gornik_tk 15.06.10, 14:27 Dla zainteresowanych www.inzynierbudownictwa.pl/wydarzenia,o_tym_sie_mowi,artykul,place_inzynierow_w_budownictwie,3845 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schl0 szkoda że nie napisali więcej danych... 15.06.10, 15:29 np ile godzin w miesiącu pracuje ów "statystyczny" inżynier, na ilu "etatach"... ps. Nikt z moich znajomych nawet nie zahacza o tą "medianę"... do statystyki brać musieli wszystkich prezesów firm pokroju budimex, mostostal itp wtedy mogła im wyjść taka "średnia" Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: szkoda że nie napisali więcej danych... 15.06.10, 16:59 > Nikt z moich znajomych nawet nie zahacza o tą "medianę"... do statystyki br > ać musieli wszystkich prezesów firm pokroju budimex, mostostal itp wtedy mogła > im wyjść taka "średnia" Dla mnie ten artykuł i te statystyki wyglądają na kolejne kroki promowania wizerunku wspaniałego życia inżyniera i zarobków o wątpliwym poziomie realności. Poza tym piszą o inżynierach na stanowiskach kierowniczych, czyli chyba musi to dotyczyć wyłącznie kierowników w rozumieniu prawa budowlanego. Wśród nich zapewne taka mediana jest osiągalna. Prezesi tu mają mniejsze znaczenie, bo mediana właśnie ma niwelować wpływ małej grupki wybijającej się wysoko i zawyżającej w ten sposób statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
tukafon ja ci moge podac dane schlo 15.06.10, 17:59 80-100 godzin tygodniowo soboty i niedziele robocze zakwaterowanie w baraku 200 km od najblizszego miasta praca w syfie brudzie i gumiorach na okraglo do tego odpowiedzialnosc za wszystkich nachlanych debili bez szkoly na budowie i użeranie sie ze wszystkim naokolo i prędzej wypie... inzyniera z budowy niż ekipe wiecznie naku...onych wąsatych ch...ów, którzy w przerwach miedzy opie...niem sie a waleniem w ch...a spie... co tylko sie da Odpowiedz Link Zgłoś
schl0 Ja to wiem ;-))) autorzy propagandy sukcesu nie... 16.06.10, 13:02 Przelicz tą "wysoką" medianę przez liczbę przepracowanych godzin i... wyjdzie że inżynier na tzw "stanowisku kierowniczym" zarabia tyle lub mniej niż sprzątaczka lub kasjer w markecie (przy 40 godz/tyg). Odpowiedz Link Zgłoś
sky.83 Re: ja ci moge podac dane schlo 17.06.10, 15:58 Podzielam pogląd kolegi.... Odpowiedz Link Zgłoś