Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce:-)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 20:59
    To jest po prostu niesamowite;-))potrzebuje grafika do pracy a nawet kilku
    jak dobrze pojdzie,wiec stwierdzilam ze zamieszcze ogloszenia na
    forum,wszyscy tu w koncu na brak pracy tak bardzo narzekaja, wiec moze komus
    przy okazji pomoge, bo znajac zycie, gdy dam ogloszenie do gazety albo na
    miasteczku studenckim powiesze to cala chmara niekompetentnych ludzi sie
    zglosi;-) a tu niespodzianka, ogloszenie od wczoraj i zadnego
    zainteresowanego, nie mowcie mi tylko ze specjalisci od flasha i 3D Max
    Studio wszyscy pracuja bo chyba pekne ze smiechu i ze zdumienia;-))to tyle:-
    ))az mi lepiej..czekam do polnocy, jesli sie nkt nei odezwie ide zamiescic
    jutro w wyborczej..wrrr...pa
    Obserwuj wątek
      • Gość: wera Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.76.classcom.pl 13.01.04, 21:05
        witaj.To nie tak jak myślisz.jestem z Krakowa i szukam pracy,ale profesja nie
        ta .Pozdrawiam Wera
        • dariuszflex praca sezonowa w Szwecji ! 22.01.04, 07:13
          Jeżeli komuś naprawdę zależy to odstąpię za 25 zł. wiele pomocnych informacji
          na temat możliwości zarabiania w Szwecji w okresie od lipca do września !
          Po konkrety proszę dzwonić : 0698-208-637 lub pisać : dar-mo@wp.pl
          Pozdrawiam !
      • ann.k Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 13.01.04, 21:06
        Buahahahahaha. Wypchaj się z taką pracą. Co to za warunki? Umowa o dzieło.
        Zaoferuj człowiekowi 2000 na rękę, szanse rozwoju, szkolenia, stałą umowę to
        się może ktoś odezwie. A jak na razie to Twoje ogłoszenie wygląda jak jakaś
        żenada. Adres email na interii, numer gg jako kontakt. Nie sprawiasz wrażenia
        rzetelnego pracodawcy.
        • Gość: Ewa Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 13.01.04, 21:14
          To jest własnie polski problem. Ciężko o pracę, ale jak już się jakas znajdzie
          to początkujący student chciałby od razu zarabiać kilka tysięcy na rekę, mieć
          stała umowe o prace, samochód, komórkę, laptopa itp. A prawda niestety jest
          taka że większość studentów i absolwentów którzy mają o sobie takie mniemanie
          nie nadaje się do NICZEGO, tylko do przyuczenia. A i to nie zawsze.
          • Gość: Eagleeye Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.isep.pw.edu.pl 22.01.04, 13:33
            To nie jest polski problem ! To jest problem ludzi -
            • Gość: asia Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.04, 15:47
              Co ty jadasz,że takie głupoty gadasz.Idz się wysraj bo gówno przez ciebie
              przemawia.
          • Gość: rudolf Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.04, 15:40
            Święta prawda,popieram Twoje zdanie.Niech najpierw nauczą się konkretnego fachu,
            nabiorą doświadczenia,a dopiero potem żądają godziwego wynagrodaenia.
            Teorią nikt jeszcze domu nie zbudował.
        • remislanc Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 13.01.04, 21:47
          ann.k napisała:

> Buahahahahaha. Wypchaj się z taką pracą. Co to za warunki?
          No, pewnie gdyby był samochodzik służbowy, telefonik służbowy, żarcie firmowe
          to byś się Łaskawie zgodziła........
          Domyślam sie, że masz setki takich ofert i siedzisz wybrzydzając...
          > Zaoferuj człowiekowi 2000 na rękę
          Co tak mało??????,
          > Nie sprawiasz wrażenia rzetelnego pracodawcy.
          Co ty? Jesteś córką Kaszpirowskiego, że wszystko wiesz????
          Nie zatrudniłbym cie NIGDY!!!
          >
          >
          • ann.k Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 14.01.04, 19:17
            ale pieprzysz jak potluczony; nie jestem grafikiem komputerowym, wiec to nie
            dla mnie ogloszenie; ale tak czy owak na takie warunki nawet wprost po studiach
            bym sie nie zgodziła; a juz na pewno nie na prace na umowe-zlecenie; bo
            pierwsza po studiach prace dostałam za najniższą krajową brutto, ale
            przynajmniej na stałej umowie;
            • Gość: Ewa Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 14.01.04, 20:52
              Głupoty to Ty pieprzysz. Ja zaczęłam pracę na studiach. Właśnie na umowe
              zlecenie. Duzo się nauczyłam. Troszkę sobie zarobiłam. Zaczynająć powazną prace
              po studiach miałam juz praktykę i dlatego nigdy nie musiałam pracować za
              minimalne wynagrodzenie.
        • Gość: izydorius każdy od razu chciałby być kimś IP: 217.153.157.* 14.01.04, 12:41
          nikt nie chce dorastać. Cienka jest granica między żenadą a fanfaronadą
          • tempietto Re: każdy od razu chciałby być kimś 21.01.04, 19:33

O jak pieknie powiedziane, brawo! Podpisuje sie obiema rekami!
          • Gość: aryj Re: każdy od razu chciałby być kimś IP: *.echostar.pl / 217.153.106.* 21.01.04, 20:55
            zanim sformuluje sie tego typu zdanie warto zagladnac do ksiazki i sprawdzic
            znaczenie slow. Drogi Izydoriusie-wiedzy nigdy dosyc!!!
      • Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 21:13
        wiesz jak bys chwilke sie zastanowila to moze bys doszla do wniosku ze nie
        warto podawac numeru telefonu i adresu firmowego na liste dyskusyjna, zeby
        kazdy mial do tego dostep, nie mam raczej ochoty zeby moja skrzynka firmowa
        zamienila sie w liste dyskusyjna i zebym nie mogla odnalezc w niej maili od
        moich wspolpracownikow. Nastepna sprawa umowa o dzielo jesli chodzi o animacje
        komputerowa-wiesz zarobki tu zazwyczaj przekraczaja podana przez Ciebie kwote
        2000 ;-)zalezy jak sie pracuje dla kogo i przy jakim projekcie:-))wiec nie
        pisz mi prosze o braku profesjonalizmu tylko pomysl o tym ze robie tak z
        rozsadku:-)po to jest podany e-mail i numer gg zeby dowiedziec sie o szczegoly
        w razie potrzeby:-)
      • Gość: ela Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: 80.51.24.* 13.01.04, 21:15
        Niestety graficy w większości mają pracę. Nie jestem grafikiem i nie mogę
        skorzystać z Twojej oferty, chociaż od pewnego czasu nie pracuję.
        Pozdrawiam
        • Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 21:22
          Wiecie, to nie jest ogłoszenie o prace tylko i wyłącznie dla ludzi którzy już
          zawodowo pracowali, sama niedawno co skończyłąm studia i wiem z doświadczenia
          że potencjalny student potrafi być 80% bardziej kreatywny niż przeciętny
          zasiedziały grafik:-)wiec jak najbardziej zapraszam, jedno to pieniżki które
          można zarobić drugie to doświadczenie zawodowe, którego nikt wam nie odbierze:-
          )
      • Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 21:18
        smutna prawda:-)zadziwiające jest jednak przede wszystkim to że żadna z
        potencjalnych zainteresowanych osób nie zagadnęła mnie na gg czy też via e-
        mail prosząc o szczegóły, a mogłaby się miło zaskoczyć;-)
      • remislanc Re: Bo chcą pracować za 1000$ 13.01.04, 21:40
        Gość portalu: kenja napisał(a):

> To jest po prostu niesamowite;-))potrzebuje grafika do pracy a nawet kilku
        > jak dobrze pojdzie,wiec stwierdzilam ze zamieszcze ogloszenia na
        > forum,wszyscy tu w koncu na brak pracy tak bardzo narzekaja, wiec moze komus
        > przy okazji pomoge, bo znajac zycie, gdy dam ogloszenie do gazety albo na
        > miasteczku studenckim powiesze to cala chmara niekompetentnych ludzi sie
        > zglosi;-) a tu niespodzianka, ogloszenie od wczoraj i zadnego
        > zainteresowanego, nie mowcie mi tylko ze specjalisci od flasha i 3D Max
        > Studio wszyscy pracuja bo chyba pekne ze smiechu i ze zdumienia;-))to tyle:-
        > ))az mi lepiej..czekam do polnocy, jesli sie nkt nei odezwie ide zamiescic
        > jutro w wyborczej..wrrr...pa

Jakieś 6 m-cy temu też to przechodziłem. szukalem pracowników w podobnej
        branży.Po 3 tygodniach znalazlem ludzi CHCĄCYCH pracować - pracują do dzisiaj i
        pewnie będą dłuuuugo pracować. Na spotkanie umawialo sie 15 osób -
        przychodziły 4 z czego dwie nic nie potrafiły. Normalnie obłęd. Aż
        przestawałem chwilami wieżyć w bezrobocie. Będziesz miała chętnych do pracy za
        5-6 tys (?????????) i innych osdzołomów, którzy sami nie wiedzą: pracowac, nie
        pracować.
        Daj do wyborczej - najlepiej w poniedziałek.
        Powodzenia!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kenja Re: Bo chcą pracować za 1000$ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 21:59
          dzięki za słowa otuchy:-)mam nadzieję że ktoś konkretny się pojawi, zresztą
          nawet nie wyborcza;-)miasteczko studenckie w Krakowie, jestem pewna że będą
          chętni, ale w związku z tym, ze często bywam na tym forum, chciałam najpierw
          dać szanse na kontakt osobom które "naprawdę szukają pracy"a wśród nich są
          pewnie i graficy.
        • Gość: kenja Re: Bo chcą pracować za 1000$ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 22:02
          tak wogóle jeśli masz czas i ochotę na branżową pogawędke to zapraszam na gg
          1964138:-))
      • g.kluczynski Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 13.01.04, 22:56
        Hmmmm... ja na przykład chciałbym pracować w takiej "branży". Jednak zawsze we
        wszelkich ogłoszeniach odstraszają mnie warunki - biegła znajomość flasha oraz
        różnych programów, których nazw nawet nie potrafię powtórzyć, wieloletnie
        doświadczenie, wykształcenie itp.
        Pomimo, że na codzień posługuję się jedynie Photoshopem i Swishem (po co
        męczyć się z Macromedią skoro Swish jest łatwiejszy w obsłudze i potrafi to
        samo?), za pomocą tych programów tworzę elementy graficzne, które wykorzystuję
        na (tworzonych również przez siebie) stronach www. Do poznania tych programów
        wcale nie potrzebowałem odpowiednich studiów ani doświadczenia.

Jednak kogo w tym momencie interesuje taki amator-samouk...?
        • Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 23:20
          Wiesz, dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś skończył studia wyższe czy też nie;-
          ))poszukuję kreatywnych ludzi do tworzenia animacji komputerowych w programach
          typu 3D u mnie aktualnie na stanie jest illuminus Opus..tak na poczatek,
          jednak sądze że jeśli ktoś zna 3D Maxsia to bez problemu sobie w tym
          poradzi..podobnie z flashem....Najpierw musiałabym porozmawiać z Tobą i
          zobaczyć co dokładnie potrafisz a potem mogłabym ocenić czy to wystarczy do
          projektu który aktualnie jest w realizacji...nic straconego..:-))warto
          spróbować kenja@interia.pl lub gg 1964138
        • Gość: aras Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.icpnet.pl 17.01.04, 21:55
          no to teraz mnie zalamales buaahahahha swish to samo co flash i tu widac
          polaka ktory idzie na latwizne. Macromedia to potega. Swish nie potrafi 5%
          tego co moze zrobic flash. Owszem napisy tam sie robi rewelacyjnie ale
          animacje objektow itd, nawet glupiego preloadera tam zrobic nie idzie a poza
          tym nawet nie wiem czy swish ma action scripta?? bo jezeli nie to co to za
          flash. Macromedia to potega
      • Gość: AMATOR Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 02:13
        Szkoda że nie jestem kreatywny choć znam trochę Photoshopa, Corela, Swisha,
        Uleada, Xarę i parę innych. No cóż starość nie radość, młodość nie mądrość.
      • Gość: ToeToe Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.ihug.net 14.01.04, 10:00
        Pracodawco!! To swietne miejsce na reklame firmy, dlaczego z tego nie
        skorzystasz?? (Bezplatne konto pocztowe (Interia) jako kontakt i nr Gadu Gadu
        nie swiadcza o Twoim profesjonalnym podejsciu do sprawy, a brak profesjonalizmu
        z kolei implikuje brak plynnosci finansowej)
        • Gość: Jacek Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: 217.153.142.* 14.01.04, 10:47
          > To swietne miejsce na reklame firmy, dlaczego z tego nie
          > skorzystasz??
          Raczej wątpliwe. Czemu tak sądzisz - ja nie uważam żeby to forum odwiedzało
          dużo potencjalnych klientów kenji?

Co więcej, sam się przekonałem że osobę do pracy można znaleźć na tym forum
          jedynie przez szczęśliwy przypadek. Zwykle jest to kompletna porażka. Jednak
          życzę k. powodzenia. ;)
        • Gość: cza cza Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 11:08
          > Pracodawco!! To swietne miejsce na reklame firmy, dlaczego z tego nie
          > skorzystasz?? (Bezplatne konto pocztowe (Interia) jako kontakt i nr Gadu Gadu
          > nie swiadcza o Twoim profesjonalnym podejsciu do sprawy, a brak
          profesjonalizmu z kolei implikuje brak plynnosci finansowej)

Geniuszu... masz zapewne firmę doradczą, bo tak biegle dostrzegasz problemy
          świata i okolic :-D

Jeśli ktos jest naprawde w potrzebie i chce pracować i zarabiać pieniądze, to
          próbuje to robić, a nie siedzi przed kompem i krytykuje wszystkich i wszystko.
          Jesteście leniami i nierobami, kupa marudzących debili.
          • remislanc Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 14.01.04, 11:15
            Gość portalu: cza cza napisał(a):

>
            > Jeśli ktos jest naprawde w potrzebie i chce pracować i zarabiać pieniądze, to
            > próbuje to robić, a nie siedzi przed kompem i krytykuje wszystkich i wszystko.
            > Jesteście leniami i nierobami, kupa marudzących debili.

Święta prawda.
            • Gość: Jacek Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: 217.153.142.* 14.01.04, 11:42
              Zaraz się doczekamy postu ;-> w stylu "punkt widzenia zależy od punktu
              siedzenia", hehe!
            • Gość: Olsen Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.icpnet.pl 14.01.04, 11:53
              Ja również się z tym zgadzam. To smutne ale właśnie taka jest prawda. Lepiej
              siedzieć w domu i nie robić nic niż podjąć pracę na warunkach niedorównującym
              wybujałym fantazjom tzw. poszukiwaczy. Niektórzy żyją w jakimś letargu,
              nasłuchali się o tym co było 10-12, a nawet jeszcze 4 lata temu. Nie
              dostrzegają, że czasy się trochę zmieniły i tak jest nie tylko w Polsce. Może
              czekają na lepsze czasy...
              PS. Odnośnie poszukiwania współpracowników/pracowników to widzę, że wielu ma
              takie przygody jak ja. Niebawem również będę prowadził rekrutację, zobaczymy...
              Pozdrawiam
            • Gość: jeff Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: 212.244.27.* 14.01.04, 21:06
              skąd tyle agresji w Forumowiczach, siedzę na tym forum od czasu do czasu, np.
              teraz jest 21-sza .. jestem po siłowni zmeczony, ale jeszcze nie senny, jest
              środek tygodnia więc wypad do pubu na podryw nie wchodzi w gre ... i
              absolutnie nie uważam się za nieroba chociaż przyznam, iż nie zapominam o
              zasadzie zachowania energii :)
              nie obrażajcie ludzi, bo to o Was za dobrze nie świadczy, kenja .. szkoda, że
              jesztem "szczęśliwie" zatrudniony bo moglibyśmy "podagać" .. z tym że wolę
              wodę od gór i chyba "przedmurza Mazur" nie opuszczę ;)
              powodzenia ..
              • Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 22:07
                potwierdzam!! ludzie sa agresywni, nastawieni pesymistycznie, ja jako skrajna
                optymistka srednio moge pojac to co sie rozgrywa na tym forum...z jednej
                strony rozumiem ludzi..a z drugiej strony nie uwazam siebie za naciagacza albo
                tez osobe ktora nie jest profesjonalista, ale czasem warto korzystac z
                niekonwencjonalnych kanalow przeplywu informacji i z niekonwencjonalnych
                sposobow...chcialam zauwazyc ze nie wszyscy lubia odpowiadac na ogloszenia
                wielkich firm, w ktorych to jest podana cala lista wymagan po ktorych to
                przeczytaniu czlowiekowi sie wydaje ze do niczego sie nie nadaje....
        • Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 11:44
          juz wyzej pisalam dlaczego podany jest taki akurat kontakt konto na interii i
          gg;-)poczytaj wyzej to sie dowiesz:-)a reklama..watpie czy znalazlabym tu
          klientow dla firmy na tym forum jesli nawet pracownika nie moge znalezc-
          jakiegokolwiek;-),jesli 3/4 ludzi ma tu podejscie podobne do twojego to szkoda
          zachodu:-)
          • Gość: Melaska Może ja?:) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.01.04, 12:20
            Witam Cię serdecznie:)
            Zauważyłam wczoraj Twoje ogłoszenie, ale przeraził mnie trochę ten Flash...

Zajmuję się robieniem wizualizacji właśnie w 3DStudioMAX (wizualizacje
            własnych projektów wnętrz). Kiedyś liznęłam też animacji w tym programie.
            Zrobiłam filmik i nawet go zmontowałam (hm, nie wiem czy to jakiś specjalny
            sukces;). Obiekty w filmiku są wymodelowane w MAXie przeze mnie, zresztą
            bardzo żadko używam gotowców w wizualizacjach. Na tym filmiku poprzestałam, bo
            renderowanie filmu w MAXie na moim kompie trwa wieki i trochę się zniechęciłam.

Tak się składa, że w kwietniu przeprowadzam się do Krakowa. Póki co mam stałe
            łącze, zresztą z moimi klientami kontaktuję się tylko i wyłącznie przez
            internet.

Jeśli chcesz pogadać, napisz na adres: arch_aga@interia.pl
            • Gość: Melaska Acha IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.01.04, 12:25
              Umowa o dzieło mnie satysfakcjonuje.
              Z Photoshopem nie ma problemów:)
              Filmik i wizualizacje mogę przesłać w każdej chwili. Daj tylko znać na adres,
              który podałam wcześniej:)
              Pozdrawiam
              • Gość: PN TY!!!KUP SOBIE NAJPIERW SLOWNIK ORT. - RZADKO!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 12:57
            • Gość: pn ty!!kup sobie najpier slownik ort. - RZADKO!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 12:56
              • cooolair Re: ty!!kup sobie najpier slownik ort. - RZADKO!! 14.01.04, 13:00
                ciekawe - komu bardziej potrzebny..............
          • Gość: ToeToe Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.ihug.net 15.01.04, 06:13
            Cytat z Twojego posta: (BTW: Jestesmy na forum, to nie jest usenet)
            /cut/
            wiesz jak bys chwilke sie zastanowila to moze bys doszla do wniosku ze nie
            warto podawac numeru telefonu i adresu firmowego na liste dyskusyjna, zeby
            kazdy mial do tego dostep, nie mam raczej ochoty zeby moja skrzynka firmowa
            zamienila sie w liste dyskusyjna i zebym nie mogla odnalezc w niej maili od
            moich wspolpracownikow. /cut/

:)) No to jestes firma, ktora sie wrecz widze "ukrywa" na world wide web (Z
            reguly Firmy bardzo chetnie podaja kontakt e-mailowy/ telefoniczny na swoich
            stronach i gdzie tylko sie da, modlac sie o zapchanie skrzynki pocztowej,
            nabity licznik wizyt, itd... Odbieram Cie po prostu bardzo malo
            profesjonalanie (sam fakt, ze szukasz studenta 3D na umowe o dzielo, czyli z
            licencja na soft typu 3d Max..), ale moze tez dlatego, ze polski rynek reklamy
            sledze ostatnio tylko i wylacznie online , a ty masz takie "ulanskie"
            podejscie do rzeczy...
            • Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 08:29
              po pierwsze licencje na programy posiada moja firma i szczerze jesli sama bym
              potrafila sie bawic tymi programami dobrze to nie proponowalabym pracy nikomu
              innemu , a jeslibys spojrzal na forum krakow, komputery i prace to tylko w
              jednym wypadku sugerowalam zeby to byl student:-)stwierdzilam A MOZE!, w koncu
              ludzie,krytykujecie a kilka osob sie zaledwie zapytalo przy czym ta praca i za
              ile, sadze ze niejedna z tych wielce zacietrzewionych osob dostalaby scisku
              szczekowego gdyby sie dowiedziala co moglaby zrobic, ale to nie moj problem,
              tylko ich strata;-) A studenci ktorzy marza o tysiacach, samochodach i
              laptopach niech sie zastanowia w jaki sposob chca dostac prace w wymarzonej
              firmie nie majac udokumentowanej praktyki:-)ale to tak na marginesie......
            • Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 08:31
              po pierwsze licencje na programy posiada moja firma i szczerze jesli sama bym
              potrafila sie bawic tymi programami dobrze to nie proponowalabym pracy nikomu
              innemu , a jeslibys spojrzal na forum krakow, komputery i prace to tylko w
              jednym wypadku sugerowalam zeby to byl student:-)stwierdzilam A MOZE!, w koncu
              ludzie,krytykujecie a kilka osob sie zaledwie zapytalo przy czym ta praca i za
              ile, sadze ze niejedna z tych wielce zacietrzewionych osob dostalaby scisku
              szczekowego gdyby sie dowiedziala co moglaby zrobic, ale to nie moj problem,
              tylko ich strata;-) A studenci ktorzy marza o tysiacach, samochodach i
              laptopach niech sie zastanowia w jaki sposob chca dostac prace w wymarzonej
              firmie nie majac udokumentowanej praktyki:-)ale to tak na marginesie......
              Wiesz a apropos telefonow i web side..przyznam ze czesto bedac tu na forum i
              czytajac ogloszenia sama nie bylabym pewna czy ktos mnie nie naciaga podajac
              numer telefonu i strone web side:-)daje mozliwosc darmowego uzyskania
              informacji w sposob sadze najmniej z mozliwych ryzykownych w necie, nie chce
              na wstepie nikogo danych, ani tez nie chodzi mi o nabijanie licznika bo mam na
              glowie teraz cos innego...
              • Gość: ToeToe Nie "web side" tylko "web site":)) (n/txt) IP: *.ihug.net 15.01.04, 08:35
                • Gość: Ryba Re: Nie "web side" tylko "west side":)) (n/txt) IP: 212.76.37.* 19.01.04, 04:24
      • Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 13:29
        Coś mi się wydaje, że o wiele skuteczniejszą formą znalezienia pracownika jest
        nie ogłoszenie o pracy tylko poddanie tematu do dyskusji na temat pracy...:-
        )..Hm..calkiem ciekawy temat z psychologii spolecznej na prace magisterska
        hihi;-)Po przeczytaniu komentarzy z tej dyskusji zglosilo sie kilka
        konkretnych osob z ktorymi byc moze nawiaze wspolprace
      • Gość: jarek Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.expro.pl 14.01.04, 16:08
        tak sie sklada ze jestem macherem od flasha i nie tylko zreszta.
        Na jakich warunkach ta praca? Mój mail yonas@o2.pl,
      • emka_1 Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 14.01.04, 20:12
        1. ślesz ogłoszenie na krakforum - niezgodnie z regulaminem, nic dziwnego, że
        poważniejsi i doświadczeni traktują cię jak spamera, albo naciągacza.
        2. chcesz studenta (najchętniej). wnioski same się nasuwają :)
        3. chcesz zatrudnić specjalistę, zapewne wysokiej klasy, znaczy profesjonalistę
        pełną gębą,że tak powiem, ale szukasz metodami, na które złapiesz amatora:)
        4.nie dorabiaj ideologii, że chcesz komuś pomóc - sobie pomagasz- ogłoszenie w
        prasie, czy portalu kosztuje:)).

p.s.

• Gość: kenja Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 20:40
          sle ogloszenie na pracy, krakowie(bo tu sie miesci firma) i komputerach (dla
          zainteresowanych)...Co inteligentniejsi i bardziej dociekliwi, zamiast
          krytykowac i szukac podstepu zapytaliby sie o szczegoly;-)A studenci
          najchetniej, aczkolwiek niekoniecznie, bo wiem ze nie kazdy zdecyduje sie
          pracowac na umowe o dzielo, a student ma ten luksus ze nie musi sobie sam ZUS-
          u oplacac. Metoda jaka szukam jest dosc skuteczna, chcialam zauwazyc, ze
          znalazlam juz paru profesjonalistow z ktormi warto sie spotkac.
      • Gość: 666 Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.04, 21:06
        A to ciekawe bo ja chcialem pracowa nawet za darmo i chetnych tez nie ma.
      • Gość: karolina Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.udn.pl 17.01.04, 17:32
      • Gość: Karolina Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.udn.pl 17.01.04, 17:39
        Chetnie podjelabym kazda prace,ale niestety nie znam sie na grafice.Chcialabym
        tylko zebys wiedzial,ze jest ktos kto czytal Twoje ogloszenie mimo ,ze i tak
        moje kwalifikacje nie odpowiadaja Twoim wymoga.
      • Gość: wachi Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.01.04, 17:50
        No tak, oczywiście w innym mieście :)
        Uczyłam się tego wszystkiego, ale akurat 3D Maxa dawno nie trenowałam.
        Szczerze mówiąc gdyby to było w moim mieście to miałabyś przez 3 miesiące
        pracownika darmowego bo potrzebuję się rozeznać w realiach branży, sama szkoła
        nie wystarczy.
        Powodzenia w poszukiwaniach, a ja szukam dalej w moim mieście i pozdrawiam.
        • Gość: aras Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.icpnet.pl 17.01.04, 22:05
          nie wiem czemu ludzie porownuja swisha do flashowskiej macromedii to obraza
          dla takich jak ja ktorzy dlugo uczyli sie obslugi tego programu. To tak jakby
          ktos powiedzial ze notatnik w windowsie to to samo co word w MS office, a
          nawet lepsze. Ja mieszkam w Poznaniu wiec praca w krakowie nie lezy mi z
          reszta dorabiam wykonujac stronki na miejscu i pracuje na umowe o dzielo.
          Niestety 3d studio to dla mnie abstrakcja nigdy na nim nie pracowalem ale juz
          go sciagam i biore sie do nauki. Zycze powodzenia w poszukiwaniu kompetentnych
          osob :-)
          • Gość: wachi Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 22.01.04, 12:52
            Aras, muszę się podciągnąć w Action Script i szukam dobrego samouczka.
            Uprasza się o szybką help
            Pozdrowienia dla poszukiwaczy :-)
      • melaska Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 18.01.04, 14:42
        Kenja, piszę na forum, by wszyscy znali moją opinię na ten temat:)

Zastanowiłam się nad Twoją ofertą i stwierdziłam, że to za duże ryzyko. PO
        PIERWSZE, to nie jest praca w programie 3DStudioMAX, tylko praca w programie
        podobnym (nie pamiętam nazwy). PODOBNO jest identyczny jak MAX. Otóż na pewno
        nie jest identyczny. MAX kosztuje około 4500 euro (pełna wersja). Program,
        którym dysponuje Kenja jest z pewnością o wiele tańszy. Nie wierzę, że można na
        nim osiągnąć podobne efekty podobnymi drogami.
        PO DRUGIE cóż to za firma, która nie jest w stanie wydać 20 tys. zeta na
        program, który GWARANTUJE doskonałe efekty, tylko bazuje z braku kasy na
        jakiejś podróbce. Nie podoba mi się to. Podejrzewam "delikatne" tendencje do
        braku profesjonalizmu...

Kenja, jeśli zaoferujesz pracę w 3DStudioMAX, to walę jak w dym.

Pozdrawiam
        • melaska Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 18.01.04, 14:46
          Chodzi o program Illuminatus Opus. Czy ktoś to-to zna? Pytam poważnie.
        • Gość: Ryba Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: 212.76.37.* 19.01.04, 04:22
          >Kenja, piszę na forum, by wszyscy znali moją opinię na ten temat:)
          >Zastanowiłam się nad Twoją ofertą i stwierdziłam, że to za duże ryzyko. PO
          >PIERWSZE, to nie jest praca w programie 3DStudioMAX, tylko praca w programie
          >podobnym (nie pamiętam nazwy). PODOBNO jest identyczny jak MAX. Otóż na pewno
          >nie jest identyczny. MAX kosztuje około 4500 euro (pełna wersja). Program,
          >którym dysponuje Kenja jest z pewnością o wiele tańszy. Nie wierzę, że można
          >na nim osiągnąć podobne efekty podobnymi drogami.
          >PO DRUGIE cóż to za firma, która nie jest w stanie wydać 20 tys. zeta na
          >program, który GWARANTUJE doskonałe efekty, tylko bazuje z braku kasy na
          >jakiejś podróbce. Nie podoba mi się to. Podejrzewam "delikatne" tendencje do
          >braku profesjonalizmu...
          >Kenja, jeśli zaoferujesz pracę w 3DStudioMAX, to walę jak w dym.
          >Pozdrawiam

Co do postu powyższego to mnie rozśmieszył do łez. Też aktualnie szukam pracy,
          choć w tym wątku się nie odzywam bo na animacjach się nie znam, ale co do
          istoty sprawy to można zapytać, co to są za nędzne firmy które nie chcą wywalić
          20000 zeta na Microsoft serwer + licencje tylko zamiast tego oszczędzają
          instalując linkuksa, stawiając sambę i Apacha na web...
          Przecież zamiast tego mogliby wywalić kasę i oszczędzić na kompetentnych
          profesjonalistach, bo w sumie majkrosofta każdy debil obsłużyc potrafi.

Podobne nędzne firmy mają StarOffice`a zamiast MS Office`a - też jakaś
          popaprana oszczędność...

Anyway, najbardziej groźny "specjalista" jak ten z powyższego wątku, to taki co
          wkuł przez lata 1 program i jak widać na inny przerzucic się nie potrafi.
          Specjalizacja jest ok, ale trochę bać się ludzi co kuli w pocie czola np.
          Quarka a na inDesigna przerzucić się w krótkim czasie nie potrafią, bo wyjdzie,
          że zdolności przyswajania wiedzy są w ich przypadku dość nijakie.

Poza tym nie trzeba od razu armaty na wróble. Kiedy oglądam różne grafiki
          prasowe, to 99% z nich mógłbym zrobić na domowym Paint Shopie, niektóre reklamy
          TV wyglądają jak zrobione w PoerPoint, na animacji się nie znam więc nie wnikam.
          Ale co to za gość co przyjdzie do pracy, tylko wtedy gdy zapewnisz mu/jej taki
          program, który on/ona potrafi obsługiwać, bo inny jest poniżej jego/jej
          godności? Raczej bym nie zatrudniał kogoś takiego.

• melaska Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 19.01.04, 12:23
            Rybo,
            co innego pracować na Star Office zamiast Microsoft Office, a co innego
            stosować podróbki programu do animacji. Sama piszesz, że nie znasz się na
            animacji. Dlaczego więc tak łatwo wysnuwasz wnioski?
            Gorszy program w tym fachu oznacza wbrew pozorom dłuższą i bardziej
            skomplikowaną drogę do osiągniecia porządanych efektów. Często osiagnięcie tych
            efektów nie jest w ogóle możliwe. Tu nie chodzi o poznanie nowego interfejsu.
            Każdy program do animacji bazuje na tych samych zasadach, a kwestia
            zaznajomienia się z wyglądem przycisków (upraszczam) naprawdę nie stanowi
            żadnego problemu. Gorzej z efektami pracy...
            Tę sytuację można porównać do tej, kiedy ktoś próbuje robić grafikę w
            windosowskim Paincie, bo nie stać go na Photoshopa. Naprawdę nie chodzi tu o
            wygórowane ambicje. Czy to aż takie trudne do zrozumienia?
            Doskonale rozumiem Twoją niechęć do osób, które nauczyły się jednego programu i
            uważają, że to wystarczy. Weź jednak pod uwagę, że programu typu 3DMAX można
            uczyć się przez całe życie, a i tak nie zgłębi się jego możliwości (podobnie
            jak w przypadku Photoshopa). Nie chodzi tu oczywiście o sam interfejs.
            Osobiście uważam, że lepiej być doskonałym w jednym programie niż "w miarę
            dobrym" w wielu programach z tej samej dziedziny.

Pozdrawiam
            • melaska Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 19.01.04, 12:33
              Sorry, że wzięłam Cię za kobietę;)
      • Gość: polishAM Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.nas51.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 19.01.04, 06:32
        To jest niestety prawda, szkoły kształcą w złych kierunkach, nie prowadzą
        continues education. W ogóle wydaje mi się, że lepiej zatrudniać na zasadzie
        zlecenia. To lepsze dla obydwu stron, ponieważ druga strona zaczyna działać na
        zasadzie przedsiębiorstwa i ma lepszą sytuację podatkową. Również jest lepsza
        motywacja i satysfakcja. Przyglądałem się kiedyś temu programowi 3D Max. Bardzo
        skomplikowany do naprawdę advanced trójwymiarowej grafiki. Chodzi
        prawdopodobnie o filmy. Do nauki na komputerze wystarczy tani komputer,
        program, instruktor przez sieć i dobre chęci. Może to ogłoszenie ogłosić na
        forum komputerowym itp. Pomyśleć, że w życiu karierę stawiałem zawsze jako
        priorytet i zawsze podejmowałem pracę. Denerwują mnie te posty pełne ignorancji.
        • polisham1 Plec pleciugo byle dlugo. 19.01.04, 06:35
          • melaska Re: Plec pleciugo byle dlugo. 19.01.04, 12:39
            Domyślam się, że ten pełen natchnionej myśli post był skierowany do mnie;)

Odpowiem więc, w nawiązaniu do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, że aktualnie
            nie interesuje mnie robienie kariery w podejrzanej firemce. Stać mnie na to.
            Poza tym wolę w domu zgłębiać tajniki tworzenia animacji w MAXie niż za kasę
            pracować na podróbce tego programu. Nie uważasz, że jest to forma pracy nad
            sobą?;)
            • Gość: polishAM spieprzaj żydku IP: *.nas34.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 20.01.04, 05:32
              W zasadzie ja bardzo pobieżnie przeglądałem posty i ogólnie tylko wyraziłem
              swoje zdanie. Uważam, że 3D Max jest daleko bardziej skomplikowany niż
              Photoshop ponieważ wymaga inwencji, orientacji przestrzennej i w ogóle
              artystycznych umiejętności. Photoshopa można się po prostu nauczyć, ale wymaga
              to również książek dobrych autorów razem z CD i DVD, jednym słowem również
              wymaga treiningu na konkretnych scanach. Wchodzi również w rachubę metoda prób
              i błędów, zanim oczywiście gotowe ujęcie trafi na offset drukarnię. Ja
              polecałbym chwytać się każdej pracy, każdej możliwości nauki i kontynuowanie w
              ten sposób podczas własnej kariery.
              • polisham1 Plec pleciugo byle dlugo. 20.01.04, 06:11
      • Gość: Grigorij Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 12:18
        Ja znam 3DS, z Flash'em też miałem do czynienia... I szukam pracy (o ile to
        aktualne jeszcze :-/ )
      • Gość: Aneta Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: 80.244.140.* 19.01.04, 19:14
        Dobry Wieczór!
        W związku z Pani ogłoszeniem mam pytanie: Czy praca ta może być pracą przez
        internet? Od dłuższego czasu szukam wraz z moim chłopakiem pracy (aktualnie
        jest chory i dlatego też piszę w jego imieniu). On jest grafikiem, od czasu do
        czasu projektuje strony dla różnych osób i jak napisałam jest to praca
        dorywcza. Ponadto ma bardzo dobry zmysł artystyczny. Bardzo lubi rysować i
        malować (kiedyś był na studiach plastycznych). Jakie warunki trzeba spełniać by
        otrzymać oferowaną przez Panią pracę?.Mieszkamy w województwie podkarpackim.Z
        góry dziękuję za odpowiedź.
        Pozdrawiam
        Aneta
        A oto mój adres: OZIHS@interia.pl
      • Gość: MLis Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: 62.233.204.* 20.01.04, 10:40
        mayk@wp.pl
        grafik
        ag.reklamowa - florand
        bardzo prosze
      • sqa Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce 20.01.04, 11:24
        jesli nadal szukasz grafika....
        a chcesz miec osobe doswiadczona
        chetna do pracy (bardzo) lojalna
        sympatyczna
        prosze napisz do mnie
      • Gość: krzemion Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 11:33
        Witam
        jestem architektem, znam 3D Max, dzięki któremu zrobiłem kilka wizualizacji.
        Jestem ciekawy na czym ta praca miałaby polegać. Gdyby mozna prosić o jakieś
        szczegóły to na adres krzemion@poczta.onet.pl. Oczywiście jeśli oferta jest
        nadal aktualna.
        Pozdrawiam
      • Gość: mimi Re: ludzie chca pracy, ja oferuje a nikt nie chce IP: *.senet.pl / *.senet.pl 20.01.04, 21:52
        Jeżeli Flasha znam "teoretycznie", ale szybko się uczę to też wchodzę w grę??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka