toja50 04.03.04, 23:20 Znowu odszedl ktos wazny w moim zyciu. Chociaz dozyl wieku slusznego, to jednak zal, ze tacy ludzie odchodza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chetor Re: Jeremi Przybora 05.03.04, 08:37 Dla młodszych pewnie niewiele znaczył, mało Go znali a część pewnie i nie za bardzo rozumiała. Coż, taka kolej rzeczy ale nie umniejsza to nigdy żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Jeremi Przybora 09.03.04, 09:50 Oglądałam. Ja pamietam "Starszych panów" bardzo dobrze, byłam wtedy młoda,i dlatego może wydawali mi się nudni(?). Każdy odbierał inaczej, mój ojciec bardzo lubił. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Jeremi Przybora 09.03.04, 22:05 Tez ogladalam, super wspominki. Ja widocznie wiek mialam odpowiedni, bo polubilam ich od pierwszego kabaretu. Jeszcze czarno bialy ekran ze sniegiem obfitym i obrotowa antena na dachu, w zaleznosci od pogody. Miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
romanroz Re: Jeremi Przybora 24.03.04, 16:20 Troszke juz temat sie zestarzal ale dzis znalazlem u Przybory w "Divertimento" o Grudziądzu(i Kutnie) Wysiadła miłość moja w Kutnie... (z pociągu) ...co jest w tym Kutnie?No,cojest w tym Kutnie, że ono nagle ,jak nożem utnie? Aczkolwiek kiedyś było i tak- z Grudziądzem miałem podobny fakt... W Grudziądzu,w Grudziądzu ja patrzę,a serce-z mosiądzu! Grudziądzu! Okrutny Grudziążku! uczucie-ś ukrócił w zalążku! Delikatny i subtelnie dowcipny Przybora.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Jeremi Przybora 24.03.04, 18:37 Pewnie byl u nas w wojsku, jak to innych wielu, musze zapytac pania Magde Umer, bo Ona na mistrza temat wie wszystko. U Diewonskiego Romana we wspominkach nic o tym nie znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Jeremi Przybora 24.03.04, 20:00 Wszystko możliwe. Może też trafiła go strzała Amora ale serce wybranki okazało się mosiężne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Jeremi Przybora 24.03.04, 20:45 No co Ty,serca grudziądzanek jak obwarzanek:ciepłe i gorące,nie mosiądzem kapiące.:)Zresztą powinieneś wiedzieć to sam>:) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Jeremi Przybora 24.03.04, 20:54 ...nie lepiej by było: serca grudziądzanek, jak rozgrzany do białego mosiądz kapiący na czerstwe obwarzanki? ;D;D Odpowiedz Link Zgłoś