Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wprowadzanie danych

IP: *.netlandia.pl 30.01.04, 22:45
    Mam prośbę. Może ktoś wie, czy łatwo jest dostać pracę typu "wprowadzanie
    danych/maszynopisanie komputerowe", jakie są zarobki (chyba za arkusz wyd.?
    inaczej?) i jaką prędkość pisania uważa się za profesjonalną?
    Będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź
    Anna
    Obserwuj wątek
      • Gość: G. Re: Wprowadzanie danych IP: *.idea.pl 01.02.04, 14:20
        Proponowano mi wklepywanie danych (adresy klientów) w pewnym wydawnictwie wysyłkowym. Stawka 5 zł za godzinę, praca zmianowa (6-14 albo 14-22). Kryterium przyjmowania nie była wcale szybkość wpisywania, ale dokładność i pisanie bezwzrokowe.

Odmówiłem ze względu na znaczną odległość (15 km od miasta), ale przede wszystkim na charakter pracy. 8 godzin przed monitorem (a pewnie wymagaliby nadgodzin) tylko z pozoru brzmi prosto. Spróbujcie kiedyś :D Ja nawet siedząc w domu (a mam dobry, płaski monitor) co 2-3 godziny robię kilkuminutowe przerwy, poza tym mam okulary z antyrefleksem. Pracodawca ani okularów, ani przerw pewnie ci nie zapewni.
        • Gość: Anna Re: Wprowadzanie danych IP: *.netlandia.pl 01.02.04, 17:52
          Oj, 5 zł za godzinę to faktycznie niewiele. Myślę raczej o pracy, opłacanej za
          liczbę przepisanych stron/znaków/arkuszy, a nie od godziny. I to raczej w domu,
          bo też lubię robić sobie przerwy...
          Ale dziękuję Ci za informację.
          Anna
          • Gość: G. Re: Wprowadzanie danych IP: *.idea.pl 02.02.04, 19:03
            Anno, 5 zł za godzinę to rzadkość w agencjach pracy czasowej (jak się teraz nazywają biura pośrednictwa pracy), zważywszy że większość zajęć tam oferowanych to praca fizyczna - przy produkcji albo transporcie.

Jeśli chcesz sobie poprzepisywać w domu, porozwieszaj ogłoszenia :) Ma to też tę zaletę, że sama dyktujesz stawki.

• ilonka02 Re: Wprowadzanie danych 03.02.04, 12:44
        Zadzwoń do SMG/KRC Poland, jesli chcesz dam Ci namiary do osoby, która bedzie
        organizowała szkolenie (kodowanie ankiet), płaca w zalezności od rodzaju
        ankiety i robisz to w domu.
        Powodzenia.
        • Gość: Anna Re: Wprowadzanie danych IP: *.netlandia.pl 03.02.04, 22:22
          Ilonko, dzięki za podpowiedź. Chętnie skorzystam z tej propozycji, ale jak się
          z Tobą skontaktować? Anna
        • silvermane Re: Wprowadzanie danych 03.02.04, 22:41
          To ja też poproszę info...
      • ilonka02 Re: Wprowadzanie danych 04.02.04, 18:36
        kamyk270@op.pl
        Pozdrawiam.

• Gość: AGA Re: Wprowadzanie danych IP: *.acn.waw.pl 05.02.04, 11:26
        CZESC ANIU! JA PRACUJE JAKO OPERATOR KOMOUTERA-CZYLI WPROWADZANIE DANYCH!
        ZARABIAM 6ZL/GODZINE! NIE NARZEKAM-RACJA OCZY MECZA SIE BARDZO SZYBKO ALE
        PRZERW NIKT NAM NIE BROBI, POZA TYM ATMOSFERA JEST SWIETNA-SAMI MLODZI LUDZIE!!
        POZDRAWIAM!!
      • Gość: AGA Re: Wprowadzanie danych IP: *.acn.waw.pl 05.02.04, 11:26
        CZESC ANIU! JA PRACUJE JAKO OPERATOR KOMOUTERA-CZYLI WPROWADZANIE DANYCH!
        ZARABIAM 6ZL/GODZINE! NIE NARZEKAM-RACJA OCZY MECZA SIE BARDZO SZYBKO ALE
        PRZERW NIKT NAM NIE BRONI, POZA TYM ATMOSFERA JEST SWIETNA-SAMI MLODZI LUDZIE!!
        POZDRAWIAM!!SZYBKOSC PISANIA WYSTARCZY 140
        • Gość: kacha Re: Wprowadzanie danych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 23:05
          a czy jest to praca stała? czy mogą pracować studenci i w jakim mieście?
      • Gość: Bożena Re: Wprowadzanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 17:06
        We wrocławskim ZUS-ie było wolnych około30 miejs pracy właśnie na stanowisku
        osoby wprowadzającej dane.Zarobki około 800 zł . Ale dyrektor i kierownicy juz
        mieli porobione listy przyjętych! To były ich rodziny i znajomi! Wiem bo
        złożyłam tam podanie i czekałam! moja kolezanka tam pracuje ale jest robolem i
        dowiedziałam się jak jest naprawde> Wszystko po znajomości!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka