12.05.25, 19:06
Dzień dobry, pisze z taką zagwozdką mianowicie. Jaaakiś czas temu ogladalem swoje cialo i trafilem na pieprzyka, taki jakis dziwny, wyglada niby jak serduszko. Dodam ze bylem z nim u dwoch lekarzy, internista powiedzial ze wyglada na normalny lecz poprosilem o skierowanie do dermatologa, na wizycie lekarz popatrzyl na pieprzyk w przyblizeniu i stwierdzil ze to zmiana ladgodna, nie wystaje ponad skore i ma jeden kolor. Mnie jednak dalej meczy ze cos z nim jest nie tak i nie mam pojecia co zrobic. Pod spodem wstawię zdjęcie.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Pieprzyk. 12.05.25, 22:42
      Podstawowa sprawa to dobry dermatolog ja poszedłem do dermatologa z pewną sprawą które pracuję w moim na fundusz w moim mieście spełnie to znaczy niezbył tylko nie wiedział co jest stwierdził że jakiś stan zapalny i koniec tematu udałem się do pani doktor która pracuje na klinice w Katowicach nie podam nazwiska i stwierdziła że to jest zwykła blizna trzeba chodzić do dobrego lekarza i znającego się
    • koziorozka Re: Pieprzyk. 13.05.25, 12:56
      demureklemurek napisał(a):
      > lekarz popatrzyl
      > na pieprzyk w przyblizeniu i stwierdzil ze to zmiana ladgodna, nie wystaje pon
      > ad skore i ma jeden kolor. Mnie jednak dalej meczy ze cos z nim jest nie tak i
      > nie mam pojecia co zrobic.
      -----------------------
      "w przybliżeniu" czyli przez takie szkiełko, dermatoskop?
      Dlaczego cię męczy? Hipochondria?
      Co robić? Obserwować czy się nie zmienia. Jakby się zmieniało, to do lekarza
      Jak to problem estetyczny, to do chirurga estetycznego.
      Wytnie, pośle na badanie histopatologiczne i po kłopocie
      • demureklemurek Re: Pieprzyk. 14.05.25, 18:53
        Raczej nie byl to dermatoskop, bardziej lupa z swiatlem i duzym przyblizeniem
        • sp9tcu Re: Pieprzyk. 14.05.25, 23:11
          więc zmień dermatologa
          najlepiej klinicznego a jak nie to rakiego który ma wiele pozytywów na znany lekarz
        • koziorozka Re: Pieprzyk. 15.05.25, 16:37
          demureklemurek napisał(a):
          > Raczej nie byl to dermatoskop, bardziej lupa z swiatlem i duzym przyblizeniem
          -----------------------
          Tak właśnie wygląda dermatoskop, obejrzyj w google
          sklepdlalekarza.com/pl/dermatoskopy/94-heine-mini-3000.html
          medwil.pl/dermatoskop-luxaScope-led-ze-skala-zasilanie-akumulatorowe

• demureklemurek Re: Pieprzyk. 16.06.25, 00:18
            Bardziej bym powiedzial ze to byla lupa dermatologiczna przez co boje sie ze ta ocena zmian byla niedokladna…
            • sp9tcu Re: Pieprzyk. 18.06.25, 01:16
              lupa zmień dermatologa i jak byłąś na nfz napisz zawiadomienie do nfz
              tylko dermanoskop

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka