Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

chorzy w pracy

IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 10:45
    najpierw zaczął bardzo kaszleć jeden kolega, potem drugi , kolejna koleżanka w
    kolejnym pokoju - trwa to juz tak od miesiąca - pomijając że aż nieprzyjemnie
    się tego słucha to zarażają - nie są to ludzie bojący się o pracę - raczej
    dobrze zarabiający , kolega twierdzi że był u lekarza i jest zdrowy - a kaszle
    tak jakby miał zapalenie płuc. Być może jest tylko jakieś zapalenie gardła
    czy oskrzeli ale są to chyba choroby którymi można się zarazić.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pff Re: chorzy w pracy IP: *.chello.pl 17.08.10, 19:49
        Mamy postawić diagnozę Twoim kolegom i koleżankom z pracy, współczuć Tobie,
        poszukać rozwiązania czy właściwie czego się spodziewasz po swoim rozpaczliwym
        poście?
      • Gość: nik na 99% pracujecie za minimalną krajową+ pod stołem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 11:45
        Dlatego nie idą na L4 bo umarliby z głodu... 80% z minimalnej pensji daje jakieś 600 zł na rękę...
        • Gość: aiwlys Re: na 99% pracujecie za minimalną krajową+ pod s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 18:09
          No widzisz a mi akurat przeszkadzają Ci "nadwrażliwi", którzy z byle katarem latają do lekarza, a następnie na L4. Bo jeżeli zdarza się to średnio raz z miesiącu to też jest denerwujące.
      • jutrzenka38 Re: chorzy w pracy 12.04.11, 16:03
        Wprawdzie post, na który odpowiadam, ukazał się dawno temu, ale temat jest aktualny. Wprawdzie nie w pracy, ale we własnym mieszkaniu, zostałam zainfekowana przez swojego gościa. Przyszła do mnie koleżanka na imieniny. Była bardzo chora:kaszląca, kichająca i prychająca. No cóż, mówi się:"...Gość w dom, Bóg w dom...". Ugościłam serdecznie. Podobnie jak i pozostałych gości. Skutki wlasnej gościnności odczuwałam przez następne półtora miesiąca: wirusowe zapalenie oskrzeli, dwa tygodnie zwolnienia, antybiotyki, osłabienie.
      • Gość: fomica Re: chorzy w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 09:04
        U mnie niektórzy wręcz rywalizują o to kto mniej chodzi do lekarza i mniej bierze dni zwolnienia. Ja mam iśc na zwolnienie ?!? - a kto prace wykona? Beze nie to ta firma sie zawali, ja nie moge sobie pozwolic na 2 dni przerwy!
        Ech... Może w ten sposób można sie dowartościować, poczuć jakim jest sie niezastąpionym. No i jest temat do opowieści przy świątecznym stole: poszłam do pracy z 40-stopniowa gorączka, ale co miałam zrobić, beze nie firma by stanęła...
        • Gość: kkk Re: chorzy w pracy IP: 78.8.136.* 27.05.11, 20:47
          A u mnie w firmie, zamiast L4 bierze się urlop, bo potem brakuje na chleb. Każdy z nas to "przerobił".
      • mikiqu Re: chorzy w pracy 25.06.11, 20:36
        Nie rozumiem dlaczego ludzie zamiast się podleczyć troche w domu przychodzą zarażać innych w pracy, w autobusie, wszędzie. Czasami jak choruje już połowa biura czuje sie jak w przychodni! Pokasływania czy inne charkania non stop. Fuuuj...
        Najgorsze że nie da się przed tym ochronić. Można łykać tone witaminy C, ale w końcu i tak się zarazisz...
        • Gość: igi Re: chorzy w pracy IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 10:36
          u nas tez to juz zwyczaj przychodzi kobieta chora - niezastąpiona bo " tyle pracy" - potem wszyscy po kolei zaczeliśmy chorowac - wystarczyło zeby kazdy chory został z przeziebienem w domu i by sie to nie roznosiło. U niektórych niestety po takim zarażeniu skonczyło się grypą albo zapaleniem oskrzeli - co roku jest to samo , czesto jest tak ze kaszlą albo gorączke widac w oczach
          • Gość: też chora Re: chorzy w pracy IP: *.limes.com.pl 22.03.13, 20:58

gdybym poszła na zwolnienie to szef boczyłby się przez kilka m-cy. u mnie w pracy nie chodzi się na zwolnienia . w ostateczności bierze się urlop i leczy się gripexem,
      • Gość: zzz Re: chorzy w pracy IP: *.sanok.biz 06.04.13, 18:36
        Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8+5=13.

Godzina śmierci: 21:37 - 2+1+3+7=13.

Data śmierci: 02.04.2005 - 0+2+0+4+2+0+0+5=13.

Postrzelony 13 Maja.

9301 dni pontyfikatu - 9+3+0+1=13.

Zmarł w 13 tygodniu roku.

JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter.

czy to zbieg okoliczności?

prześlij to dalej niech inni myślą...

Sorry, ale musi się spełnić....

Pomyśl sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie...

Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz,

To funkcjonuje....Osoba, która mi wysłała ta wiadomość powiedziała, ze jej życzenie.

spełniło sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomości.

Wypowiedz życzenie jak skończy sie.

odliczanie:

10...

09...

08...

07...

06...

05...

04...

03...

02...

01...

*Wypowiedz życzenie*

Wklej te wiadomość w ciągu 10 minut do 10 komentarzy.

Jeśli tego nie zrobisz stanie się.

przeciwność Twojego życzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka