Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca na czarno w CV

IP: *.nplay.net.pl 22.09.09, 09:22
    Czy wpisujecie do CV pracę na czarno? Tak żeby "doświadczenie" było większe.
    Czy pracodawcy nie wymagają jakiś "dowodów" na to, że się faktycznie pracowało?
    Obserwuj wątek
      • Gość: emilla112 Re: praca na czarno w CV IP: *.111.238.66.static.crowley.pl 22.09.09, 09:43
        Zależy co to za praca na czarno i czy takie doświadczenie przyda się u wybranego
        pracodawcy. Bo jeśli np. zbierałeś/aś truskawki a aplikujesz na stanowisko
        biurowe, to taka praca ma niewiele wspólnego.

Ja np. przez 5 lat byłam kasjerką i pracowałam na umowę zlecenie. I tak wpisałam
        do cv. Jakoś nikt nigdy nie żądał np. kopii tych umów czy referencji. Z rozmowy
        wynikało że znam realia pracy w sklepie, radzę sobie i z obsługą kasy fiskalnej
        i z klientami.
        • Gość: tomeczek Re: praca na czarno w CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 09:10
          Gość portalu: emilla112 napisał(a):

> Ja np. przez 5 lat byłam kasjerką i pracowałam na umowę zlecenie. I tak wpisałam
          > do cv.

Ale praca na umowę-zlecenie to nie praca na czarno, to jedna z form pracy legalnej
          • Gość: gtewrtrge Re: praca na czarno w CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 23:36
            > Ale praca na umowę-zlecenie to nie praca na czarno, to jedna z
            form pracy legal
            > nej

zgadza sie
            • Gość: emilla112 Re: praca na czarno w CV IP: *.111.238.66.static.crowley.pl 07.12.09, 09:34
              No tak, legalna zarejestrowana praca, ale dowodów na nią nie mam, ewentualnie
              kopie umów-zlecenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka