Gość: Marek IP: *.tele2.pl 12.12.03, 12:29 Poszukuję elektryka z uprawnieniami do podłączenia kuchni elektrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NEKAR Re: Potrzebny elektryk z uprawnieniami IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 22:43 Słucham? Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: Potrzebny elektryk z uprawnieniami 13.12.03, 00:01 co masz na myśli pisząc "kuchnia elektryczna"? piekarnik? płytę? czy tradycyjną wolnostojącą kuchenkę? jeśli nie ma gazu to wszelkiego typu kuchnie elektryczne podłącza się poprzez włożenie wtyczki do gniazdka bez żadnych uprawnień po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Potrzebny elektryk z uprawnieniami IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 13.12.03, 10:02 Markowi chodzi o wykonanie prawdopodobnie instalacji trójfazowej. Słyszałem, że trzeba także wystąpić do zakładu energetycznego o przydział dodatkowej mocy. Niektóre kuchenki mają moc użytkową ponad 20 kW. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Potrzebny elektryk z uprawnieniami 13.12.03, 12:29 możesz napisać gdzie mieszkasz? znam elektryka, jest dobry, uprawnienia też ma, kuchenkę też mi podłączał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Potrzebny elektryk z uprawnieniami IP: *.tele2.pl 15.12.03, 17:12 Rzeczywiście chodziło mi o podłączenie piekarnika i płyty ceramicznej do instalcji trójfaowej. Zrobiłbym to sam, ale nie mam odpowiednich uprawnień. Już znalazłem elektryka, który to zrobił. W każdym bądż razie, dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś