Gość: jack IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 16:09 Śmiech po prostu mnie ogarnia jak czytam te Cuda... ha ha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: triangle Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.chello.pl 20.01.10, 16:19 KTO bedzie podwyższał te pensje i KOMU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuskomatoły Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 19:38 Tusk będzie POdwyższał. I wkrótce POlacy zaczną wracać z emigracji, bo praca w POlsce zacznie się opłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Bezrobocie bez zmian a pensje wzrosną o inflację 20.01.10, 20:10 I to ma byc niby optymistyczna prognoza? Wzrost pensji o niecałe 3% i bezrobocie pozostające na poziomie 12%? Może faktycznie na nic lepszego nas nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudotwórca Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.adsl.szeptel.net.pl 21.01.10, 06:35 Pensje i wzrost gospodarczy do wyborów. W propagandzie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... 20.01.10, 16:30 Ha ha ha kolejna kiełbasa wyborcza Gazety Pejsatej promującej rudego nieroba, ale nie z nami te numery już nikogo nie naciągniecie na ten kit.\A pensje będą rosły Rychom, Zdzichom praz gangsterom z PO.Walcie się politrucy z SB to znaczy z GW i TVN24.Ale to przecież to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V A koszty życia o ile wzrosną ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 16:35 Co z tego że ludzie zarabiają powiedzmy 2300 netto jak wynajem zwykłej kawalerki we Wrocławiu kosztuje co najmniej 1500 złoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: A koszty życia o ile wzrosną ? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.01.10, 20:24 nie zapomnij, ze w dynamicznym miescie jak wroclaw, ceny wynajmu musza byc rownie dynamiczne, zarobki natomiast juz takiego dynamizmu nie wymagaja. Wazne, ze miasto dynamiczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretyn jak cie nie stac na 1500 to wynajmij za 1000 IP: *.chello.pl 26.01.10, 17:48 z grzybem na scianie i zasikana klatka schodowa Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie 20.01.10, 17:21 uu, czyzby narodziny kolejnej Oli Szarek???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 17:48 W Polsce nie będzie podwyżek podatków tak jak w innych krajach z ogromnym deficytem. A więc kapitał będzie przenosił się do Polski. Spadnie więc bezrobocie a im bezrobocie niższe tym płace wyższe. Fuzja gospodarek bo tak należy nazywać prywatyzacje będzie ten trend przez zwolnienia wychamowywać co spowoduje wyższe dochody przywatyzowanych firm a więc wzrost zarobków. Prywatyzacji naprawdę nie trzeba się obawiać, w końcu można zrobić pospolite ruszenie i firmy z powrotem upaństwowić (znacjonalizować). Tszeba poczekać aż się zrobi cieplej żeby można było robić ogromne strajki jak za solidarności w latach 80 kiedy stanoł praktycznie cały kraj. Upadłymi zakładami jak stocznia też nie należy się przejmować. Sprzedany majątek można odrestarłować, kupując nowy, lepszy, i tańszy w chinach. Pytanie z czego. Ze składek z prywatyzacji umieszczonych w OFE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Sprywatyzujmy Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 17:58 Na początek twoja prawa ręka. Kupie za 5złoty. Ktoś daje więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: Sprywatyzujmy Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 19:45 ja dam 10 gr za jego mózg. I wiem, że nikt nie da więcej, a jak wiadomo za tyle się sprzedaje ile ktoś chce zapłacić, zatem jego mózg JEST MÓJ. Ten mózg dam ptakom do żarcia, także przyda się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: Sprywatyzujmy Ciebie IP: 82.139.156.* 20.01.10, 20:51 Znacjonalizujemy was ,pieski lumpenliberalizmu ,bękarty kapitalizmu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: Sprywatyzujmy Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 21:07 sprywatyzujmy balcerowicza! Może go ktoś kupi za worek kartofli chociaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... IP: *.home.aster.pl 20.01.10, 17:53 Przecietne wynagrodzenie jako statystyka to mit.. Niewiele ma wspolnego z rzeczywistoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 18:01 Wolałbym by podawali koszty życia a nie fikcyjne zarobki z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... 20.01.10, 18:00 Z 1317 do 1800zł? A ceny wody, gazu, prądu, czynszu żywności przestaną się POdnosić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 19:42 kurde, nawet głupi smalec zdrożał o 30 gr za kostkę w ciągu ostatnich 2 miesięcy. Istne cuda. Co na to eksperci? Im bliżej wyborów tym lepiej? "Cena żywności spadnie, zarobki wzrosną, już wkrótce POlacy zaczną wracać zza granicy, bo opraca w POlsce zacznie się opłacać" - tak niedługo stwierdzą eksperci GWna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggggggggggggg eksperci.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 19:37 prawda jest taka, że rząd tuska jest do dupy i żadnych ekspertów do stwierdzenia tego nie POtrzeba.qe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 19:56 "Przeciętne wynagrodzenie w grudniu 2009 r. wzrosło w stosunku do grudnia 2009 r. o 6,5 proc. i wyniosło 3 652,40 zł." Piszący ten tekst musiał być nieco wstawiony. Czy te teksty nie posiadają korektora? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf W 20.01.10, 21:18 Wszystko sie zgadza. Kolejna partia pracownikow przejdzie na inne formy zatrudnienia, co wplywa na wskazniki bezrobocia, a jednoczesnie ci co pozostaja zatrudnieni na etacie dadza noa srednia liczona w skali kraju. Czy do wyliczania srednich wynagrodzen bieze sie pod uwage wynagrodzenia za umowy o dzielo, umowy zlecenie i umowy na niepelny wymiar czasu pracy, bedace w praktyce zatrudnieniem na pelen etat bez placenia nadgodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari A obok artykuł "Nadchodzi potezny superkryzys" IP: *.chello.pl 20.01.10, 22:27 I tyle w temacie. Dziennikarska banda durniów. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... 21.01.10, 00:05 POLSKA TO KRAJ MARUD!!! Najlepiej w UE znielismy kryzys, bezrobocie niewiele nam wzroslo, najszbciej wychodzimy ze spowolnienia i co najwazniejsze NIE WZIELISMY DODATKOWEGO DLUGU w postaci glupich programow pomocowych. Oczywscie spadly wplywy z podatkow, ale naprawde Polska radzi sobie super. Juz niedlugo bedzie dalo sie w niej zyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 01:52 "Najlepiej w UE znielismy kryzys" Bueheh, bo mamy najbardziej zacofany rynek bankowy w UE. "bezrobocie niewiele nam wzroslo" No to rzeczywiście powód do świętowania. A ilu ludzi wyjechało tak nawiasem mówiąc ? "> NIE WZIELISMY DODATKOWEGO DLUGU w postaci glupich programow pomocowych. " I tak mamy dług jak stąd do Księżyca i zadłużamy się na kolejne idiotyczne pomysły jak Euro. "najszbciej > wychodzimy ze spowolnienia" I tak wolniej niż kraje w Afryce. Dam ci jedną małą lekcję, im bardziej zacofany kraj, tym większy wzrost gospodarczy. "> Juz niedlugo bedzie dalo sie w niej zyc...." Buaahaha. A kiedy to niedługo będzie ? Przez 20lat od 1989 praktycznie nic się nie zmieniło i nadal jesteśmy krajem trzeciego świata, z cenami zachodnimi ale pensjami polskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: 94.75.67.* 21.01.10, 03:55 Gość portalu: X napisał(a): > "Najlepiej w UE znielismy kryzys" > Bueheh, bo mamy najbardziej zacofany rynek bankowy w UE. No i co? Raz to źle, tym razem dobrze. > "bezrobocie niewiele nam wzroslo" > No to rzeczywiście powód do świętowania. A ilu ludzi wyjechało tak nawiasem mówiąc ? Setki tysięcy z Angliii powracało. > > "> NIE WZIELISMY DODATKOWEGO DLUGU w postaci glupich programow pomocowych. > " > I tak mamy dług jak stąd do Księżyca i zadłużamy się na kolejne idiotyczne > pomysły jak Euro. Idiotyczne długi robimy pożyczając pieniądze na utrzymanie milionów emerytów, rolników, urzędników, rencistów. To są kretyńskie wydatki. Żadnych pożyczek "na euro" nie ma. O czym piszesz? > > "najszbciej > > wychodzimy ze spowolnienia" > I tak wolniej niż kraje w Afryce. Dam ci jedną małą lekcję, im bardziej zacofany kraj, tym większy wzrost gospodarczy. To powinniśmy być rakietą!!! > > "> Juz niedlugo bedzie dalo sie w niej zyc...." > Buaahaha. A kiedy to niedługo będzie ? Przez 20lat od 1989 praktycznie nic się nie zmieniło i nadal jesteśmy krajem trzeciego świata, z cenami zachodnimi ale pensjami polskimi. Spytaj swojego proboszcza, czy nic się nie zmieniło. On nie narzekał tylko wywaczył sobie miliony od państwa. Miliony, których zabrakło dla ciebie i innych wokół. Ksiądz dostał, bo Polacy siedzieli cicho i nie protestowali. To teraz niech nie narzekają. Przy milczącej aprobacie niepiśmiennej większości, kraj wrócił do średniowiecza. Tak mu dopomógł buk. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie 21.01.10, 12:11 Gość portalu: X napisał(a): > Buaahaha. A kiedy to niedługo będzie ? Przez 20lat od 1989 praktycznie nic się > nie zmieniło i nadal jesteśmy krajem trzeciego świata, z cenami zachodnimi ale > pensjami polskimi. W 1989 roku to ciebie na świecie jeszcze nie było. Nikt o zdrowych zmysłach, kto pamięta tamten czas tak nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 19:15 W 1989 roku już dawno byłem na tym świecie. Pamiętam PRL i przykro to powiedzieć, ale żyło się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie 21.01.10, 11:07 bezrobocie niewiele nam wzroslo Wzrost o 30% w ciągu roku nazywasz niewielkim? Odpowiedz Link Zgłoś
janpol20 Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... 21.01.10, 06:47 A ja uważam że najpierw należy poczekać czy faktycznie będą pensje rosły, i czy spadnie bezrobocie a nie ustawiać się pod;;wiatr;; takie pesymistyczne myślenie nie przynosi skutku, a robi szkodę bo może akurat RZĄD wezmnie pod uwagę sprawy obywatela i wtedy jest wiadomo czy będzie nam lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołek Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: 94.75.121.* 21.01.10, 07:28 i co żydzi ? dostało sie wam odludzi ,i widac ze naród jest zły i nic wam nie pomogą takie propagandowe wstepniaki . ale wy zydzi sie przekonacie oj przekonacie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.pro-creation.pl 21.01.10, 11:20 To nie Żydzi tylko Marsjanie, wywiad Kostaryki i złośliwe krasnoludki. To oni co rano plują ci do kawy, jak nie widzisz, hałasują, kiedy chcesz zasnąć i zabierają po złotówce z portfela, kiedy się odwrócisz. Wszyscy mieszkają w twojej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.. Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.10, 20:00 genialna riposta :) ps. skąd bierze się takie oszołomstwo (wesolek)?? i tacy ludzie idą do urn..matko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 12:04 ROTFL!!! Riposta tygodnia! Brawo! PS. Skąd się biorą tacy idioci jak "wesołek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan to Graff Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 08:32 Pomimo tego że nie jestem za po ani za pisem i jestem bezrobotny.To śmiać mi się chce,chwalenie się tym że Polska najmniej odczuła kryzys światowy.Odczuła najmniej dlatego że sektor bankowy i finansowy mamy strasznie zacofany a kredyty śmiem twierdzić jednymi z najdroższych w europie (tej cywilizowanej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek.zamiec Nie mogę tego czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 08:54 Eksperci...??? Buahahahaha! Ekspertów to my nie mamy. Dlaczego autor tego felietonu się nie ujawnił? I Wy to ludzie czytacie. W tym roku będzie niezła zadyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... IP: 91.209.116.* 21.01.10, 09:20 "Przeciętne wynagrodzenie w grudniu 2009 r. wzrosło w stosunku do grudnia 2009..." Dalej mi się już nie chciało czytać skoro na samym początku można się natknąć na tego typu błąd, to pewnie cały artykuł nie jest warty funta kłaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 10:02 Dajcie nam spokój. Od lat mamy miodową krainę... Odpowiedz Link Zgłoś
cool2860 Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... 21.01.10, 10:16 Podobno Polska nigdy nie byla w kryzysie. Glosujcie dalej na waszych stalych, zaklamanych politykow z PO, PiS, SLD i nie zapomnijcie o Giertychu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikan11 Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... 21.01.10, 10:30 Słowo "ekspert" coraz częściej brzmi jak wyzwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
marian446 Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie 21.01.10, 11:08 Ale do kogo macie pretensje? Mam wam przypomnieć, jak to w dniu wyborów pędziliście do urny zagłosować na waszego guru Tuska? Albo wcale nie myśląc powybieraliście takie kierunki studiów, że jedyne co zostało to sznur? Albo o wspomnianym proboszczu, co to nawet w Boga nie wierzy, ale za to całą sumkę zgarnia dla siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkalewski Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: 79.110.194.* 22.01.10, 08:30 Marian446 chcę Cię zwiadomić, że ten otumaniony głupi ludek chce dalej głosować na Donka Peruwiańczyka!!! - bo media im wmówiły że Lechu to szatan i manipulant!!! A jak był PiS przy władzy - to chociaż złodzieje i sitwa pochwały głowy pod stół!!! Ale głupi tępy naród nie zasługuje na nic lepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smigielskifirst Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... IP: *.centertel.pl 21.01.10, 17:56 Ja mam inne zdanie : Pytam się z jakiego wynagrodzenia ci Eksperci wzięli te dane przecież to brednie, może z jednostek które otaczają ich i przeciętnej statystycznej które prowadzą. Z tego co wiem wiele osób nie ma nawet najmniejsze krajowej a zarabiają 500,00 - 800,00 złotych, renciści którzy mają renty po 500,00 i z czego mają żyć,a podwyżki dostaną o 30,00 złoty więcej.Zobaczcie ile osób nawet nie podchodzi do pup czyli państwowy urząd pracy. A to czemu , bo pensje które im proponują są śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expert666 Work Slaves! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 22:59 Work Slaves. Work Harder ! Expert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... IP: *.speed-net.pl 22.01.10, 00:00 Średnia pensja ponad 3400zł... To ja mam jakiegoś pecha, bo w ubiegłym roku zmieniałam firmy 3x i najwięcej dostałam 1900brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkalewski Re: Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie nie IP: 79.110.194.* 22.01.10, 08:24 Hehehe, wydrukuje to i położę szefowi na biurku!!! Pęknie ze śmichu...Pracodawcy naś łoją aż miło - bo kryzys, bo Polak Polaka...itp Dziękuję Gazetko, że wprowadziłaś mnie w dobry humor... Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardm1954 Eksperci: pensje będą rosły, a bezrobocie niezn... 22.01.10, 19:08 jacy eksperci takie prognozy a jak sie nie sprawdza to sorry Odpowiedz Link Zgłoś