Dodaj do ulubionych

Niemiły zapach.

IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 16.11.03, 01:16
Mam pytanie, jakie dolegliwości mogą powodować niemiły zapach z ust
(metaliczny, lub zfermentowany) oraz nieprzyjemny zapach potu?
Czy moze to miec np związek ze zbyt duzym spozyciem mięsa, potraw smazonych i
pokarmów wysoko przetworzonych, czy tez jest to jakaś poważniejsza sprawa
gastryczna?
Czy może to byc cos z watrobą?
Do jakiego lekarza najlepiej sie udać?
Prosze o wskazówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: Niemiły zapach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:33
      czesc. sa to napewno zapachy z zepsutych zebow. czyli kochana tylko stomatolog.
      • Gość: kicia2000 Re: Niemiły zapach. IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 16.11.03, 23:31
        No i tu sie niestety mylisz. Bo dentyste ta osoba odwiedza bardzo często. To
        raczej musi być cos "wewnetrznego".
    • Gość: rada pana jana Re: Niemiły zapach. IP: 62.181.178.* 16.11.03, 20:10
      w medycynie takim problem określany jest mianem "psiego oddechu" - poszukaj na
      ten temat w wyszukiwarce
      • Gość: Doky Re: Niemiły zapach. IP: 62.181.178.* 16.11.03, 23:36
        czyli jednak jest to tzw. "Psi oddech".
        • Gość: kicia2000 Re: Niemiły zapach. IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 16.11.03, 23:48
          Dzięki wielkie tylko, że nie mogę nic znależć na ten temat :(
          • Gość: Odpowiedź Re: Niemiły zapach. IP: 62.181.178.* 16.11.03, 23:57
            w sumie chodzi o to że psy mają niezbyt świeży oddech mimo że są zupełnie
            zdrowe i przypadłość ta dotyka około 1/1000 populacji, podstawą leczenia są
            higiena jamy ustnej i stosowanie antybiotyków w aerozolu np. Budesonit
            • Gość: kicia2000 Re: Niemiły zapach. IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 17.11.03, 00:02
              No dobrze, ale co ma pies do zaburzeń u człowieka?
              Poza tym to nie jest tylko sprawa oddechu. Pot też ma taki, jakby gorzki
              zapach, wcześnie wyczuwało sie w pocie zapach siarki. Te objawy sie nasilają
              okresowo, ale nie jestem w stanie stwierdzić czy ma to zwiazek z dietą, czy z
              jakimis zaburzeniami.
              • novika7 Re: Niemiły zapach. 17.11.03, 00:30
                Jeżeli jest to rzeczywiście zapach siarki to można podejrzewać jakieś opętanie
                (mogę się mylić) dużo informacji na ten temat można znaleźć na stronie
                www.egzorcysta.pl
                prawdopodobnie przez demony czytaj szatana, okresowość objawów może mieć
                związek z okresami nawiedzania i opuszczania przez demona.
                • novika7 Re: Niemiły zapach. 17.11.03, 00:33
                  a gdyby zapach przypominał zapach fiołków to sprawa wyglądałaby zupełnie
                  inaczej byłabyś świętą. Czy próbowałaś lewatywę lub głodówkę oczyszczającą ?
                  • Gość: kicia2000 Re: Niemiły zapach. IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 17.11.03, 00:47
                    Z tym opętaniem to mnie rozbawiłaś.
                    Co do głodówek to ja i owszem, robie dość regularnie.
                    Natomiast problem dotyczy mojego partnera i jest troche bardziej złożony i
                    trudniejszy do zdjagnozowania, bo nie mieszkamy razem.
                    A niestety u niego w domu preferuje sie kuchnie tradycyjna + białe pieczywo,
                    dużo soli i cukru, brrr.
                    Co moge to staram mu sie wpoić, ale nie jestem w stanie kontrolować co je. Z
                    kolei zmiana nawyków żywieniowych na tamtym gruncie, to walka z wiatrakami, a
                    gotowanie osobno to zbyt dużo zachodu. Próbowaliśmy i nie wypaliło.

Nie wiem, może obecne objawy to reakcja na Citrosept (udało mi sie przeforsować
                    i moj kochany bierze go od miesiaca). Ale tak czy owak, martwia mnie te objawy
                    (jego z reszta też).

Co do głodówki w jego wykonaniu, to konia z rzędem temu kto namówi 23 letniego
                    faceta do przeprowadzenia jej, on jest ciagle głodny.

Może wiecie jakie badania zrobić?
                    Albo może trzeba wspomóc flore bakteryjna zołądka i jelit, jakimiś suplementami?
                    • Gość: rada Re: Niemiły zapach. IP: 62.181.178.* 17.11.03, 00:53
                      A może twój facet pali papierosy one są wydalane również przez skórę i pot
                      palacza jest specyficzny.
                      • Gość: kicia2000 Re: Niemiły zapach. IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 17.11.03, 01:10
                        Nie, nie pali. Z palaczem bym nie była, bo oni to dopiero smierdza nie do
                        opisania. Mój ojciec palił i smród palacza wyczuje bezbłędnie.
                        Nie pije tez alkocholu (okazjonalne piwko raz na tydzień).
                        • Gość: Propozycja Matrymonialna IP: 62.181.178.* 17.11.03, 01:15
                          wiesz co miło się z Tobą rozmawia więc może chciałbyś zmienić chłopaka zamiast
                          bezskutecznie szukać odpowiedzi na "psi oddech". Gwarantuję że pocę się
                          normalnie a oddech mam świeżutki jak poranna bryza. Co ty na to ?
                          • Gość: kicia2000 Re: Matrymonialna IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 17.11.03, 01:23
                            Pochlebia mi takie zainteresowanie, ale mój partner ma bardzo dużo róznych
                            róznistych zalet. No i jest pewna przeszkoda nie do pokonania, bardzo go kocham.
                            Ale szukaj dalej.
                            Oddech 'jak poranna bryza' na pewno ułatwi znalezienie wybranki. Tylko nie
                            poprzestawaj na tym jednym atucie ;-)
                        • Gość: Kazio Re: Niemiły zapach. IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 17.11.03, 01:34
                          Nie pije i nie pali. A on w ogole Polak?
                          • Gość: kicia2000 Re: Niemiły zapach. IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 17.11.03, 01:42
                            Polak. Ale co ja sie naszukałam, żeby takiego znależć! Bo jak tu byc
                            z "Polakiem" jak sie organicznie nie znosi alkocholu i fajek?

I chyba teraz, za te wymagania, sa te problemy zdrowotne :-(
    • Gość: eM Re: Niemiły zapach. IP: *.home.cgocable.net 17.11.03, 01:41
      Skad mozesz wiedziec ze nie pije jezeli nie mieszkacie razem ? , takie zapachy
      sa typowe dla osob spozywajacych alkohol regularnie .
      • Gość: oni Re: Niemiły zapach. IP: 62.181.178.* 17.11.03, 01:42
        no w sumie racja
      • Gość: kicia2000 Re: Niemiły zapach. IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 17.11.03, 01:53
        Nie mam podstaw aby go podejżewac o to, że pije. Widujemy sie codziennie i
        spedzamy razem duzo czasu, więc mam chyba podstawy sadzic, że nie ma tego
        problemu. Poza tym jesli ktos na zapach wódki ma odruch wymiotny, to chyba
        trudno byłoby mu ja spozywać. A oddech 'piwny', tez jest raczej
        charakterystyczny.

Takie objawy, tzn jakie?
        Zapach siarki wyczuwalny w pocie? Czy metaliczny zapach w oddechu?
        Facet miewa problemy z żoładkiem i wiem, że w domu nie ma szans na racjonalne
        żywienie.
        6 m-cy temu przyjmował antybiotyki.

Dlatego na prawde nie sądzę, że tędy droga.
        • Gość: Kazio Re: Niemiły zapach. IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 17.11.03, 02:42
          A moze je cos w nadmiarze, na przyklad czosnek?
          • Gość: ja Re: Niemiły zapach. IP: 62.181.178.* 17.11.03, 02:46
            albo szpinak
            • drobny911 może je padlinę 17.11.03, 02:48
              AAAA może je jakieś nieświeże produkty (padlinę) czy coś takiego bo wszystko
              już zostało wymienione za wyjątkiem serków pleśniowych ale one chyba są nie
              groźne. :)
              • drobny911 Świadomość 17.11.03, 02:50
                a co najlepsze gość sobie smacznie śpi i nie wiem że ma ciężki oddech i zapach
                i że cała Polska dyskutuje nad jego problemem. Dobrze że jest nieświadomy
                problemu.
                • Gość: Kazio Re: Świadomość IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 17.11.03, 03:05
                  Nie tylko Polska. Ja jestem w Kaliforni. Na pewno w poprzednim wcieleniu byl
                  skunksem.
      • julka251 Re: Niemiły zapach. 20.12.03, 14:32
        Te problemy nie sa wcale u osob regularnie pijacych alkohol. Moj brat ma 17
        lat i nie pije alkoholu a jednak ma taki sam problem jak partner kici.
        Jedyna przyczyczyna moze byc zaburzona flora bakteryjn a oladka i brak witamin.
        Proponuje wizyte u gastrologa i spozywanie wiekszej ilosci surowek i owocow
        surowych. NO I ZMIANA DIETY na zawierajaca wiecej pokarmow gotowanych a nie
        smazonych!!!
    • Gość: eM Re: Niemiły zapach. IP: *.home.cgocable.net 17.11.03, 05:14
      A jak tam kicia z powitalno-pozegnalnym buzi i z tym , no tym ....
    • uve Re: Niemiły zapach. 17.11.03, 07:42
      Gość portalu: kicia2000 napisał(a):

> Mam pytanie, jakie dolegliwości mogą powodować niemiły zapach z ust
      > (metaliczny, lub zfermentowany) oraz nieprzyjemny zapach potu?
      > Czy moze to miec np związek ze zbyt duzym spozyciem mięsa, potraw smazonych i
      > pokarmów wysoko przetworzonych, czy tez jest to jakaś poważniejsza sprawa
      > gastryczna?
      > Czy może to byc cos z watrobą?
      > Do jakiego lekarza najlepiej sie udać?
      > Prosze o wskazówki.

Wyglada na to ze ma problem z ukladem pokarmowym. Moga to byc wrzody, niezyt,
      problem ze zwieraczem, lub to co najgorsze pasozyty. Ten specyficzny zapach
      potu wskazuje na to ze przydaloby mu sie oczyszczanie organizmu. Zapytaj go
      pewne intymne pytanie: czy codziennie odwiedza pokoj z trojkatem?? Jezeli nie
      to juz problme.
      PS. Musisz go bardzo lubiec.
    • mary_ann Re: Niemiły zapach. 17.11.03, 08:47
      Wydaje mi się, ze za nieświezy zapach odpowiadają jakieś szczepy bakteryjne,
      występujące w jamie ustnej (paciorkowce? zakazenie gronkowcem? - nie wiem).
      Radziłabym zapytać w pierwszej kolejności dentystę, a potem ew. internistę lub
      laryngologa, czy coś doradzają (np. posiew).

Doraźnie to są zdaje się jakieś spraye, ale to pewnie raczej plasterek na
      ranę:-)
      Powodzenia w tropieniu i usuwaniu przyczyny
      Mary_ann
      • Gość: aga Re: Niemiły zapach. IP: *.telan.pl 17.11.03, 21:50
        kicia sprobuj kupic CYNK ORGANICZNY-pastylki do ssania. uzupelnia diete w
        cynk, dzieki formie organicznego chelatu dluzej pozostaje na sluzowkach jamy
        ustnej i gardla. cynk hamuje wzrost flory bakteryjnej w jamie ustnej,
        przeciwdziala infekcjom, daje naturalny swierzy oddech. faktycznie jest
        swierzy i to sie wlasnie zaleca przy nieswierzym oddechu. a jesli chodzi o pot
        to mzoe wydziela sie jakis zapach z powodu zazywania jakichs lekow?
        cena cynku ok. 18 zl. mysle, ze w kochanego warto zainwestowac. pozdrawiam i
        zycze powodzenia.
        • Gość: kicia2000 Chyba znalazłam przyczynę :-/ IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 17.11.03, 22:03
          Dzieki wielkie za wszystkie porady. Cynk organiczny wypróbuje napewno.
          A co do przyczyny to, hm. Chłop od 2 tyg. w tajemnicy przede mną robił notatki
          żywieniowe. Dzisiaj mi dał do wglądu i niby wszystko OK, tyle że niemal sama
          smażenina. Ale zmroziło mnie jak wyszło w rozmowie, że u niego w domu smaży się
          na margarynie, takiej zwykłej w kostce lub pudełku!!!! No dla mnie zgroza.
          O 20 nakarmiłam chłopisko talerzem surówek z tostami razowymi i problemu nie
          ma. A jak przyjechał dziś godzinkę po obiadku domowym, to aż sie przeraziłam
          jak mi chuchnął.
          Czyli wniosek musi byc taki, że ta cholerna margaryna (rany, przeciez smażenie
          na tym jest szkodliwe) ma taki wpływ, co mnie nawet nie dziwi.
          Kurcze teraz dopiero kojarze, że jak mieszkaliśmy sami w wakację i razem
          gospodarzyliśmy w/g zasad zdrowej kuchni, to on nie miał tego problemu :-(

A tearz ludziska pomocy, jak on ma (no i ja też), zreformowac rodzinę? Bo mi z
          miłości o synusia chłopa wykończą.
          Miała któraś z was taki przypadek?
          Nadmieniam, że to ludzie konserwatywni w sprawach 0kulinarnych, w/g których
          jedzenie smażone na oleju jest niesmaczne. No i co tu robić? Może jakies
          opracowania medyczno-zywieniowe podrzucić w widoczne miejsce?

Jak rany mam problem.
          Chłopie tak czy siak idzie w natepnym tygodniu do lekarza, ale te 'domowe
          obiadki' mnie troche przerażają.

Skołowana.
          • Gość: Kazio Re: Chyba znalazłam przyczynę :-/ IP: *.honeywell.com 17.11.03, 22:12
            To juz wiem dlaczego moj pies ma czasem ludzki oddech. Chlopu gratuluje baby!
          • Gość: Marcin Re: Chyba znalazłam przyczynę :-/ IP: 194.9.223.* 17.12.03, 15:39
            Pozazdroscic chłopu takiej dziewczyny!
            Potencjalne rozwiązanie problemu: niech się wyprowadzi, zamieszkajcie razem.
            Tylko to może być kosztowne. Na dluższą metę to jedyne sensowne jednak
            rozwiazanie, bo rodzinki mu nie zmienisz.
    • ewaes Re: Niemiły zapach. 19.12.03, 11:44
      u mnie powodem przykrego zapachu z ust były zatoki, a właściwie coś co się z
      nich sączyło do gardła (musiałam często chrząkać, bo stale cos jakby zalegało
      mi w gardle). Za radą przeczytaną na forum zrobiłam sobie dwutygodniową kurację
      ziołami: dwa razy dziennie kubek naparu z bratka, świetlika i rumianku
      (wszystko w jednym kubku). Przykry zapach zniknął :-)
      • Gość: zenek Re: Niemiły zapach. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 12:16
        napisz, prosze, cos wiecej o tej kuracji.
        • Gość: Kasia Re: Niemiły zapach. IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.12.03, 12:18
          Ja tez jestem zainteresowana - rowniez mam uczucie, ze cos mi sie saczy z
          gardal poprzez nosek!
          Zatoki?!?!?
          Prosze o szczegolowy opis kuracji!
          Kasia
      • dziejanusz Re: Niemiły zapach. 26.12.03, 11:51
        Witam. Interesuja mnie szczegoly tej kuracji(na zatoki) Czy moge otrzymac
        blizsze infotmacje. dzieki
        • ewaes Re: Niemiły zapach. 29.12.03, 12:39
          kuracja znaleziona na tym forum była następująca (o ile pamiętam jakiś
          laryngolog komuś ją polecił): dwa razy dziennie (rano i wieczorem) szklanka
          naparu z bratka (fiołek trójbarwny), rumianku i świetlika. Wszystkie zioła w
          torebkach ekspresowych dostępne w każdej aptece. Wrzucić trzy torebki (po
          jednej z każdego zioła) do kubka i zalać wrzątkiem tak gdzieś 200 ml (niecała
          szklanka), przykryć spodkiem żeby się dobrze zaparzyło na jakieś 5 minut. Pić
          gorące. Z tego co pamiętam koleżanka, która to polecała mówiła żeby sie nie
          przetraszyć jak będą szły z nosa różne zielone gile itp. U mnie nie było aż
          takich objawów, ale przestałam notorycznie chrząkac i przestalam odczuwać, że
          coś mi zalega gdzieś z tyłu w ustach miedzy nosem a gardłem. Kupiłam trzy
          pudełka tych ziół (po jednym z każdego rodzaju) i wypiłam wszystko. Jeśli
          objawy wrócą np. po przeziębieniu kurację można powtórzyć.
          • kamaoka Re: Niemiły zapach. 06.01.04, 17:57
            dzieki, wlasnie zachorowalam na zatoki, mam bardzo neiswiezy oddech, licze ze
            mi pomoze, a co do powyzszego problemu, to ja mialam rowneiz bardzio niesweizy
            oddech, psozlam do gastrologa, powiedzial ze nie widzi zadnych zmian w
            watrobie, zoladku, wiec moze mam zla flore bakteryjanw w zoladku, dal
            antybiotyk i rzeczywiscie przeszlo, trzeba po prostu isc do gastrologa
            pzdr
            Kama
    • Gość: gosialus Re: Niemiły zapach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 00:02
      Bardzo sie ubawiłam czytając rady dla Ciebie.Pozdrawiam!!
      • Gość: Kazio Re: Niemiły zapach. IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 20.12.03, 06:11
        Jak juz watek zostal podbity to Kicia powinna nam napisac czy chlopak sie
        wywietrzyl. Ostatecznie nalezy nam sie tyle za dobre checi. Najlepsze bylo o
        opetaniu i padlinie. Pozdrowienia
    • Gość: andrzej głowacki Re: Niemiły zapach. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 15:16
      > Gość: kicia2000 napisała:
      >
      > [...] 6 m-cy temu przyjmował antybiotyki.

Czy przed zażywaniem owych antybiotyków, problem również występował?

Pozdrawiam, andrzej

www.glowacki.art.pl
    • aksel9 Re: Niemiły zapach. 23.12.03, 23:49
      Rzeczywiście porady są super. Myślę jednak że mydło, woda, dezodorant, pasta
      do zębów, oczywiście stosowane regularnie, może dać dobry skutek w walce z
      zapachem. Chyba warto spróbować i tej metody. Może zadziałać.
      • Gość: Mariusz Re: Niemiły zapach. IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 21:15
        aksel9 hahahaha no ja mysle ze tej metody to wszyscy uzywaja .....
    • aksel9 Re: Niemiły zapach. 26.12.03, 10:47
      No wiesz.... Pracuję z ludźmi i wiem że nie wszyscy.
    • Gość: In Re: Niemiły zapach. IP: *.klubwww.pl 26.12.03, 12:09
      Rady, które podawane tu zostały przez szanownych forumowiczów, to usunięcie
      objawów. Nikt nie pomyślał, że należy poszukać przyczyn, tej dolegliwości.
      Moja rada dla kicia2000 - skorzystajcie z usług Laboratorium Pierwiastków
      Śladowych BIOMOL. Tam na podstawie badań włosów, powiedzą Ci czego Twój
      ukochany ma za dużo i czego mu brakuje w diecie. Zalecą Ci odpowiednią do badań
      suplementację i po kłopocie.
    • Gość: Iza Re: Niemiły zapach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 09:35
      Mysle ze nieswiezy oddech jest najprawdopodobniej zwiazany z zoladkiem, moze
      masz chory albo za malo jesz. A najlepiej idz do lekarza na konsultacje.
    • agnieszka_44 Re: Niemiły zapach. 30.12.03, 22:45
      Nie czytałam wszystkich odpowiedzi, ale problem może tkwić w nadmiarze
      słodkich potraw, ciast, słodyczy, napojów sztucznie barwionych i zawierających
      duzo konserwantów. Moim zdaniem nalezy zadbac o dietę. Podobny problem miewa
      mój syn, kiedy tylko zaczyna jeść za dużo słodyczy. Proponuje duuuużo jogurtu
      jeść.
      Pozdrawiam
    • zonia_n Re: Niemiły zapach. 06.01.04, 13:34
    • Gość: ol Re: Niemiły zapach. IP: *.chello.pl 19.01.04, 02:00
      heliosis - poczytaj w necie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka