Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SKLADANIE DLUGOPISOW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 12:26
    kochani

mam pewne obiekcje co do tego typu pracy, boje sie, ze to zwykle naciagactwo.
    Chodzi jednaka o moja Mame - chce dorobic, a poniewaz nie pracuje, byloby to
    dla niej idelane zajecie. Powiedzcie, ale tak szczerze - czy znacie
    mechanizmy, ktore stoja za tego typu ofertamai? Pachnie mi to z gory
    szwindlem, jednak chce sie upewnic...czy ludzie naprawde na tym zarabiaja?

dzieki za wszelkie informacje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tempus Re: SKLADANIE DLUGOPISOW IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.04.04, 12:51
        Jeżeli trzeba najpierw coś wpłacić lub wysłać znaczki pocztowe - to na pewno
        oszustwo.
      • losiu4 Re: SKLADANIE DLUGOPISOW 09.04.04, 13:07
        Gość portalu: hmmmm napisał(a):

> mam pewne obiekcje co do tego typu pracy, boje sie, ze to zwykle naciagactwo.

słusznie się obawiasz.

> Chodzi jednaka o moja Mame - chce dorobic, a poniewaz nie pracuje, byloby to
        > dla niej idelane zajecie. Powiedzcie, ale tak szczerze - czy znacie
        > mechanizmy, ktore stoja za tego typu ofertamai?

myków i myczków na oskubanie ludzi jest cała fura. Większość z nich zasadza się
        na przedłacie. Znaczy Ty płacisz za "dostawę części", a zlecający - w
        zalezności od tego czy chce oszwabić w rękawiczkach, czy bardziej bezposrednio -
        albo dostarcza części niekoniecznie zapewniając ich zbyt, albo wprost
        poprzestaje na pobraniu przedpłaty

> Pachnie mi to z gory
        > szwindlem, jednak chce sie upewnic...czy ludzie naprawde na tym zarabiaja?

nie znam i prawdę mówiąc nie słyszałem. No chyba że tymi zarabiającymi byli
        szukający jelenia.

Pozdrawiam

Losiu
      • aga_agawa Re: SKLADANIE DLUGOPISOW 09.04.04, 21:51
        próbowałam, też chciałam dorobić, niestety oni też tylko, że na mnie
        Chciałam nawiązac kontakt z kilkoma firmami - wszystkie okazały sie jednym
        wielkim bleeeeeee
        Nie udało mi się, nawet pierwszą przesyłkę odebrałąm (w naiwności swojej) za
        pobraniem. To był mój pierwszy i ostatni raz. Odradzam takei imprezy i nie
        wierzę w zarobkowanie chałupnicze.
        A szkoda...
        • lena_magda Re: SKLADANIE DLUGOPISOW 09.04.04, 22:04
          Bardzo wam dziekuje. no coz, przykre to, szkoda...
          • lena_magda Re: SKLADANIE DLUGOPISOW 12.04.04, 15:21
            podbijam, moze ktos jeszcze sie wypowie....
            • azja74 Praca z granicą z ogłoszenia... 13.04.04, 07:43
              ...wygląda tak samo jak składanie długopisów: odbierasz przesyłkę za pobraniem,
              w której mają się znaleźć formularze, wnioski itp. papiery do załatwienia
              legalnej (haha...) pracy w Libanie! Pieniądze kuszące... Zamawiamy te "wnioski"
              a jakże... Jednak zanim wręczę listonoszce 65 zł. za kopertę ze śmieciami
              spisuję z niej adres nadawcy - "pocztylionowi" tłumaczę, że w tej chwili nie
              mam w domu gotówki, że odbiorę wieczorem na poczcie... Dzwonię na numer spisany
              z pieczątki i kto się odzywa? Poczta... Dodzwoniłam się na jakąś małą poczcinę
              gdzieś w dzielnicy Krakowa... Teraz mam pewność, że to szwindel co i tak
              podejrzewałam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka