Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mgr inż. Telekomunikacji

IP: *.chello.pl 26.05.10, 14:39
    Dziś upływa już 6 miesięcy od czasu jak się obroniłem na Politechnice (dzienne 5-letnie). Pomimo wysyłania całych rzeszy Cv odzew znikomy. Szukanie ofert na różnych portalach (chyba z 12), również oferty za granicą, których jest zdecydowanie więcej ale mój angielski nie jest zbyt dobry (lub po prostu nie mam odwagi) to mój chleb powszedni, a do tego łudzenie się, że albo ktoś zadzwoni albo pełne napięcia sprawdzenia skrzynki odbiorczej. W między czasie chodzę na różnego rodzaju szkolenia (zarówno miękkie jak i z mojej branży) czy dodatkowe wykłady o nowych rozwiązaniach telekomunikacyjnych. Czas mija nie ubłagalnie...i ten ciągły wstyd przed wszystkimi oraz ironiczne spojrzenia, docinki i uśmieszki na twarzach z rodziny.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ... Re: mgr inż. Telekomunikacji IP: 81.219.92.* 26.05.10, 15:09
        Telekomy raczej na tą chwilę zwalniają niż przyjmują, a jak przyjmują to chcą
        ludzi z doświadczeniem. Ja bym próbował w mniejszych lokalnych firmach (jakieś
        biura projektowe) albo w outsourcingu (np. Eltel Networks). Aktualnie w
        Bydgoszczy cały czas rekrutuje Alcatel-Lucent a we Wrocławiu NSN, ale tam raczej
        bez doświadczenia szanse niewielkie masz. Zajrzyj tutaj :
        www.goldenline.pl/forum/1296240/poszukuje-pracy/s/1 i tutaj
        www.goldenline.pl/forum/559650/firmy, może coś ci pomoże. Na pewno coś
        znajdziesz, tylko kwestia czasu, pozdro.
      • Gość: mgr inż.bezrobotny zostan naprawiaczem komorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:17
        haha... zawsze cos, no ale bedziesz "telekomunikacyjny" ;]

mysle, ze taki naprawiacz na wyspach to ma min. 1300-1400 FUNTO netto.
      • Gość: Boss Re: mgr inż. Telekomunikacji IP: *.chello.pl 26.05.10, 15:28
        Rowy kopać patałahu!! Do tego się jedynie nadajesz komunisto jeden!! Nieche się pracowac za 1200 wazniak piepszony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka