Gość: maggie IP: *.nplay.net.pl 22.09.09, 09:22 Czy wpisujecie do CV pracę na czarno? Tak żeby "doświadczenie" było większe. Czy pracodawcy nie wymagają jakiś "dowodów" na to, że się faktycznie pracowało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emilla112 Re: praca na czarno w CV IP: *.111.238.66.static.crowley.pl 22.09.09, 09:43 Zależy co to za praca na czarno i czy takie doświadczenie przyda się u wybranego pracodawcy. Bo jeśli np. zbierałeś/aś truskawki a aplikujesz na stanowisko biurowe, to taka praca ma niewiele wspólnego. Ja np. przez 5 lat byłam kasjerką i pracowałam na umowę zlecenie. I tak wpisałam do cv. Jakoś nikt nigdy nie żądał np. kopii tych umów czy referencji. Z rozmowy wynikało że znam realia pracy w sklepie, radzę sobie i z obsługą kasy fiskalnej i z klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: praca na czarno w CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 09:10 Gość portalu: emilla112 napisał(a): > Ja np. przez 5 lat byłam kasjerką i pracowałam na umowę zlecenie. I tak wpisałam > do cv. Ale praca na umowę-zlecenie to nie praca na czarno, to jedna z form pracy legalnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtewrtrge Re: praca na czarno w CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 23:36 > Ale praca na umowę-zlecenie to nie praca na czarno, to jedna z form pracy legal > nej zgadza sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilla112 Re: praca na czarno w CV IP: *.111.238.66.static.crowley.pl 07.12.09, 09:34 No tak, legalna zarejestrowana praca, ale dowodów na nią nie mam, ewentualnie kopie umów-zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś