flatower 30.05.06, 22:09 Tak nazywają drogę ze Złotowa do Zakrzewa. Czy to słuszna nazwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elmek Re: Aleje śmierci 30.05.06, 22:36 Aleje głupoty co najwyżej a nie aleje śmierci! Najczęściej zabija głupota i brawura. Odpowiedz Link Zgłoś
sjd Re: Aleje śmierci 01.06.06, 07:45 No właśnie mnie wczoraj o mało nie zabiła głupota i brawura. Ale nie moja, lecz głupota wcielona w postaci kretyna siedzącego za kierownicą kilkunastoletniego, ciemno niebieskiego Opla Astry PZL coś tam. O 20.11 będąc na wysokości ZABAJKI wyminął mnie, a raczej zmusił do lądowania na poboczu psychopata jadący w.w gratem ile fabryka dała, czyli w okolicach 150 km/h. Dodam, że manewru dokonał jadąc na trzeciego. Pomimo tego, że odbiłem w bok, zostałem minięty dosłownie o milimetry. Ktoś dla kogo życie ludzkie (w tym przypadku moje) nie znaczy nic albo tyle samo co życie muchy rozchlapanej na przedniej szybie, powinien być zatrzymany i skazany jeśli nie na krzesło elektryczne, to na dożywotnie kamieniołomy. Jak dla mnie wczorajsza sytuacja równa się próbie zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Re: Aleje śmierci 30.05.06, 23:40 w powiecie złotowskim są miejsca w których dochodzi do częstych wypadków ze skutkiem śmiertelnym. Takie miejsca to: łuk drogi przed Krajenką / min 7 zabitych/, łuk drogi koło wiatraka w kierunku na Nowy Dwór/ min 5 zabitych/, łuk drogi za Dolnikiem /min 5 zabitych/. Ja w tych miejscach widząc liczne kapliczki jestem szczególnie ostrożny, choć jeżdżę szybko.Przypuszcza się, ze wpływ na to ma pole magnetyczne. Jednak główna przyczyną jest nieostrożność i brawura.Najgorsi sa młodzi kierowcy, którzy w swoich starych samochodach, dobrych marek, upajaja sie szybkością i chcą zaimponować. Ci piraci, startując sprzed NOn Stopu, w nocy po ulicach bija rekordy szybkości. Odpowiedz Link Zgłoś
fazarro Re: Aleje śmierci 30.05.06, 23:52 no z tym "nonstopem" to troche przegiales :) kierowcy nie zwarzaja na stan drog po jakich jezdza nie zwarzaja na stan pogody nie zwarzaja na stan pojazdu nie zwarzaja na predkosc nie zwarzaja na swoj stan trzezwosci w niektorych przypadkach na pole magnetyczne ;) w wiekszosci przypadkow gubi ich brawura chec popisu rutyna to sa raczej glowne przyczyny a reszta to to na co kierowca nie zwraca uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Re: Aleje śmierci 31.05.06, 00:41 Fazarro. Nie obraź się ale chyba popełniłeś błąd. Zwarzyć mozna mleko. Na stan dróg kierowcy nie zważają:) Poza tym zgadzam sie z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
fazarro Re: Aleje śmierci 01.06.06, 13:12 shit happens ;) nogdy nie bylem dobry z ortografii :D Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Aleje śmierci 04.06.06, 20:46 Ostatnio w Polsce sporo wypadków powodują ludzie kierujący w stanie narkotycznego oszołomienia. Czy Policja w Złotowie bada te sprawy? Ilu kierowcom postawiono zarzuty? Pytam, bowiem drogą Złotów - Zakrzewo wracają ludzie z Holandii/ z pracy/! Słyszałem opinię,że się wzmacniają w podróży tzw. "skrętami". Odpowiedz Link Zgłoś
fazarro Re: Aleje śmierci 04.06.06, 21:53 buehehehehehehe sprawdz lepiej jak dziala thc a dopiero pozniej pomysl czy da sie tym "wzmocnic" moze jakby mieli odpowiedni sprzet na wyposazeniu to moze by sprawdzali a "ostatnio" to dopiero w Polsce zaczyna sie o tym glosno robic bo "ludzie kierujący w stanie narkotycznego oszołomienia" so tu (w Polsce)i jezdza samochodami juz od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Aleje śmierci 04.06.06, 22:04 O marihuanie różni ludzie wyrażają różne poglądy. Muzycy twierdzą, że mają natchnienie i lepiej, swobodniej się im gra, gawędziarze że są bardziej dowcipni i interesujący, kochankowie że ich seksualne zdolności i doznania są mocniejsze niż zwykle, a pisarze że ich wyobraźnia nie zna granic. Sceptycy i abstynenci twierdzą, że wrażenia zwiększonych możliwości kreacyjnych są czystą iluzją. Twierdzą, że palacze marihuany są banalni, niechlujni, infantylni, irytujący, nielogiczni i absolutnie bezkrytyczni. < Przyłączam się do ostatniego cytowanego poglądu. Poza tym muszę stwierdzić, że zdjęcia które obejrzałem w podanym przez ciebie linku są przednie. Poezja! Odpowiedz Link Zgłoś
night_breeze Re: Aleje śmierci 07.06.06, 20:06 Będąc w Złotowie w maju byłam niemalże świadkiem wypadku,w którym na skutek odniesionych ran zginęła rowerzystka.Niedługo po tym tragiczny wypadek bliżej miasta-dwoje ludzi na motorze.Wiem że facet zginął chyba na miejscu a jego żona w ciężkim stanie została odwieziona do szpitala.Wiecie co się z nią dzieje?Zdaje się że mieli małe dziecko,tak? Odpowiedz Link Zgłoś
johnscott Death error 07.06.06, 21:52 Hej nocna bryzo - ta pani żyje i ma się dobrze... Tylko się potłukła... Odpowiedz Link Zgłoś
johnscott Re: Death error 07.06.06, 21:54 Ta rowerzystka oczywiście! Ta druga chyba też żyje. A ci z wypadku na motorze... Ponoć w swoim życiu ohydnie potraktowali swego wspólnika. Jak to mówią w przysłowiu o czyjejś nierychliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
greengrocer Re: Death error 09.06.06, 21:13 ona jest w ciężkim stanie w szpitalu.mieli 11 letnią córeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Death error 11.06.06, 14:08 Proszę bez wycieczek w stosunku do ofiar. Jak się już wszyscy przeprowadzimy na drugą stronę to mam nadzieję na dość precyzyjne ustalenie szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś