michal373 26.05.09, 08:41 Witam, Czym zakonserwować w/w maty? Maty posłużą do tymczasowej osłony siatki ogrodzeniowej zanim wyrośnie żywopłot. Z poważaniem, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: Maty bambusowe i wiklinowe.... 26.05.09, 09:51 Nie słyszałem żeby ktoś takie maty konserwował, ale sądzę, że można je potraktować dokładnie tymi samymi preparatami co do konserwacji normalnego drewna. Kłopot w tym, czy praca wykonana/włożona w konserwację takich mat się opłaca. Bez konserwacji taka mata daje radę kilka lat, nie jest droga, i może warto ją po jakimś czasie wymienić po prostu. Zakonserwowanie będzie raczej dość pracochłonne. Jeśli konserwować to preparatami którymi konserwuje się normalnie drewno. Odpowiedz Link Zgłoś
studzi Re: Maty bambusowe i wiklinowe.... 20.06.09, 09:23 Maty wiklinowe najlepiej jak nabiorą brązowego koloru dwukrotnie pomalować bezbarwnym drewnochronem lub można jakimś spryskiwaczem spryskać bedą dłużej służyły i ładnie wyglądały Jestem producentem robiłem testy z bezbarwnym drewnochronem lub jakimś brązowym kolorem. zobacz www.mata-wiklinowa.pl więcej zapytań na na temat mat wiklinowych mata-wiklinowa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś