Dodaj do ulubionych

BRRRRAWO PANI WIOLU!!!

05.05.06, 21:26
Cięszę się że w kącu pojawiło się całkiem niezależna gazeta, która nie boi
się pisać krytycznie o "NASZEJ WŁADZY"!!! Ostatnie artykuły w których mowa o
przekrętach "naszych władz" były poprostu super!!! Gratuluje Pani odwagi
zamieszczenia ich na łamach "Naszych spraw" w kącu społeczeństwo ma jasny
obraz "uczciwości" gminnych rajców!!! Zastanawiałem się dość długo dlaczego
konkurencyjna gazeta "POWIATOWA" ostrożnie brała sie za tematy
dotyczące "Naszej Władzy" i ... odpowiedz jest prosta : Przecież to ta władza
płaci tej gazecie prawie 5 tyś miesięcznie za swoją strone urzędową i niby
jak tu źle napisać o swoim chlebodawcy?! MAM NADZIEJĘ ŻE GAZETA "NASZE
SPRAWY" BEDZIE NAPRAWDĘ NIEZALEŻNĄ GAZETĄ PISZĄCĄ O WSZYSTKIM I WSZYSTKICH
BEZ WZGLĘDU CZY KTOŚ JEJ ZA TO PŁACI CZY NIE!!!
POZDRAWIAM WIERNY CZYTELNIK !!!
Obserwuj wątek
    • jasfinks Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 05.05.06, 23:09
      pawluk1 napisał:

> Cięszę się że w kącu pojawiło się całkiem niezależna gazeta...<

Całkiem niezależna?Jesteś pewien?Bo biorąc pod uwagę to kiedy się pojawiła(przed
      wyborami),kto jest najczęściej na łamach pokazywany, a nawet adres redakcji(nad
      Biedronką) - to nie podzielam Twojej pewności...
      • djmixer1 Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 05.05.06, 23:39
        KoNkureNcja, mile WidzianA. Z koRzyściĄ dla CzytelNikóW
        • matejkoo Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 06.05.06, 09:15
          zależna niezależna ..ale pisze ..i to jest ważne...bo jak nikt nie zacznie, pisać o tym mieście dalej tu będą Ci ZŁODZIEJE, drodzy panowie i panie radni (oczywiście nie każdy)
          • wiola.labunska Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 26.05.06, 23:57
            moja propozycja jest taka - spotkajmy sie i przedyskutujmy problemy, bo inaczej
            niewiele się zmieni. bez aktywności i wsparcia mieszkańców żadna gazeta niczego
            nie zmieni. to nie sa slogany, ale czysta zywa wełna...
      • wiola.labunska Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 26.05.06, 23:55
        zapraszam nad Biedronkę do naszego "apartamentu". A termin... no cóż, lepiej
        późno, niż wcale.... chyba....
    • wiola.labunska Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 26.05.06, 23:53
      niezależność kosztuje, ale boli mniej, niz petla na szyi. dzięki wielkie
      • matejkoo Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 27.05.06, 09:04
        Nie no podziw dla Pani że w ogóle się Pani zainteresowała naszym forum, może jakaś wzmianka w wolnej rubryce big_grin taka mała reklama..
        PS. Z miłą chęcią wpadnę na herbatkę obym nie ja sam.
        • poodzian Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 27.05.06, 09:33
          Posty z tego forum niejednokrotnie były przytaczane na łamach tej gazety. Pani
          Wiola drukowała je podczas opisywania stawiania w J-L pomnika JPII. W ostatnim
          numerze odnosi się do szykowania przez PiS do wyborów. Cieszę się, że w tej
          gazecie piszę się o problemach kościelnych nie na kolanach (były przytoczone
          też krytyczne opinie o budowie pomnika). Podobnie jest w przedstawianiu naszej
          władzy samorządowej, gdzie o wielu sprawach możemy się dowiedzieć z "obu stron
          barykady"
          Trudno nie odnieść się do konkurencji tzn. "Gazety Powiatowej" - ona działa już
          parę lat, opinię w niej zamieszczane rzadko są obiektywne. Redaktorzy z tej
          gazety uprawiają swoją politykę.
          Uważam, ze konkurencja na naszym lokalnym rynku jest jak najbardziej pożądana.
          Życzę sukcesów pani Wioli, która pisze już na naszy forum podpisując się
          swoimim nazwiskiem (a nie jak np. księża, którzy chowają się pod dziwnymi
          nickami).
          Pozdrawiam.
          • wiola.labunska Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 27.05.06, 13:50
            nigdy nie uciekam do pseudonimów, nie boję się swojego zdania, o czym zresztą
            często mówię. a kolegę POODZIAN-a serdecznie pozdrawiam często czytam Pana
            wypowiedzi
        • wiola.labunska Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 27.05.06, 13:48
          uważny Czytelnik Naszych Spraw zauważa, że często drukujemy wypowiedzi z
          forum . zapraszam oczywiście,a jesli będzie nas więcej, to zrobimy wypad do
          jakiegoś lokalu
          • petit7 Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 27.05.06, 13:56
            Ja również cieszę się z tego, że jest nowa gazeta, która stara się nam
            przybliżyć nasze lokalne sprawy i problemy. To dobrze, że szefowa tej gazety
            czyta to forum. Tu ścierają się poglądy wielu mieszkańców Jelcz-Laskowic. Duża
            liczba wpisów świadczy o sile tego medium, a komentarze tu zamieszczane często
            różnią się od oficjalnych podawanych na stronach urzędowych lub lokalnych gazet.
            Życzę powodzenia i weny twórczej w wykonywaniu ciekawej pracy dziennikarza.
            • wiola.labunska Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 27.05.06, 14:12
              Petit7 czytam, czytam... zdaje się, że także na forum oławskim
    • wiola.labunska Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 27.05.06, 13:55
      Witam Mojego Wiernego Czytelnika i dziekuję. Mam nadzieję, że nadal będę mogła
      czerpać stąd wiedzę na temat lokalnych problemów. Jesli ktokolwiek chce wyjść
      zza pseudo, to możemy sie poznac, spotykać i wspólnie rozwiązywac problemy.
      co Wy na to, żeby przeprowadzić referendum na temat budowy boiska bez miejsc
      dla publiczności. Wiem, że młodzi ludzie są temu przeciw. Pragnę poznac opinie
      w tej sprawie. zapraszam do dyskusji
      • matejkoo Re: BRRRRAWO PANI WIOLU!!! 27.05.06, 16:31
        heh temat boiska? pytanie po co kolejne mamy na wiosce jedno... obok SP.2 było drugie z piękną murawą wyrównaną, specjalnie posadzoną ...z tego co pamiętam szkoła nieźle wybuliła za to, wiem bo sam jako uczeń na w-f zamiast biegać na 1000m układałem z 20m krawężnika... i pytanie po co to było? dziś stoją oba rozłogiem, jak widzę młodzież w niedziele wracająca z boisk (na wiosce) to paru z nich, to małe ciągniki ...zatrute na amen.
        Ach Ci polscy kibice...No i boisko czarnych.. A tu powstaje nowy nikomu niepotrzebny obiekt, (to moje zdanie) można inwestować w resztę ale po co w coś nowego. To jak robić nową drogę obok starej bo stara już troszkę jest podziurawiona ..bezsens.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka