Gość: yellow IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.12.03, 13:46 Czy ktoś ma w łazience płytki gresowe Marazzi z serii I Sigilli? Czy bardzo sie brudzą? Obawiam się ze będzie w takiej łazience trudno utrzymać czystośc, ale może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AsiaKa. Re: Marazzi IP: *.chello.pl 05.12.03, 09:41 Wrzuć temat na Forum MURATORA - tam jest więcej osób www.murator.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Marazzi 05.12.03, 12:52 Ja mam, ale tylko na scianach - od ponad roku, sa SUPER, nie trzeba ich wcale myc :) i to nie dlatego ze jestem brudasem :))) ale dlatego, ze tego po prostu nie wymagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 16:25 a które? w prążki czy kratkę? i polished czy matt? Na scianie to pewnie się nie pobrudzą same, ale np przy krawędzi wanny? Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Marazzi 08.12.03, 10:37 Ja mam w prążki matowe, najjasniejszy odcien. Przy krawędzi wanny (mam na mysli taka poleczke od strony sciany, bo od zewnatrz mam wanne narozna z obudowa) myja sie bdb - sama woda pod cisnieniem (z prysznica). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.12.03, 15:43 Ja chyba też zrobię prążki, ale myślę o tych polerowanych. Agus, a masz położone na całej ścianie czy tylko częsciowo? Boję sie że położone na całości będą miały nieco przytłaczający efekt w niezbyt dużej łazience, a może masz fotki ze swojej łazienki? Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Marazzi 08.12.03, 16:08 Mi sie lepiej podobaly te "cegielki", ale potrzebowalam szybko kupic, a te akurat "jechaly z Wloch" :) wiec wzielam prazki. Z tego co pamietam szkliwione (polerowane?) byly ok. 2 razy drozsze od matowych! Plytki mam polozone do wysokosci drzwi, a powyzej i sufit biala farba (sufit podwieszany, w nim 4 halogeniki). Moja lazienka ma ok 6m2 powierzchni, a Twoja? Efektu przytlaczajacego brak (ale nie ryzykowalabym kladzenia tych plytek az pod sam sufit). U nas ogromna wiekszosc gosci zachwyca sie lazienka, ale np. moj tata skomentowal pol-zartem ze czuje sie w niej jak w "luksusowym grobowcu" :))) zdjeciami w formie elektronicznej niestety nie dysponuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.12.03, 19:29 Moja też ma niecałe 6 m2. Wiem ze polerowane sa droższe,niestety! dzięki i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Marazzi 09.12.03, 08:19 a jeszcze dodam, ze w zeszlym roku - kiedy robilam remont (okolice sierpnia) plytki Marazzi (i prazki, i cegielki) byly do obejrzenia w aranzacjach lazienkowych w salonie wystawowym Kola w Warszawie przy Domaniewskiej 41. Udanego remontowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Marazzi IP: 217.17.46.* 10.12.03, 12:16 Ja w nowo wyremontowanej lazience, zrobilam obudowe wanny z matowych plytek Marazzi - cegielki (kolor jasny). Niestety moj fachowiec pobrudzil mi je fuga i nie bardzo moge je teraz domyc. Moze wiecie czym to doczyscic? Mimo tego efekt jest piekny, tym bardziej ze tej samej firmy kupilam gres na podloge i glazure na sciany (udalo mi sie za 25zl/m2). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victoria01 Re: Marazzi IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 22:09 witaj, czy udało Ci się wyczyścić te płytki ubrudzone przez fachowca? Ja mam tera zpodobny problem na płytkach Marazzi Palace. Fachowiec wyjechał z Wa-wy i nawet nie moge mu tego na żywe oczy pokazać Agness Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.03, 13:37 To gdzie najtaniej można kupić w Warszawie?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Marazzi IP: 217.17.46.* 11.12.03, 13:08 Ja kupilam na Bartyckiej (chyba paw. 121a) ale trafilam na koncowke serii, tak wiec za glazure zaplacilam 25zł. Jesli chodzi o plytki gresowe matowe (paski lub cegielka) to taniej widzialam na Jagielońskiej (ale roznica byla nieznaczna) Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Marazzi 11.12.03, 14:34 nie zalamujcie mnie!!! ja placilam ponad 70pln :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Marazzi IP: 217.17.46.* 11.12.03, 14:40 Ja na plytki na podloge i obudowe wanny wydalam ok 100zł/m2. Nie mialam jeszcze upatrzonej glazury na sciany, ale dziwnym trafem pan w sklepie zaproponowal mi plytki z koncowki kolekcji. Lazienka wyglada cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.12.03, 15:08 Misia ma chyba na myśli cenę za jedną płytkę??!! Albo ja sie pogubiłam, płytki polerowane które mam na myśli na Bartyckiej kosztują ok 180 zl za metr,matowe pewnie połowę tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Marazzi IP: 217.17.46.* 12.12.03, 09:57 Ja Ci tylko mowie ile wydalam na roznego rodzaju plytki (gres i glazura) firmy Marazzi. Wiadomo, ze byly plytki i za 180zl/m2 ale ja trafilam za 90zl i za 25zl (koncowki serii). Moze czasem warto pochodzic, to sie cos fajnego trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 16:43 dzisiaj ponownie oglądałam sobie te płytki w sklepie, rety, jakie one brudne były! Wszyscy oprócz dziewczyn tutaj odradzają mi je, może jeszcze ktoś coś napisze? Odpowiedz Link Zgłoś