Gość: hugon precz z kopciuchami IP: *.zamek.net.pl 03.02.10, 11:24 Palenie jest zarezerwowane dla bogatych i głupich jednak są tez biedni i głupi palący , PRECZA Z PALACZAMI Z MIEJSC PUBLICZNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okil Re: Przy piwku bez papierosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 11:25 W związki z tym że kawa i alkohol lubią dym to nie łażę po knajpach, pubach i kawiarniach. Bawię się w domu. Nikt mi nie rzyga pod stolik, nikt nie ma pretensji że palę, bachory nie ganiają po sali kawiarnianej, nie muszę słuchać idiotycznych tekstów debili obok, kurcze normalny luksus. Dla mnie można całkiem zamknąć wszelkie tego typu przybytki. Te trochę marychy w doniczce se wyhoduje i zapale kiedy będę miał chęć, bimberku sie napędzi, znajomych zaprosi i jest balanga w kulturalnym towarzystwie a nie w śmierdzącym chlewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madej Re: Przy piwku bez papierosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 12:09 zakupy gdzie robisz? nie wkur... Cię sprzedawczyni na dużo niższym od Ciebie poziomie? I kierowcy, których zdarza Ci się przepuścić po drodze? Nie każdy zatrzyma się aby przepuścić człowieka na poziomie? Toz to normalnie debile, gorsi od tych w kawiarniach. Tylko Ty coś znaczysz i Twoje teksty sa odpowiednie dla każdych uszu, każdy powinien nagrywać Cię i puszczać jak tylko przyjdzie mu ochota pogadać ze znajomymi w knajpie. Wtedy zrozumie, że nie ma nic do powiedzenia, i że jest debilem. sija Odpowiedz Link Zgłoś
anal-fa-beta Re: Przy piwku bez papierosa 08.02.10, 15:17 Gość portalu: okil napisał(a): > W związki z tym że kawa i alkohol lubią dym to nie łażę po knajpach, pubach i > kawiarniach. Bawię się w domu. Nikt mi nie rzyga pod stolik, nikt nie ma > pretensji że palę, bachory nie ganiają po sali kawiarnianej, nie muszę słuchać > idiotycznych tekstów debili obok, kurcze normalny luksus. Dla mnie można całkie > m > zamknąć wszelkie tego typu przybytki. Te trochę marychy w doniczce se wyhoduje > i > zapale kiedy będę miał chęć, bimberku sie napędzi, znajomych zaprosi i jest > balanga w kulturalnym towarzystwie a nie w śmierdzącym chlewie. Wszystko to fajne, co piszesz, ale jak będziesz miał ochotę posłuchać muzyki na żywo, to tez zaprosisz sobie zespół do domu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoq Przy piwku bez papierosa IP: *.chello.pl 03.02.10, 11:26 A mi się wydawało że 57% to jednak większość - a więc jakie "tylko"!? Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu A co z palarniami? 03.02.10, 11:37 Czy w palarniach tez bedzie zakaz palenia? Jak to zrobili np w Wlk Brytanii, gdzie w palarni nie mozna zapalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnSmith Re: A co z palarniami? IP: *.zone4.bethere.co.uk 03.02.10, 13:07 W palarniach mozna palic w Wielkiej Brytanii. Sprawdz zanim cos napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: A co z palarniami? 03.02.10, 13:30 Nie mozna. Wiem bo chadzalem do palarni sziszy na Edgeware Road. Teraz wiele poupadalo bo w zimie nie idzie siedziec z szisza na zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: A co z palarniami? IP: *.barn.cable.virginmedia.com 03.02.10, 13:44 w Wlk Brytanii nie ma palarni... chcesz zapalic- wychodzisz na zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
anal-fa-beta Re: A co z palarniami? 08.02.10, 15:23 garnek_z_neolitu napisał: > Czy w palarniach tez bedzie zakaz palenia? Jak to zrobili np w Wlk Brytanii, > gdzie w palarni nie mozna zapalic. Nie, w palarni powinien być "nakaz" palenia dla palaczy. Najlepiej w pomieszczeniu 2X3 metry. Pracowałem w miejscu, w którym była wydzielona palarnia już dawno temu i zakaz palenia obowiązywał w całym budynku poza wyznaczonymi miejscami. Sami palacze stwierdzili szybko, że smród im przeszkadza i wszystko nim przesiąka. Szybko zaczęli wychodzić przed budynek bez względu na mróz. Tylko z tym też był problem, bo przed wejściem do eleganckiego biurowca, mimo dostępnych koszy, były zawsze sterty petów. Ot, kultura palących... Gdzie stoję, tam rzucę. Taka dygresja jeszcze. Na plażach nadbałtyckich często trudno znaleźć kawałek miejsca, żeby nie pławić się w stertach śmierdzących petów. Czyli niepalący i brzydzący się tym syfem mają również nie jeździć na wakacje, żeby nie szkodzić biednym palaczom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Pozwalajcie okradac sie z wolnosci... idioci. IP: 194.146.120.* 03.02.10, 11:55 Pozwalajcie okradac sie z wolnosci... idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
lodewijk Re: Pozwalajcie okradac sie z wolnosci... idioci. 03.02.10, 13:29 Idiota jest ten, który pozwala innym sobie szkodzić w imię ich wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Pozwalajcie okradac sie z wolnosci... idioci. 03.02.10, 14:00 Kierowcom samochodow, gornikow, producentom zywnbosci (rozne dodatki typu glutaminian itd.), fabrykom, itd. Wszystko szkodzi. Takie zycie. Palenie w knajpie szkodzi tylko tym co dobrowolnie tam ida. Podobnie jak picie. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Pozwalajcie okradac sie z wolnosci... idioci. 03.02.10, 13:34 A niektorzy z nich krzycza ze to w imie wolnosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepalący Re: Pozwalajcie okradac sie z wolnosci... idioci. IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 15:45 Obudzą się jak im zakażą picia, seksu przedmałżeńskiego, jedzenia mięsa, chodzenia po 22.00 na ulicach itp ... chociaż kto wie? Może dalej będą się cieszyć i klaskać jak te małpki w zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Wychodzenie po 22.00 powinno byc zakazane 03.02.10, 16:17 Przeciez brak snu jest przyczyna nie tylko chorob, otylosci, depresji itp. ale takze sprawca wypadkow, w ktorych gina osoby trzecie, czesto dzieci. Osoby wychodzace po 22.00 tupia, czesto rozmawiaja na ulicy, jezdza samochodami i niepozwalaja spac innym. To sa potencjalni mordercy!!! Zakazac! Osoby pracujace w nocy powinny otrzymywac specjalne pozwolenia na przebywanie poza domem w godzinach nocnych - reszta spac! Zeby nam roslo zdrowe i bezpieczne spoleczenstwo! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Pozwalajcie okradac sie z wolnosci... idioci. IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.10, 15:15 idiota to moze ty jestes, a wiez dlaczego do tego doszlem, ty nigdy nie byles wolny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pozwalajcie okradac sie z wolnosci... idioci. IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 15:47 Dojdź chłopie do słownika. Bo na razie to robisz z siebie idiotę ortograficznego, który nie potrafi pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sallly Przy piwku bez papierosa IP: *.chello.pl 03.02.10, 11:57 Czekam na ten przepis z radością i ulgą. Powinno się jeszcze zabronić palić na plażach. Nie mogę patrzeć jak palacze z tępym wyrazem na twarzy wkręcają pety w piaseczek... Bo nie będzie widać. Dzięki za ten mądry i postępowy przepis. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsc123 Przy piwku bez papierosa IP: 93.109.141.* 03.02.10, 12:00 Mieszkam na Cyprze, zakaz palenia w miejscach publicznych wszedl w zycie 1 stycznia tego roku. Ostatnio bylam na herbatce z kolezanka i palilam, przy stoliku. owe miejsce miejsce bylo poaz budynkiem (taki ogrodek) zadaszony i z foliowymi ścianami (nie byl to buynek wiec mozna bylo palic) w taki oto sposob cypryjcyczy (narod palacy) znalazl obejscie przepisow zakazu palenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Przy piwku bez papierosa IP: *.chello.pl 03.02.10, 12:08 Niemal wszyscy to popierają? No nie, na pewno nie ja! To idiotyzm. Może niech zakażą też pić piwa w barach, bo jak człowiek się upije, to śmierdzi i zaczepia innych, niepijący sobie tego nie życzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4-0 Re: Przy piwku bez papierosa IP: 78.108.130.* 03.02.10, 12:17 I masz racje.Tego juz teraz nie wolno.tzn po pijanemu zaczepiac innych. A w kraju muzulmanskim dostalbys za to baty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Przy piwku bez papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 12:44 wszyscy porównujący zakaz palenia z zakazem jedzenia pizzy czy picia piwa chyba mają problemy z logicznym myśleniem. smród pizzy, choćby nie wiem jak intensywny nie jest szkodliwy, rakotwórczy. jak ktoś się ożłopie piwa, to tylko jego będzie łeb bolał i wątroba zmieniała się w kaszankę, a nie wszystkim w okolicy. jestem ABSOLUTNIE ZA zakazem! brawo! cywilizujemy się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okil Re: Przy piwku bez papierosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 12:47 Jestem za zakazem i za zakazem zakazów też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie całkowity zakaz potrzeny od zaraz IP: *.146.113.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.10, 12:48 nie rozumiem, po co cała dyskusja. zakaz jest wprowadzany we wszystkich cywilizowanych krajach, więc i tak będzie i tak będzie. przeciwnicy zakazu to zwykle palacze i inne osoby, które nie mają pojęcia o skutkach palenia papierosów (biernego i czynnego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error martwe prawo, ale prawo IP: 89.229.48.* 03.02.10, 12:57 Tak można będzie sparafrazować rzymską sentencję. Oczami wyobraźni widzę jak Polacy, naród z natury skory do kombinowania i omijania przepisów stosują się do tak bzdurnego zakazu. Bez sensu jest przywoływanie przykładów z zachodu, gdzie takie przepisy funkcjonują już jakiś czas, tam jest inna mentalność ludzi. Przecież Anglicy stoją w ogonku do autobusu, to nie dziwne, że u nich można taki zakaz wprowadzić i będą go przestrzegać. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Najpierw całkowity zakaz palenia dla Sejmu i URM-u IP: 193.194.132.* 03.02.10, 13:02 Przede wszystkim wprowadzic całkowity zakaz palenia dla człnków rzadu i parlamentu. Niezależnie od miejsca, w którym sie znajdują. Za palenie na terenia parlamentu czy urzędu Rady Ministrów mandaty w wysokosci połowy miesiecznego uposazenia. Ktoś musi dac narodowi przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Przy piwku bez papierosa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.10, 13:23 Ja palę/popalam, a za jednak zakazem jestem :) Nie ma nic przyjemnego w wychodzeniu z knajpy w ciuchach czy włosach przesiąkniętych dymem. Chcesz przy pifku papieroska, wyjdź na zewnątrz, albo w jakieś specjalnie do tego przeznaczone miejsce. Atutem jest chociażby to, że wtedy chcąc nie chcąc mniej palisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Cywilizowany standard IP: *.zone9.bethere.co.uk 03.02.10, 13:26 Nie jestesmy pierwszym krajem ktory taki zakaz wprowadzil i nie bedziemy ostatnim Wszystkie cywilizowane kraje daza do ograniczenia palenia wsrod swoich obywateli - powodow jest wiele - do najbardziej istotnych nalezy koszt spoleczny palenia (papierosy zabijaja i powoduja wielka ilosc problemow zdrowotnych - udowodnione) a w dluzszej perspektywie koszt ekonomiczny (wszystkich tych chorych trzeba leczyc) Argument ze 'palac szkodze sobie i jest to moja sprawa' jest oczywistym truizmem jezeli zastosujemy go do palenia w miejscach publicznych - nie bede nawet probowal sie bawic w dyskusje na temat odseparowanych miejsc dla palacych i niepalacych bo sprowadza sie to zazwyczaj do umieszczenia na stoliku tabliczki 'dla niepalacych'. Sam jestem niepalacy od okolo 3 lat, w czym wybitnie pomogl mi zakaz palenia w miejscach publicznych wprowadzony w Wielkiej Brytani gdzie mieszkam od kilku lat. W trakcie jego wprowadzania slyszalem wiele opinii podobnych do tych ktore mialem okazje przeczytac na tym forum. Ze niedemokratyczne, ze zniszczy puby, kluby i restauracje, ze nie da sie wyegzekwowac, ze ludzie przestana wychodzic pobawic sie i beda siedziec w domu... Minely mniej wiecej 4 lata i nikt o tym nie pamieta - ludzie bawia sie tak jak sie bawili, palacy i niepalacy. W lokalach nie ma uciazliwego dymu unoszacego sie pod sufitem. Lokale musialy podniesc poziom czystosci - szczegolnie w okolicach toalet bo smierdzialy czasami niemilosiernie gdy dym papierosowy ich nie maskowal. W klubie latwiej odroznic czysta osobe od brudasa - patrz powyzej :) Palacy wychodza na dymka na zewnatrz - co stalo sie zjawiskiem socjalnym. NIKT nie narzeka - wlacznie z palacymi. Wrecz przeciwnie - palacy sami twierdza ze wychodzac do baru nie pala tyle ile palili kiedy bylo mozna. Kazdy palacy wie - wyjcie do baru albo klubu rowna sie dwu-trzykrotnej normie spalonych papierosow - palilem na co dzien paczke dziennie, w trakcie wyjscia do klubu potrafilem wypalic dwie - wszyscy to znamy :) Generalnie jestem za wprowadzeniem takiego zakazu - korzystaja na tym zarowno palacy jak i niepalacy. Bary i restauracje na tym nie traca jesli zakaz taki obowiazuje wszystkich i jest poparty odbowiednimi sankcjami dla palacych i miejsc publicznych ktore sa egzekwowane. Traca na tym jedynie firmy tytoniowe - coz, nad tym lez przelewal nie bede. Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Cywilizowany standard 03.02.10, 13:58 Cywilizowane? Uwielbiam takie argumenty. Napisz jeszcze ze 'spoleczenstwo nie doroslo'. Kazdy kraj na swiecie jest cywilizowany. Pytanie jaka cywilizacja nam odpowiada. Nakazow i zakazow? > Sam jestem niepalacy od okolo 3 lat, w czym wybitnie pomogl mi zakaz palenia w miejscach publicznych wprowadzony w Wielkiej Brytani he he! neofita :P > Minely mniej wiecej 4 lata i nikt o tym nie pamieta - ludzie bawia sie tak jak > sie bawili, palacy i niepalacy. Falsz, juz nie raz pisano, ze zakaz spowodowal upadek wielu mniejszych knajp. Zauwaz, ze niemal WSZYSTKIE knajpy w Londynie tudziez innych miastach naleza to wielkich sieci (np Punch Taverns). Te se moga pozwolic na ciecie ksztow, zwolnienia kilku setek ludzi i zamkniecia kilkudziesieciu knajp. I przetrwaja. Zauwaz jednak ze wiekszosc knajp niezaleznych padla. W Polsce knajpy nie naleza do jednego wielkiego holdingu Odpowiedz Link Zgłoś
nika_j Re: Cywilizowany standard 03.02.10, 15:37 garnek_z_neolitu napisał: > Cywilizowane? > > Uwielbiam takie argumenty. Napisz jeszcze ze 'spoleczenstwo nie doroslo'. > > Kazdy kraj na swiecie jest cywilizowany. Pytanie jaka cywilizacja nam odpowiada > . > Nakazow i zakazow? > Ach, więc nie chodzi wcale o sam zakaz palenia, tylko o to, że ktoś śmiał Ci cokolwiek zakazać? Trochę to dziecinne. > > Sam jestem niepalacy od okolo 3 lat, w czym wybitnie pomogl mi zakaz pale > nia w > miejscach publicznych wprowadzony w Wielkiej Brytani > > he he! neofita :P > Typowy polaczek - wyśmiać kogoś, kto jest mądrzejszy. > Falsz, juz nie raz pisano, ze zakaz spowodowal upadek wielu mniejszych knajp. > Zauwaz, ze niemal WSZYSTKIE knajpy w Londynie tudziez innych miastach naleza to > wielkich sieci (np Punch Taverns). Te se moga pozwolic na ciecie ksztow, > zwolnienia kilku setek ludzi i zamkniecia kilkudziesieciu knajp. I przetrwaja. > Zauwaz jednak ze wiekszosc knajp niezaleznych padla. W Polsce knajpy nie naleza > do jednego wielkiego holdingu Skoro w Polsce nie ma knajp należących do wielkiego holdingu, to nie będzie miał kto ich wykończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Cywilizowany standard 03.02.10, 16:28 > Ach, więc nie chodzi wcale o sam zakaz palenia, tylko o to, że ktoś śmiał Ci > cokolwiek zakazać? Trochę to dziecinne. Dziecinne to jest zakazywanie czlowiekowi szkodzenia samemu sobie. Nie widze roznicy miedzy zakazem picia czy palenia a takze jedzenia czipsow na przyklad. > Typowy polaczek - wyśmiać kogoś, kto jest mądrzejszy. Rasistka. Po pierwsze nigdy nie wpadlem w nalog, w calym zyciu (lat 35) wypalilem moze pol paczki. Przedmowca byl palaczem, czyli dopiero co zmadrzal. Tak wiec kto tu madrzejszy? Po drugie - juz nawet nie jedz za granice bo wstyd, ale poczytaj troche zagranicznej prasy, felietonow, blogow - zobaczysz ze obsmiewanie jest cecha ludzka. > Skoro w Polsce nie ma knajp należących do wielkiego holdingu, to nie będzie mia > ł > kto ich wykończyć. Trzeba czytac ze zrozumieniem. Ok, prosciej: Anglia - zakaz palenia = holdingi przetrwaly a niezalezne knajpy padly. Polska - wiekszosc to knajpy niezalezne. Nie wiem na jakiej zasadzie twierdzisz wiec ze nie padna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wen_Yinlu Przy piwku bez papierosa IP: *.nott.cable.ntl.com 03.02.10, 13:45 Przypomniało mi się wiedeńskie lotnisko, gdzie w poczekalni ustawiono coś w rodzaju komory dla palących - kosmicznie wyglądająca i szczelna bryła :) Fajny pomysł, można coś takiego schować gdzieś z tyłu pubu i nie narażać biednych palących na stanie w deszczu i na mrozie -15 stopni. Tyle, że to musi koszmarnie drogo kosztować... Sama paliłam przy piwku i kawie, teraz mieszkam w Anglii i ogólnie nie przeszkadza mi wychodzić na papierosa jeśli tylko pogoda jest znośna. A gdy jest nieznośna odechciewa się palić na zewnątrz i w ten sposób pali się mniej :) Tylko jakoś smętnie wtedy obracać w dłoni kufel cydru/jabola, a w drugiej jakąś serwetkę czy słomkę. No ale tak już jest - się uzależniło, się ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu Przy piwku bez papierosa IP: *.barn.cable.virginmedia.com 03.02.10, 13:48 popieram!! W anglii tez bylo duzo krzyku i narzekania a kazdy jakos sie przyzwyczail. Niepalacy- zadowoleni, palacze- sila rzeczy mniej pala (szczegolnie w zimie). Ja pale, ale popieram zakaz w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
m_n_m_s Przy piwku bez papierosa 03.02.10, 14:17 Palę namiętnie chyba od 10 lat. Rok temu będąc w Holandii, gdzie podobny zakaz funkcjonuje, z grupą nałogowych palaczy doszliśmy do wniosku, że nie jest to taki zły wynalazek. Jeśli mieliśmy ochotę wychodziliśmy na zewnątrz i nie kisiliśmy się w dymie. Ku naszej radości spalanie tytoniu w naszym wydaniu było również mniejsze, gdyż nie paliliśmy ciągiem jak zwykle przy piwku tylko wtedy kiedy mieliśmy naprawdę ochotę. Mimo tego, że palę jestem za wprowadzeniem zakazu puszczania dymka w barach i innych tego typu lokalach. Trochę budzi we mnie obawy zapis dotyczący odległości w jakiej od tych miejsc nie można palić :) To jest już lekką przesadą raczej. Jako palacz jestem za tą ustawą, choć nie w pełnej formie. Sporo moich palących znajomych uważa podobnie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Przy piwku bez papierosa IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.10, 15:12 co najmniej 50 m od niepalacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Re: Przy piwku bez papierosa IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.10, 16:55 I super! Z takim palaczem bym się dogadała. Jakby zechciał rzucić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Przy piwku bez papierosa IP: 85.232.252.* 03.02.10, 14:33 Taaa Politycy - Wy się ku..a gospodarką i interesem Państwa zajmujcie a to czy będę palił czy nie i gdzie to wyłącznie moja sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Przy piwku bez papierosa IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.10, 15:09 o tym gdzie i kiedy bedziesz palil to mozesz sam decydowac, ale nie tam gdzie jest zabronione, zrozumiales kretynie jeden,chcesz palic to przed lokalem na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
cza_cha_7 Przy piwku bez papierosa 03.02.10, 15:35 ... o co chodzi ? Przecież w demokratycznym państwie, jakim jest Polska, właściciel lokalu powinien mieć możliwość decydowania o tym jaki lokal prowadzi, czy celuje w klientelę palaczy czy osób niepalacych. Nie rozumiem zwolennikow zakazów i nakazów chociaż nachodzi mnie obawa że macie mentalność niewolniczą ... obym sie mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
mlaszczacy.kaczor Re: Przy piwku bez papierosa 03.02.10, 16:15 chodzi o to ze palacz to taki gatunek ktory uwaza jak ci nie pasuje zmien lokal,to on smrodzi on truje i terroryzuje palaczom na pohybel.Niemcy rozwiazali ten problem palacz to smrod i przeszkoda dla innych w pubie restauracji niezapalisz smierdzielu nikotynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Przy piwku bez papierosa 03.02.10, 16:32 No ale akurat w Niemczech jest to jeden z zakazow, ktory masowo nie jest przestrzegany. Podobnie jak nakaz sprzatania po pieskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Przy piwku bez papierosa IP: *.chello.pl 03.02.10, 16:11 Nigdy nie byłem tak bardzo zaangażowany w żadną polityczną decyzję. Jestem jak najbardziej na TAK. Będę głosował na partię, która wprowadzi ten zakaz. Obsługa barów, ludzie niepalący chcą mieć wybór. To że palisz jest Twoją sprawą. Ale dlaczego mam umierać od Twojego dymu. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Przy piwku bez papierosa 03.02.10, 16:33 To prawda! Ale dlaczego np. górnik ma umierac na pylice zebys mial cieplo w domu? Grzej se gazem. Gornik tez chce miec zdrowa prace, wiesz jakie to niezdrowe pracowac na przodku? Odpowiedz Link Zgłoś
kapelan_rady_nadzorczej Re: Przy piwku bez papierosa 03.02.10, 17:08 gdzie pracuje gornik, to jego sprawa, bo mnie przy tym nie truje...arogancja palaczy jest niewarygodna...kto im wbil do glowy, ze oni maja jakies prawo? prawo do czego? do dawania innym raka? i jak mozna porownac ogrzewanie mieszkania w zimie do tego, ze ktos chce sobie palic trujace gowno przy piwku? Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Przy piwku bez papierosa 04.02.10, 11:29 Górnik cie nie truje? No nie! Brawo! Wiesz jaki jest wplyw kopalni na srodowisko ignorancie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Przy piwku bez papierosa IP: *.chello.pl 03.02.10, 17:20 Górnik wybrał taką pracę. Niszczy swoje zdrowie. Palacz wybrał nałóg. Także niszczy swoje zdrowie. Górnik od wykonywania swojej pracy nie pogarsza zdrowia innych ludzi(np swojej rodziny). Palacz podczas palenia w zamkniętym pomieszczeniu truje swoje dzieci. W barach truje wszystkich dookoła. Nie chce zwiększać prawdopodobieństwa śmierci spowodowanego rakiem płuc od biernego palenia. Nie chce po nocy w barze mieć kaca spotęgowanego dymem. Nie chce śmierdzieć papierosami. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Przy piwku bez papierosa 04.02.10, 11:31 Mowa o pracownikach - barman/ka tez wybrali swoja prace. A tak na marginesie - kopalnie zanieczyszczaja powietrze, kotrym oddycham w znacznie wiekszym stopniu niz papierosy. Z tego powodu musialem sie zreszta wyprowadzic z mojego miejsca urodzenia, ale do knajp gdzie sie pali moge chodzic tak wiec gornik bardziej szkodzil mojemu zdrowiu niz palacz. Odpowiedz Link Zgłoś
kararepa Piwko, piwenko - infantylne durnie gazeciane. 03.02.10, 16:41 Co o kretynski tytul. PIWO, piszcie, PIWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagu Re: Piwko, piwenko - infantylne durnie gazeciane. IP: *.146.54.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.10, 16:41 "Co o kretynski tytul" - CO ZA KRETYŃSKI TYTUŁ. Co za kretyński komentarz. Piszesz po polsku - naucz się używać prawidłowo tego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulku Przy piwku bez papierosa IP: *.devs.futuro.pl 03.02.10, 16:48 Ograniczenie palenia ma być właśnie po to, żeby mniej okazji do palenia było, a co za tym idzie mniej wypalonych papierosów i co za tym idzie konsekwencje palenia zdrowotne -ciągnące za sobą profilaktykę leczenia chorób i budżet. Ot cała filozofia. A że na tym mogą skorzystać osoby niepalące-do tej pory dyskryminowane(mimo że dorosłe-to dodatek pod wpływem dojrzałej, zbulwersowanej pani), to JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk24 Przy - od papierosow spada inteligencja IP: *.ghnet.pl 03.02.10, 16:57 tak chyba musi byc, skoro osoby -domniemuje- palace przytaczaja tu jakies argumenty typu - wlasciciel powinien decydowac.... no jasne, bo wlasciciel to stoi jakos wyzej w hierarchii praw i obowiazkow:/ ze niby jak wlasciciel zdecyduje, to w jego lokalu bedzie mozna organizowac np rytualne mordy golebi;)? przyklad absurdalny ale takie same sa argumenty palaczy nastepny, z jakimis porownaniami do piwa czy miesa w mcdonaldzie i wegetarianami. no prosze was... zalosne, czy to ze ktos pije piwo prz stoliku obok, powoduje automatycznie ze moje oczy sie mecza, pluca obrastaja syfem, wlosy i ubrania smierdza? no chyba nie czy wegetarianin doznaje uszczerbku na zdrowiu jesli pojdzie do knajpy w ktorej podaja tez mieso? no raczej nie jesliby palenie paperosow nie generowalo bardzo nieprzyjemnych i szkodliwych spalin, to nie byloby w ogole dyskusji, niech kazdy palacz zagwarantuje ze dym z papierosa bedzie przez niego pochlaniany w calosci - wtedy niech sobie pali i ostatni argument ktory pada niezmiennie w dyskusji, zabroncie samochodow bo tez smrodza i truja, no tak faktycznie tak jest tylko pomijajac nawet kwestie uzytecznosci aut/fabryk emitujacych te zanieczyszzcenia w porownaniu do zerowych korzysci z palenia papierosow, to jest tez kwestia tego ze z tymi emisjami cos sie robi caly czas. katalizatory,filtry, normy emisji itp itd, kosztuje to miliardy, a ma to miejsce tylko. lub glownie dlatego, ze zostalo narzucone z gory. naotmiast papierosy to prymitywne do szpiku kosci bibulka i filtr, nie wiem dokladnie jak to wyglada z e-papierosami, alejesli nie emituja szkodliwego/smierdzacego dymu to niech beda aleternatywa dla tych co za nikotyne oddadza zycie Odpowiedz Link Zgłoś
kapelan_rady_nadzorczej Precz z palaczami i ich trujacym smrodem 03.02.10, 16:59 nie widze zadnego powodu, zeby tytoniowi narkomani mieli jakiekolwiek prawo do trucia innych ludzi lub zeby byl obowiazek tworzenia im gdziekolwiek palarni...jak ktos chce sie swiadomie truc, to jego sprawa i ja nie mam nic przeciwko - tylko niech to sobie robi we wlasnym domu, gdzie nie bedzie przy okazji truc mnie i mojej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Precz z palaczami i ich trujacym smrodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 19:22 tak powiedział katolik ............. byle mi było dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m23 Re: Precz z palaczami i ich trujacym smrodem IP: *.chello.pl 03.02.10, 19:43 Popieram stuprocentowo!!!ja sobie popalam, na imprezach także choć naprawdę chciałabym do tego świństwa już nigdy się nie dotykać. Tak głupi nałóg, że nie ma na to słów. Jednak taki zakaz może też pomógłby niektórym osobom które pragną rzucić palenie to raz, a dwa przede wszystkim jeśli chodzi o osoby biernie palące, dlacze mam chorować na jakiegoś cholernego raka, bo pracuję jako kelnerka w restauracji czy pubie, a ktoś przychodzi i dymi? Nikt nie ma prawa wpływać na moje zdrowie i życie. Dlatego popieram absolutnie zakaz palanie wszędzie. Ja w ogóle zakazałabym sprowadzania papierosów i ich produkcji. Ale koncerny tytoniowe zarabiające na nas miliardy, raczej tego pomysłu nie poprą. A szkoda, mniej chorób , zdrowsze społeczeństwo, dałoby to same zalety!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegust Re: Precz z palaczami i ich trujacym smrodem IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.10, 16:04 to nie chodż kolego ze swoją rodziną po zadymionych pubach tylko idź z nimi do zoo albo do kina - tam palić nie można, więc będziesz zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ski Przy piwku bez papierosa IP: *.radom.vectranet.pl 03.02.10, 17:07 A co z klatkami schodowymi???? Nadal mamy wdychac smrod sasiadow palacych na klatkach? Odpowiedz Link Zgłoś