ten vernio to zwykły błazen i ciekawe czym
                            się zajmuje. bo pewnie sam chce zarabiać co ( arabski szejk) a ktoś
                            inny ma w dzień pracować a nocą żebrać,zeby związac koniec z końcem.
                            pozdrawiam,
              • adrianmalesa2 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 05.02.09, 22:59
                To co tu czytam jest śmieszne. Niech koleś czeka a nawet już może dorwać
                robotników czy fachowców jak zwał tak zwał za połowę ceny. Tylko ja ci spartolą
                robotę to zadzwoń to przyjdę ci wszystko poprawić za podwójną stawkę. Nasi
                fachowcy nigdy nie zarabiali tyle ile jest warta ich prace i nie wiem czy kiedyś
                się to zmieni. Porównaj sobie płace zagraniczna z naszymi. Proste jak mam ci
                położyć płytki po 30 zł za m2 to żeby mieć dobrą dniówkę będę robił aby więcej,
                jak wezmę 55 zł nie śpieszę się bo wiem że swoje zarobie. A uwierz że za 1000 zł
                miesięcznie nikt nie będzie tak tyrał. Wolę zasiłek ;-)
                Pozdrawiam
                • Gość: cap Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 24.03.09, 01:28
                  będziesz tyrał .nie za 1000 ale za 1500 z wielką chęcią.
          • Gość: golf Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.limes.com.pl 01.11.08, 11:18
            nie prawda ze drożeje .... sprawdz sobie ceny maeriałów z sierpnia i teraz !? i
            zobaczysz że WSZYSTKO POTANIAŁO nie wiele ale zawsze coś ...ceny spadają i cenu
            usług nieco też ale moim zdaniem za usługi to już wiecej nie spadnie ... bo jak
            materiał staniał to wiecej ludzie kupuują i wiecej remontują \ budują .No chyba
            ze kryzys światowy i problemy z kredytami się utrzymają i w tedy faktycznie
            mniej się będzie budować .
            pozdraiam
            • Gość: Ela Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 08.01.09, 19:41
              spadają ceny usług i materiałów i będą spadać.na tym forum
              naganiacze na utrzymanie cen robocizny i materiałów nie mają szans z
              rzeczywistością.
          • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 08.01.09, 19:48
            śmieszny ludku.nie nadymaj sie bo ci pęknie żyłka.BĘDZIESZ ROBIŁ O
            30 % TANIEJ.I BĘDZIESZ ZADOWOLONY.ŁOSIU.
      • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 08.01.09, 19:45
        żebyś nie pękł z tego śmiechu albo od płaczu,naganiaczu.będziesz
        szukał zleceń w każdej gazecie.już niedługo
    • Gość: Tomek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 23:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • www.wykonczenia.net hahahaha 31.10.08, 23:17
      ciekawe czy jak idziesz zakładu fryzjerskiego to też krzyczysz, że jest drogo
      (np. u mnie w ciągu roku ścięcie włosów podrożało o 25%) ... ale przecież mogę
      sam się ogolić na łyso ... forumowiczu, założycielu tematu ... wkładaj
      gumofilce, łap za łopatę i rób sam
      • Gość: majster. dobra rada IP: *.acn.waw.pl 01.11.08, 06:53
        Jeśli masz takie podejście do życia,sam nie wiesz czego chcesz ,to czarno widzę
        tą twoją budowę . DAJ ZAROBIĆ FACHOWCOM,a z fajansiarzami się nie zadawaj .I
        pamiętaj,już nie jeden się przekonał na własnej skórze że chytry dwa razy traci.
      • Gość: tencowie Re: hahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 06:59
        pewnie podlapal kilku niedorozwoji co mu za darmo robili i mysli ze tak kazdy bedzie, oczzwiscie ze czasy wyzysku nie wroca, a ceny uslug beda rosly bo fachowcow bedzie coraz mniej, wszyscy teraz studiuja,co drugi to sfrustrowany magister taki co to tu takie bzdury o przepacaniu wypisuje,sam sie musi bujac caly miesiac za te polskie marne dwa tysiace i przezyc nie moze, dobry fachowiec zawsze bedzie mial robote i pieniadze tak jak to jest na zachodzie.Kto ma pieniadze ten placi i ma dobrych fachowcow a kto nie ma ten niech sam zasuwa a nie swoje zale wylewa na forum internetowowym.
        • Gość: golf Re: hahahaha IP: *.limes.com.pl 01.11.08, 11:25
          ale troche racji jest ... nie zawsze i nie za wszystko... ale za niektóre rzeczy
          to takie ceny sa że tylko w twarz się wyśmiać można.
          Jak się pytałem ile za tynki wewnętrzne to HAHAHAHA sam sobie zrobie i na
          plazme zostanie z tym ze będę to robił 2 miesiące i to samo za ocieplenie
          poddasza hahaha . Kiedy trzeba zapłacić to trzeba ale nie za wszystko jak jakiś
          frajer się zgadzać nie będę . Więc troche racji jest.. alle z drugiej strony
          każdy chce mnieć dobrze zapłacone i Tty i Ja i Majster ( o ile jest majstrem
          a nie lewusem jakimś)
        • Gość: maciejkaa9 Re:jak w każdej branży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 11:36
          są "górki" i "dołki". Jeszcze kilka lat temu fachowcy z trudem walczyli o
          klienta, upadały małe firmy budowlane. Obecnie sytuacja diametralnie się
          zmieniła, co nie oznacza, zapotrzebowanie na takie usługi nie będzie za jakiś
          czas maleć. Kto dłużej pracuje w usługach budowlanych, ten już nauczył się
          pokory i spokojnie przyjmuje do wiadomości, że być może trzeba będzie obniżyć
          stawki, zaakceptować trochę mniejszy zysk, aby nadal mieć zlecenia.
    • Gość: remont Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 14.11.08, 22:51
      ten wernio ma rację. za kilka miesięcy będziemy płacić za usługi 20-
      30 % taniej.nie przepłacajcie ,bo będzie taniej. sprawdzić kilka
      brygad zanim podejmiecie decyzję.
      • gabryella Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 14.11.08, 23:11
        ha moi obrażeni "fachowcy" wracają :P NA MOICH WARUNKACH, kończą gładzie i robią
        poprawki, obcinam za spartolone roboty - schody i za obróbki na zewnątrz, bo to
        już kto inny pewnie skończy, oprócz rozprowadzenia CO przez hydraulika, na co
        zresztą byłam wcześniej umówiona, resztę prac rok przyszły!
        • Gość: remont Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 09.12.08, 21:51
          i tak trzymaj. teraz przyszedł czas na inwestorów.to my stawiamy
          warunki,a nie ta chołota z ciechanowa albo lublina,oczywiście jest
          wśród budowlańców część uczciwych i porządnych ludzi.
    • Gość: Załuski Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 23:19
      rozumiem inwestora, ale skup sie na budowaniu domu. szukaj i buduj.
      jak zbudujesz domek bedziesz bogatszy o 500 tysięcy ;)
      Chyba nie wierzysz, że przy takim fakcie tylko Ty sie wzbogacasz bo
      to byłoby frajerstwo ;)

Z
    • Gość: fa_cho_wiec :) Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 14.11.08, 23:46
      mniej chętnych to cena wyższa, wiadomo
    • Gość: Artur Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.acn.waw.pl 10.12.08, 10:28
      ciekawe uwagi sa na www.forumbudowlane.pl/viewforum.php?f=64
      szczerze polecam
    • Gość: rex Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.acx.pl 11.12.08, 15:05
      Wwielbiam takich krasnoludkow frustratów jak WIENIO-REMONT-SZCZESLIWY:)
      Wszystkie posty pisane przez jednego delikwenta z tego samego IP chello.pl:) Tu
      popyszczec,tam pokwikac,przyznac sobie racje w kolejnym poscie a to wszystko pod
      roznymi nickami:) Jak dla mnie typ wygrywa:) Czekam na dalszy rozwoj akcji i
      kolejny nick (zapewne teraz pojawi sie nowy - tym razem zalogowany - to takie
      polskie:)
      • bunclik Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 08.01.09, 20:49
        moje zdanie jest takie ja z cen nie zejdę długo mam klientów u których robiłem i
        oni mnie polecają dalej znajomym ,rodzinie itd.

pojechałem do klienta obejrzeć robotę wchodzę gość mówi ze chce wyburzyć ściankę
        i postawić nowa coś w w kształcie schodów pyta ile, patrze trzeba rozwalić
        delikatnie bo parkiety w mieszkaniu wszystko po oklejać ,okryć żeby się nie
        kurzyło itd. no i na nowo postawić ok mowie koszt około 700 zł + - 10 %
        on pyta ile to będzie trwało ok mowie 2-3 dni
        no i myślałem ze nie wyrobie on na to to pan chce za dzień 300 zł to ja znajdę
        ludzi co mi to zrobią za 300 -400 zl
        ok mowie powodzenia
        minął tydzień może 10 dni telefon dzwoni ten sam gość prosi żebym podjechał i
        zobaczył co się da zrobić z ta ścianka ok mowie będę wieczorem i obejrzę
        ach ! myślę nie znalazł tańszego wiec jadę
        wchodzę patrze masakra ścianka stoi nie da się jej opisać piony narożniki
        itd.(hahahha) parkiety zniszczone tragedia
        gość mówi czy mu to poprawie, myślę i pytam się ile zapłacił mówi ze umówił się
        na 350 zł ale w sumie kosztowało go to 600 zł
        powiedziałem ze nie robię poprawek bo to jest 2 razy tyle roboty

nastempny przyklad kolega robil sklep firmowy NIKE ok wykosztował się na towar,
        pyta ile za remont to mu mowie ze dla niego 20% mniej z ceny zejdę i czasem mi
        buty po kosztach sprzeda
        eee nie to ja wezmę sobie fachowców z rynku to mi taniej to zrobią ok mowie
        po 3 dniach już miał dosyć
        pierwszy dzień rano spotykają się przed lokalem wchodzą a majsterki się pytają
        "szefuńcio pykniesz winko"
        ok 3 dnia wyburzyli ścianę nośną, tak mówi można spokojnie żaden problem
        rano już kobitka z góry stała przed lokalem i zaprosiła go do góry
        drzwi pęknięte ściana siadła do tego stopnia, fart ze to przy deptaku było i
        tiry nie jeździły bo siedzieć by poszedł
        koszt podniesienia i naprawy ściany nośnej przez firmę specjalistyczna ,
        powiedział ze 12 tysięcy go wyniósł ale nie wiadomo
        koniec był taki ze firmowego sklepu nie otworzył
        dużo pisania sorki to są tylko dwa przypadki z życia

tak ze polecam chłopaków z rynku co winko chlapią
        pozdrawiam bunclik
        • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 08.01.09, 21:10
          twój ,przepraszam,wyuczony opisik historyjek jest starą śpiewką aby
          pociągnąć od klienta jak naj więcej i wzbudzić w nim strach aby nie
          brał ,,tych innych bo oni tylko winko chleją !!
          PYTAM : ILU DURNI ZATRUDNIA W CIEMNO NIE SPRAWDZONYCH GAMONI ?
          A ILU DURNI BIERZE W CIEMNO ,,BRYGADĘ,, BO JEST DROGA TZN WSZYSTKO
          UMIE ? na 10 inwestorów 2 bierze gamoni,2 bierze naciągaczy drogich
          bo się znają,a 6 bierze średnich i się z nimi targuje i pilnuje
          towarzystwa przy robocie i uświadamia pajacom że nie zapłaci jak
          spieprzą.mam doświadzczenie w nadzorowaniu takich szczwaniaków i się
          nigdy nie zawiodłem.a robili tak jak im kazałem.
        • Gość: RALF Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.multi-play.net.pl 18.03.09, 19:59
          Masz w zupełności racje,
          ja zrobiłem tak że:
          mieszkam w Krakowie a rodzinę mam pod Tarnobrzegiem, tam ekipa remontowa robiła
          gruntowny remont mieszkania u kumpla i zrobili to jak na mój gust i gust kobiet
          bardzo ładnie i w miarę szybko. Dostałem namiar spotkałem sie z gościem i spoko
          dogadałem sie przyjadą do Krakowa i zrobią remoncik. Zrobienie całego mieszkania
          tzn gładzie, malowanie podwieszanie sufitu z halogenkami, panele, łuki,
          obsadzanie drzwi, geberita i inne rzeczy które wyszły w trakcie zrobili mi o 30%
          mniej niż powiedziało mi 2 firmy krakowskie. A i jeszcze posprzątali i umyli
          okna chociaż nie musieli. nie naciągali na więcej a nie targowałem bo wiele
          zrobili bez doliczania kasy za pierdoły.
          I oni sami zaproponowali, że jak mogę to codziennie lub co 2 dzień żebym był i
          od razu mówił jak coś mi się nie podoba, żeby nie było na koniec że będzie coś
          nie tak. Cały czas pod telefonem i naprawdę jestem zadowolony i polecam taka firmę.

Ps pracowali we 3ch spali na miejscu i pracowali po 12-14 godz.
          zajęło im to 14 dni. od stanu surowego po klucz.

Jak by ktoś był zainteresowany to proszę o info na rross@poczta.fm to dam namiar.

TO JEST FIRMA GODNA POLECENIA.

Ps jak mówią co tanie to drogie i jeszcze wiele problemów.
    • Gość: martinez_31 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 21:07
      APEL DO BUDOWLAŃCÓW: NIE SCHODZCIE Z CENY,TO NIC NIE DA,ROBOTY PRZEZ
      TO WIĘCEJ NIE BEDZIE A TACY WŁASNIE LUDZIE ZACZNĄ WYDZIWIAC I SZUKAĆ
      JAK NAJTANIEJ AŻ W KOŃCU NASZA PRACA PRZESTANIE BYĆ OPŁACALNA.
      POZDRAWIAM
      • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 08.01.09, 21:17
        tak,masz rację niech nie schodzą z cen,to ich rodziny nie będą miały
        co jeść za to jeść będą te których mężowie i ojcowie opuszczą ceny.
        AMBICJA I HONOR GÓRĄ !! NIE SCHODŹCIE Z CEN !!
        a ilu z tych budowlańców ma też kredyty i inne zobowiązania ??
        • Gość: martinez_31 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 21:20
          JAK MAM ZEJSĆ Z CENY TYLKO PO TO ŻEBY MIEĆ ROBOTE TO WOLE ZMIENIĆ
          BRANŻE I CHOĆBY PIZZE ROZNOSIĆ ZA TE SAME PIENIADZE I MIEĆ W NOSIE
          KLIENTÓW I ICH ZACHCIANKI HEH
          • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 08.01.09, 21:29
            w kryzysie,to pizzę wszyscy będą robić w domu w piekarnikach.to komu
            będziesz roznosił ?? hahha
            • Gość: binek Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:09
              kompleksiki widzę jak niedoleczona angina u kolegi wernio.
              Chcesz żeby ci ten co jest tańszy o 500PLN zepsuł materiału za 20000 PLN to go
              bierz i nie dyskutuj. Wcale mi nie żal takich jak Ty
              • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 08.01.09, 22:21
                uuuuu aleś dał ognia. zobaczymy za kilka miesięcy.zakompleksione
                będą te fachury od roboty jak zobaczą że na wiosnę klientów to
                walenia po rogach jak na lekarstwo.uspokój się,weź oddech.za 3-4
                lata wróci popyt na murarzy,betoniarzy i innych cudo-speców.
                • Gość: binek Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:45
                  fujarą wisły nie zawrócisz więc nie będę z Waszą Gburowatością polemizował.
                  Miałem okazję poznawać takich fircyków. Obyś nie musiał się kajać przed tymi
                  "zdziercami" żeby Ci robotę po kimś poprawiali.
                  Udanego życia we własnych murach o Wszechwładny i Wszechwiedzący :*
                  • bunclik Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 08.01.09, 23:17
                    wernio (jako gosc ) coś czuje ze jesteś z tego typu dusi groszy co się przejada
                    na tym ze wezna do pracy tanich pseudo fachowców co nie cenią swojej pracy bo
                    jest byle jaka jesteś zacofany tuk człowiek ci chce coś poradzić a ty swoje jak
                    ten osioł buduj ten swój dom i jak tak dalej będziesz myślał to drogo cie ta
                    budowa będzie kosztować

a poza tym myślę ze wernio jako gość porostu się podszywa pod autora postu a z
                    szmaciarzami co boja się przedstawić tylko piszą anonimowo
                    to już wcale mi się gadać nie chce a już na pewno nie brałbym ich opinii pod uwagę

lub jest to jeden z tych partaczy dlatego ich tak broni a jedzie na dobrych
                    fachowcow co cenia swoja prace

ciekawi mnie jeszcze jaka jest jego profesja
                    • rzeszow3210 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 09.01.09, 00:23
                      chello.pl ,poniekąd masz trochę racji,że część fachowców żeby poczuć się elitą
                      kiepskie umiejętności nadrabia wysoką stawką ale lepiej jest zapłacić więcej
                      sprawdzonemu fachowcowi i spać spokojnie.Po języku i poglądach nie wróże dobrze
                      twoim ewentualnym usługobiorcom ;)Jeśli nie macie pewności można małą część
                      robót zlecić do wykonania a póżniej zdecydować sie na resztę.Z tym stereotypem
                      fachowca "z polecenia" bywa różnie - znam wielu amatorów,samouków,"biznesmenów
                      zatrudniających ludzi z łapanki,których ciągle ktoś poleca,szczególnie
                      sprzedawcy w składach budowlanych.Za takie polecenie często dostają 10 %.
    • fajnymirek Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 11.01.09, 18:21
      ciekawe czy bedziesz dalej taki madry jak zaczniesz ta swoja biedna
      budowe wezmniesz byle partaczy no i wtedy bedziesz pragnal wziac
      tego od lopaty za 10 zlotych na godz.
      • bunclik Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 11.01.09, 18:36
        wernio ile czasu już masz zamiar budować dom chyba bardzo długo a to na wiosnę
        ceny robocizny spadną a to na jesień koszty materiału spadną a po 2015 r ceny
        działek maja spaść o 0,4 % mowie ci warto czekać zaoszczędzisz parę groszy i tak
        przez cale lata nigdy domu nie wybudujesz a ty z rodzina meczysz się w jakimś M2
        na blokach a wszystko to przez twoje podejście do sprawy żal mi nie ciebie ale
        twojej rodziny
        • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 11.01.09, 23:01
          hahahaha ........ chory jesteś już,bo wiesz że będziesz musiał
          opuszczać ceny.nie naganiaj na te swoją firemke.szykuj nowe
          cenniki.a o mnie się nie martw,napewno jesteś dla mnie za cienki
          kolego.powodzenia.
          • bunclik Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 11.01.09, 23:19
            tak masz racje

tylko ja się nie wstydzę kim jestem i tego co mowie a ty jednak się wstydzisz
            swojego zdania i już wiem ze nie ma na to szans żebyś się przedstawił takie
            głupoty nawypisywałeś
            nikt normalny nie będzie brał twojego zdania na poważnie ,to jest tak jakbyś
            pisał na murze wyzwiska na tych co ich nie lubisz, jak dziecko normalnie

twoje odpowiedzi można porównać z odpowiedziami dziecka w stylu "no bo tak"

a tak poza tym jesteś wielki
          • Gość: binek Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:02
            Wernio no przyznaj się. Dziad jesteś i dziadów szukasz:) Skończysz na tym, że
            znajdziesz dekarzy którzy toporkiem potną blachę bo nikt nie będzie dla takiego
            dziada zużywał niblera hehehe. Pochyl się, rozpędź a ściana się sama znajdzie
            (byle jej nie robili ci Twoi wyrobnicy bo kosztów jeszcze narobisz) Darwin to
            był gość, szkoda że nie wymyślił patentu na przyśpieszenie ewolucji
            • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 12.01.09, 23:21
              żebyś pękł wieśniaku to i tak ceny spadną.nie wysilaj sie,zajmuj już
              kolejkę w pośredniaku.czekam spokojnie. a dziadem to ty jesteś,bido .
    • Gość: gajos Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 06:54
      za 10 to ty możesz robic co innego
      • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 12.01.09, 23:40
        a ty sobie zrób tylko uważaj na kręgosłup,bo będziesz łaził w
        gorsecie a wtedy będziesz robił za 5
        • bunclik temat zamkniety 13.01.09, 00:42
          proponuje zamknąć temat ta rozmowa jest bez sensu
          • Gość: wernio Re: temat zamkniety IP: *.chello.pl 13.01.09, 11:24
            też propnuję zamknąć temat.KONKLUZJA :spadki będą. jak duże ? 20-30
            %.
            • Gość: Lucek Re: temat zamkniety IP: *.toya.net.pl 29.01.09, 14:49
              He He He jak to czytam to jak bym czytał wypowiedz 10 latka , najlepiej się
              wstrzymaj moze ci za darmo zrobią jeśli liczysz na powrót to ciekawe ale jeśli
              twierdzisz że będą tak wysokie spadki to kto wróci ? partacz co mu za granicą
              nikt nie chce pracy dać a jeśli nabijasz się z zawodu budowlańca co cię naciąga
              to ciekawe co ty wykonujesz bo biorąc pod uwagę to każdy chce zarobić i jeśli
              sklepikarz kupuje chleb za 1 zł a sprzedaje za 2 to też naciągacz ? jeśli chcesz
              fachowca za 5 zł to zakasaj rękawy łosiu bo takiemu jak ty na mózg powinni
              wymienić a za 10 zł na godzinę to dużo heh sprzątaczka ma od 5 do 8 . Pamiętaj
              nie płaci się budowlańcom tylko za robotę liczy się także WIEDZA czego ty akurat
              nie masz bo nałożyć zaprawy i postawić cegłę na cegłę to nie sztuka uczy się od
              maleńkości na klockach z tym że w budownictwie jeszcze wiedza jest potrzebna a
              to kosztuje jak jesteś biedny to się nie buduj tylko namiot sobie kup , i
              wypowiadaj się na temat twojego pięknego zawodu
            • Gość: instalator Re: temat zamkniety IP: *.lewandow.net.pl 02.02.09, 15:58
              no to spadną o 20 - 30% tylko co z tego. Nic. Bo Ci którzy są kumaci
              to sie juz ustawili przez te ostatnie 2-3 lata boomu. Prowadzimy
              razem z bratem instalacje sanitarne. Do tego 4-5 ludzi. Na miesiac
              na czysto mamy po 15- 18 kilo. I co spadnie mi o 20 - 30% - tak??
              Dam rade, o mnie sie nie martw.
              • Gość: yass Re: temat zamkniety IP: *.tp.unicity.pl 03.02.09, 22:43
                "15-18 kilo na miesiac". No rozpasala sie nam budowlana brac. Czas na korekte
                panowie. Nie tylko stawki wam spadna ale przede wszystkim ilosc klientow.
                Podobno najlepiej jest budowac wlasnie w kryzysie. Tak mowia na miescie i nie
                tylko :) pozdro.
                • bunclik Re: temat zamkniety 03.02.09, 23:16
                  "Nie tylko stawki wam spadna ale przede wszystkim ilosc klientow.
                  Podobno najlepiej jest budowac wlasnie w kryzysie. Tak mowia na miescie i nie
                  tylko :) pozdro. "

jeśli najlepiej budować w kryzysie to dlaczego spadnie ilość klientów
                  • Gość: abc czcze gadanie IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.09, 10:39
                    Dobra ekipa zawsze bedzie miała pełne ręce roboty i na pewno z ceny
                    nie zejdzie!
                    Wziasc byle kogo byle tylko była niższa cena to nie sztuka....
                  • Gość: yass Re: temat zamkniety IP: *.tp.unicity.pl 04.02.09, 20:52
                    "Jeśli najlepiej budować w kryzysie to dlaczego spadnie ilość klientów". Nie
                    trzeba wielkiej inteligencji zeby znalezc odpowiedz na to pytanie. Deweloperzy
                    nie beda w kryzysie prawie wogole budowac mieszkan bo nie maja ich komu sprzedac
                    a to dlatego ze banki zaostrzyly kryteria przyznawania kredytow i zdecydowanie
                    mniej osob je dostaje. W koncu niewielu zarabia po 15-18 "kilo" na reke jak
                    niektorzy budowlancy na tym forum. Z tych samych powodow mniej ludzi bedzie
                    budowalo swoje domy. Boom kredytowy sie skonczyl. Teraz konczy sie budowlane
                    eldorado dla wykonawcow. Bedzie wreszcie normalny rynek zleceniodawcy. Tak jak
                    powinno zawsze byc w gospodarce rynkowej w ktorej klient jest najwazniejszy.
                    • bunclik Re: temat zamkniety 04.02.09, 22:19
                      coś z ta inteligencją za bardzo ci nie wyszło
                      czytaj pytanie jeśli nie rozumiesz czytaj jeszcze raz i tak do skutku dopóki
                      zrozumiesz
                      zadałem te pytanie w związku z poprzednim postem który przeczył sam sobie
                      a w twojej odpowiedzi w ogolę nie widzę związku co ma to ze "Deweloperzy nie
                      beda w kryzysie prawie wogole budowac mieszkan bo nie maja ich komu sprzedac"
                      do mojego pytania
                      • Gość: yass Re: temat zamkniety IP: 62.29.136.* 05.02.09, 07:58
                        Ha ha ha! Chcesz sie silowac na "inteligencje"? Jezeli ktos tu
                        czegos nie rozumie to na pewno nie jestem to ja. Poczytaj sobie
                        dokladnie moj post na podstawie ktorego zadales swoje pytanie. Mysl
                        mysl a moze w koncu wpadniesz na to o co w nim chodzi. Teksty nie
                        zawsze musza byc proste w zrozumieniu panie budowlancu. Ja ci juz
                        bardziej wytlumaczyc nie potrafie - sorry. Ale ty tez nie musisz byc
                        super intelektualista. W koncu najlepiej znasz sie na "kielni" - co
                        widac zreszta w twojej galerii. Na prawde fajne rzeczy wykonujesz -
                        pisze to bez cienia zlosliwosci. Pozdro!
                • Gość: wernio Re: temat zamkniety IP: *.chello.pl 08.03.09, 19:28
                  i najważniejsze aby nie brać firmy co robi pod klucz,bo wydoją z
                  kasy inwestora i na całej budowie dopłaca się minimum 20 %
                  UWAGA NA FIRMY CO ROBIĄ POD KLUCZ !!!!!!
    • jakub0072 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 05.02.09, 21:00
      Od wiosny zaczynam budowe domu o powierzchni 226 m2 plus garaz i
      pomieszczenia gospodarcze o powierzchni 80 m2.
      Po sprawdzeniu kilku wykonawcow ( wszyscy z polecenia ) wybralem
      opcje "pomiedzy"; a wiec nienajdrozszy i nienajtanszy.
      Za calosc, stan surowy otwarty ( a wiec wiadomo , ze wlacznie z
      kryciem dachu )firma budowlana dala cene 100 tys.Dodam, ze dom ma
      typowy goralski dach z elementami ozdobnymi , tzw.podsiebitkami.
      Dom bedzie budowany na Podhalu, jak myslicie jest to rozsadna cena?
      W tym rejonie ceny sa troche wyzsze.
      • pier-wszy Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 03.03.09, 19:57
        szukaj jeszcze,chyba za drogo im chcesz zapłacić.
    • stefankawalec Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 04.03.09, 00:28
      No muszę swoje trzy, przepraszam, w obliczu krachu w budowlance, półtora grosza
      dorzucić.
      Jestem budowlańcem. Zarabiam tym na życie. Mam stałe ceny od 5-6 lat. Daję
      gwarancję. I z politowaniem patrzę na gości, którzy z braku innego pomysłu na
      życie biorą się za szeroko pojęta budowlankę. Z narzędzi mając, nie prane od
      dwóch lat, ciuchy robocze. I z równym politowaniem patrzę na klientów, którzy
      chcieliby szybko, tanio, solidnie. A potem wieszają psy na całej branży. Bo po
      co "przepłacać" jak pan Hendryk zrobi coś za pół ceny. Tylko przypuszczam, że
      wątpię, czy aby chyba na pewno na sto procent pan Hendryk wykaże się jakąkolwiek
      jakością. Może się uda może nie.
      Teraz poważniej. Proponuję Pani zastosować to samo podejście do wszystkich
      innych branż. Lekarzy, mechaników, piekarzy, fryzjerów, przewodników
      turystycznych. Bo po co leczyć się dobrze jak można tanio. Najtańszy chleb też
      przecież da się jeść. A jak coś się nie uda, to zawsze można wrzucić wpis na
      forum. Albo znaleźć najtańszego grabarza.
      Z remontem jest jak z zakupem kremu. Trzeba wiedzieć czego się chce i mieć na to
      pieniądze. Uczciwe podejście z jednej strony skłania i tę drugą do uczciwości i
      rzetelności.

--

Infundybuła chronosynklastyczna.
    • buildingservices Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 04.03.09, 11:16
      Uwazaj abys sam wkrótce nie wyciagła łapy po datki!!
      • zuza04 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 04.03.09, 16:37
        Poniekąd w wypowiedzi każdego z was jest coś racji,ja jestem żoną budowlańca na
        moje nieszczeęście bardzo solidnego,stawki ma średnie zarabia około 4500 z tego
        musi zapłacić ubezpieczenie i wiecznie dokupywać zużywające się
        narzędzia,samochód pewnie i takby posiadał choć nie koniecznie taki ktory musi
        być dostosowany do przewozu tych jego gratów.Wychodzi z domu o godz.7 rano a
        wraca około 18,ale tylko czasami ,bo często zostaje do 20,bywa że do 23 wolną ma
        tylko niedzielę.On lubi bardzo swoją pracę i jest dokładny, dlatego nie potrafi
        zarobić takich kosmicznych stawek o jakich tu niektórzy piszą ,zapewniam że nie
        ma czego zazdrościć ,to jest ciężki kawał chleba,,mąż ma 35 lat i zwyrodnienia
        wszystkich stawów i kręgosłupa,zero życia prywatnego,dzieci go prawie nie widują
        jak czytam wypowiedzi tych którzy jadą po budowlańcach,to życze im żeby
        budowlańcy wyjechali co do jednego ,a on sami musieli wykonywać sobie te
        łatwiutkie ,reklaksujące robótki .Swoją drogą po co ludzie narzekają że musieli
        się tyle uczyć i nie zarabiają jak budowlańcy ,nie uczcie się bierzcie się do
        łopaty to będziecie tacy bogaci jak ja (od kąd mąż pracuje się budowlance-7 lat-
        na wczasach nie byliśmy,niestety nikt mu nie da płatnego urlopu)ja właśnie
        kończe studia magisterskie i nie przypuszczam że zarobie 4000 tys ,ale wiem że
        nie narobie się tak jak mój ślubny,tak więc wszystkim ktorzy mają lewe ręce do
        roboty radzę niech się do niej wezmą zamiast narzekać jak to drogo,jak zrobią
        sami to będzie darmo i w czym problem.Jakoś jak przyjdzie do mnie geodeta i
        zgarnie 3000 tys za dzień roboty to nie narzekam -nie umiem tego zrobić więc
        muszę zapłacić ,czy to nie jest logiczne.
    • sa.szpara Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 04.03.09, 21:29
      Jak dla mnie nie ma co kombinować z jakimiś tam budowlańcami. Ja postawiłam na solidną i sprawdzoną przez znajomego firmę Nordhome i jak narazie wszystko jest w porządku! Wiem że pracownicy maja nadzór i nie odwalą 'fuszerki'. Ceny też są super. na www.nordhome.pl można sobie wszystko sprawdzić
      • kotuliciak Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 08.03.09, 18:38
        witam, właśnie pooglądałam sobie firmę o której piszesz. Hm, możesz
        mi napisać jak wyglądała realizacja u ciebie? wziołeś od nich stan
        deweloperski, pod klucz? jakie terminy, byli otwarci na zmiany w
        projektach dla potrzeb indywidualnych? Jak się mają ceny które są na
        stronie z rzeczywistością (wystawienie stanu deweloperskiego za 180m
        dom za 290zł?) czy oszczędzają na materiałach? czy masz coś do
        powiedzenie jeśli chodzi o wykorzystane materiały? Jeśli określają
        cene z oknami to czy mają na myśli najtańszą wersje okien czy co?
        • sa.szpara Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 21.03.09, 13:53
          Zdecydowałam się na wariant deweloperski. Podłogi i malowanie zrobił mąż ze znajomym , tylko do płytek wzięłam szpeca. Cena na umowie o dziwo była zgodna z tą podaną. Zdziwiło mnie to bo w kilku firmach wcześniej wkurzyli mnie bo cena podana przez telefon lub maila okazywała się nie pełna (plus tu fundament tu instalacja itp. ). Termin plus dwa miesiące co tłumaczyli pogodą, zmianami (kilka drobnych modyfikacji wprowadziłem w trakcie bo w końcu dom buduje się na całe życie i coś wpadnie do głowy to trzeba spróbować zmienić :). Materiały ok, popytaj tylko o okna bo wiem że zamawiają różnie ale jak się będziesz dopytywał o szczegóły przed i podczas to możesz decydować. Budowa ogólnie w porządku, czasami problem się do nich dodzwonić, podobnie jest z wycenami dodatkowych robót i zmian. A jak nie wiesz ile to będzie kosztować to ciężko się zdecydować. Zdarzało się, że musiałam się prosić o zrobienie porządku dookoła budowy bo fruwające odpady drażnią sąsiadów no i mnie.
      • Gość: wernio Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.chello.pl 08.03.09, 19:23
        nie naganiaj kolego.
        dzisiaj nie bierze się firmy która buduje pod klucz,bo to drożej
        wychodzi.
        bierze się grupę do stanu surowego oddzielnie a potem instalatorów
        elektr i sanitarnych też odzielnie. itd.wtedy unika
        się ,,przykręcania sobie rogów,, i płacenia górką bo Jasio polecił
        Wackowi a Wacek dał mu za to działkę z twoich pieniędzy.
        Nie wiesz o tym ?? czy udajesz niemca ??
        • stefankawalec Skąd się człowieku urwałeś. 08.03.09, 20:00
          Do takich tematów zrobiłem już dość sporo komentarzy. Wszystkie były
          merytoryczne i wyważone. Oczywiście prezentowały mój OSOBISTY punkt widzenia.
          Starałem się jednak być możliwie obiektywny. Nie zmyślałem, nie powielałem
          fałszywych stereotypów. Miałem nadzieję, że inni forumowicze zachowują się tak
          samo. Większość, na szczęście, tak. Ale są wyjątki. Więc teraz zrobię wpis dość
          niemiły jak na mnie, ale nie mogę wytrzymać. Przepraszam.
          Człowieku, w jakim Ty świecie żyjesz. Kolejny zawodnik węszący wszędzie układy,
          układziki. OK, wychowałeś się gościu w środowisku, gdzie się wszystko
          "załatwiało", ale spróbuj raz na czas wyjść poza takie schematy. Życie Ci się
          polepszy. Serio.
          Popychasz jakieś farmazony o fachowcach "dających" sobie działki od wzajemnego
          wpychania się do klientów. Skąd Ci się to wzięło. Chopaku, dobry, uczciwy,
          rzetelny, doświadczony rzemieślnik ZAWSZE ma klientów i ZAWSZE ma znajomych
          rzemieślników. I jak się nie chce uczestniczyć w fikcji niektórych polskich
          cechów i zrzeszeń (nie wszystkie oczywiście są fikcją), to się ma taką grupę. Ja
          kogoś polecam i ręczę za niego, i ktoś poleca mnie. I też ręczy za moją
          rzetelność i fachowość. I na prawdę odbywa się to bez działki "z twoich
          pieniędzy". I tylko tacy jak Ty, węszący wszędzie oszustwo, naciąganie i złe
          intencje, pieprzą ten stan.
          A jak trafiasz na gości, którzy narzekają na poprzednich wykonawców, a na nich
          będą narzekać następni, to może masz charakter przyciągający takich miśków.
          Ergo, może zacznij analizować swoje zachowania i podejście do rzeczy, zanim
          wypłyniesz z tymi bredniami na powierzchnię.
          • Gość: wernio Re: Skąd się człowieku urwałeś. IP: *.chello.pl 06.04.09, 21:00
            jesteś zagubiony na tym rynku materiałów bud i robocizny.nie
            zatrzymasz spadków nawet jak wleziesz na drzewo i zaczniesz wyć.
            nie odpisuj bo się nie znasz na
            gospodarce,ekonomii,trendach,cyklach,handlu ....... itd.zamilcz
            gościu.
        • stefankawalec Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 08.03.09, 20:19
          Jeszcze mnie taka refleksja naszła po przeczytaniu paru wpisów podpisanych "wernio".
          Rozumiem, że dorobek, kaska spłynęła i się człowiek bije sam ze sobą o każdego
          grosza. Bo widzę, że po prostu organicznie nie znosisz rozstawać się z
          pieniędzmi. Abstrahując od branży, spadków cen, fachowców i paprochów w
          budowlance, widzę, że bardzo łatwo, jednowymiarowo i dość bezrefleksyjnie
          postrzegasz świat. Z jednej strony jesteś Ty i TWOJA kasa, a z drugiej złe,
          okrutne WYDATKI i ich ciemni apostołowie. Ale przecież PRAWDA jest po TWOJEJ
          stronie. I ZAOSZCZĘDZISZ, NIE WYDASZ, NIE ZAPŁACISZ, BĘDZIESZ SIĘ TARGOWAŁ. To
          już wiemy. Tylko obyś nie musiał przeczytać sobie swoich wpisów, jak już
          dorośniesz. Bo się spalisz ze wstydu.
          • maras2011 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 09.03.09, 20:25
            Przeczytałem tez kilka postów i to ze zgrozą , co za brednie ludzie wypisują ,
            (fachowiec) np. glazurnik mający dobrą renomę i opinie nie będzie musiał cen
            zaniżać, a pracy nie zabraknie , a ludzie tylko głupieją od takich postów bez
            pokrycia i uważają że budowlańcy to oszuści i krętacze, i takimi właśnie wpisami
            podtrzymują stereotyp Polskiego budowlańca :(
            • maras2011 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 10.03.09, 14:29
              Dzięki Moder !!!
              • Gość: fan Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.139.146.97.koba.pl 10.03.09, 17:02
                W pierwszej chwili sam byłem zadowolony, że mod posprzątał. Ale on to zrobił hurtowo!Poszło kika fajnych uwag wpi...du.
                • Gość: cromwell Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: 94.246.145.* 10.03.09, 17:08
                  nie rozpaczaj
                  ceny pewnie spadna
                  nikt robil za darmo nie bedzie
                  nie ma powodu zeby sie cisnieniowac;)

pzdr.
                  • Gość: fan Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.139.146.97.koba.pl 10.03.09, 18:31
                    No u mnie jakiś szum słychać. Nie wiem dokładnie co to jest. Ahhhh, już wiem! To szum spadających cen :D.
                • rispetto Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 10.03.09, 20:13
                  Może i uwagi były fajne, ale jesli były poprzeplatane osobistymi
                  wycieczkami, to nie miałem wyboru. A pozostawianie pojedynczych
                  postów bez odniesienia do "dyskusji" jest bez sensu, bo i tak nie
                  wiadomo o co chodzi.
                  • competer1 Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 10.03.09, 20:19
                    No i gites, trzymaj tak dalej!
                    • kasia_love Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 18.03.09, 16:09
                      Co do domu. U mnie Nordhome postawiło domek pod koniec września 2008.
                      Budowa trwała 6 miesiący .
                      Koszt ok. 350 000 PLN
                      Warto było... ;)
    • Gość: wernio Przepraszam !! IP: *.chello.pl 20.03.09, 00:03
      robocizna i materiały WOGÓLE NIE TANIEJĄ !
      buahahahah .........
    • dori_wawa Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! 07.04.09, 01:16
      Z moich doświadczeń
      1.Zatrudniona ,,firma budowlana,, która nie posiadała nawet jednej
      wiertarki
      2.Zakupiliśmy swój sprzęt, materiały i maż dozorował budowę
      3.Od wykonczeniówki mamy fachowców przez duże ,,F,,, ale żeby nie
      robić reklamy jeżeli ktoś jest zainteresowany to informacja ma e-
      maila ewentualnie można zobaczyć u mnie w domu.
      4.Schody i podłogi patrz pkt 3
      5.Na drzwi naciecieliśmy się okropnie, żeby moderator nie wyciął nie
      podam firmy (na e-maila i oczywiście osobista wizyta)
      6.Szkoda, że nie mozna krytykować partaczy!!!!
      • Gość: andzia Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 09:59
        stawki za robociznę spadają, szkoda tylko, że za materiały idą w górę
        • Gość: tom Re: nie przepłacajcie budowlańcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:07
          narobiło się tych partaczy pełno, ceny spadły, bo konkurencja duża,
          każdy myśli, że to łatwa kasa a potem taki co chciał taniej musi
          szukać do poprawiania po pseudo fachowcach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka