Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pensje inżynierów

15.06.10, 14:27
    Dla zainteresowanych

www.inzynierbudownictwa.pl/wydarzenia,o_tym_sie_mowi,artykul,place_inzynierow_w_budownictwie,3845
    Obserwuj wątek
      • schl0 szkoda że nie napisali więcej danych... 15.06.10, 15:29
        np ile godzin w miesiącu pracuje ów "statystyczny" inżynier, na ilu "etatach"...
        ps. Nikt z moich znajomych nawet nie zahacza o tą "medianę"... do statystyki brać musieli wszystkich prezesów firm pokroju budimex, mostostal itp wtedy mogła im wyjść taka "średnia"
        • dystansownik Re: szkoda że nie napisali więcej danych... 15.06.10, 16:59
          > Nikt z moich znajomych nawet nie zahacza o tą "medianę"... do statystyki br
          > ać musieli wszystkich prezesów firm pokroju budimex, mostostal itp wtedy mogła
          > im wyjść taka "średnia"

Dla mnie ten artykuł i te statystyki wyglądają na kolejne kroki promowania
          wizerunku wspaniałego życia inżyniera i zarobków o wątpliwym poziomie realności.
          Poza tym piszą o inżynierach na stanowiskach kierowniczych, czyli chyba musi to
          dotyczyć wyłącznie kierowników w rozumieniu prawa budowlanego. Wśród nich
          zapewne taka mediana jest osiągalna.

Prezesi tu mają mniejsze znaczenie, bo mediana właśnie ma niwelować wpływ małej
          grupki wybijającej się wysoko i zawyżającej w ten sposób statystyki.
        • tukafon ja ci moge podac dane schlo 15.06.10, 17:59
          80-100 godzin tygodniowo
          soboty i niedziele robocze
          zakwaterowanie w baraku 200 km od najblizszego miasta
          praca w syfie brudzie i gumiorach na okraglo

do tego odpowiedzialnosc za wszystkich nachlanych debili bez szkoly na budowie i użeranie sie ze wszystkim naokolo

i prędzej wypie... inzyniera z budowy niż ekipe wiecznie naku...onych wąsatych ch...ów, którzy w przerwach miedzy opie...niem sie a waleniem w ch...a spie... co tylko sie da

• schl0 Ja to wiem ;-))) autorzy propagandy sukcesu nie... 16.06.10, 13:02
            Przelicz tą "wysoką" medianę przez liczbę przepracowanych godzin i... wyjdzie że inżynier na tzw "stanowisku kierowniczym" zarabia tyle lub mniej niż sprzątaczka lub kasjer w markecie (przy 40 godz/tyg).
          • sky.83 Re: ja ci moge podac dane schlo 17.06.10, 15:58
            Podzielam pogląd kolegi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka