Dodaj do ulubionych

kuchnia bukowa czy brzozowa?

IP: 194.250.98.* 05.11.03, 13:51
Niedługo odbieram nowe mieszkanko. Mam w nim pokój z aneksem kuchennym.
Początkowo myslałam o kuchni bukowej, ale nie wiem czy w pokoju, gdzie ma
być jeszcze jasna kanapa (pokój ma 20m2) buk nie będzie zbyt ciemny, a przez
to narzucający. Może brzoza byłaby ladniejsza?
Będę bardzo wdzięczna za każdą uwagę.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 05.11.03, 14:08
      A ściany w jakim kolorze? Jaka podłoga?
      • Gość: I. Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: 194.250.98.* 05.11.03, 14:24
        Podłoga ma być jasna - najlepiej klonowa. Ściany chcę pomalować na jakiś jasny
        pastelowy kolor, nie wiem jeszcze dokladnie jaki,zastanawiam sie nad
        rozbieloną morelą (choć nie wykluczam ciepłego żółtego). Na pewno nie chcę
        zimnych kolorów takich jak niebieski lub zieleń. Okna wychodzą na zachód więc
        pod wieczór bedzie przyjemnie, ale obawiam się, że w ciągu dnia z zimnymi
        kolorami może być nieprzytulnie.
        • Gość: Stefan Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 05.11.03, 14:33
          Z takimi ścianami bukowe meble będą się komponować znacznie lepiej niż bardzo
          jasne brzozowe. Są różne odcienie buku, jesli to będzie z tych jaśniejszych -
          będzie dobrze moim zdaniem. Co do narzucania się - nie będzie się narzucało
          jesli kolor mebli będzie dobrze skomponowany z kolorem ściany. Bo jeśli będzie
          znacząco ciemniejszy no to faktycznie, może być źle.
          • Gość: I. Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: 194.250.98.* 05.11.03, 14:46
            Wielkie dzięki za podpowiedź - buk był moim pierwotnym pomysłem, a potem
            zaczęłam kombinować...
            jeszcze raz dziękuję
            • Gość: eg Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.11.03, 14:52
              Mam bukowe meble kuchenne i podłogę z klonu (kuchnia połączona z pokojem). Nie
              ma się czego bać, wyglada naprawdę ładnie. Cokoły w meblach są jasne ( w
              kolorze podłogi). Drewno na podłodze w kuchni sprawdza się idealnie, nigdy nie
              wrócę do zimnych płytek.
              • Gość: I. Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: 194.250.98.* 05.11.03, 16:10
                a jaki masz kolor ścian?
                • Gość: eg Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.11.03, 16:43
                  kremowy:)
                  • Gość: I. Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: 194.250.98.* 05.11.03, 17:08
                    to brzmi ciekawie - mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko plagiatowi ;)
                    • Gość: Aga Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: *.nestle.pl 05.11.03, 17:22
                      Ja mam orzech zmieszany z jaska brzoza i wyszlo ladnie. Zadzwon sobie do firmy,
                      ktora mi robila szafki (600 354836). Sa niedrodzy i sporo doradzaja. Zawsze
                      mozna przy robieniu projektu pokompinowac z kolorami. Aga
                      • f.l.y pytanie do eg 06.11.03, 11:37
                        eg,

pytanie troche na inny temat - o podloge w kuchni... jak sie sprawuje? czy nie
                        szkodzi jej np. wylanie sie czegos, upadek jakiegos naczynia? czy nie 'sciera'
                        sie w miejscach najczesciej "zadreptywanych" ? daj znac prosze, bo caly czas
                        nie moge sie zdecydowac co polozyc w kuchni plytki czy panele... niektorzy
                        mowia, ze panele sie nie nadaja, bo sie scieraja i niszcza... no a zdrugiej
                        strony ile razy moze upasc komus szklanka albo ile razy mozna wylewac cos na
                        podloge???
                      • Gość: ffrogg Re: kuchnia bukowa czy brzozowa? IP: 195.68.192.* 07.11.03, 13:22
                        Hej!
                        ten kontakt, który podałaś to w jakim jest mieście ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka