Gość: www.zaoceanem.com Laptopy rozdają IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.01.11, 04:01 Bardzo dobry pomysl! Faktycznie to dziala i oczywiscie ze sie oplaca. kupujac 100 laptopow, wiadomo ze odstaje sie inna cene niz "sklepowa" Mysle ze koszt laptopa jest zawarty w kosztach szkolenia, ew.odlicza sie od podatku, lub cokolwiek innego, ale napewno nie jest to strata :) Z wlasnego doswiadczenia wiem ze sa firmy chetne do obdarowywania stalych klientow roznymi prezentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Laptopy rozdają IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 05.01.11, 06:50 I w ten sposób forsa przeznaczona na rózne projekty,które mogłyby być uzyteczne trafia do producentów laptopów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Laptopy rozdają IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.11, 10:21 I to samo dotyczy reklam. Zamiast pieniądze trafiać na coś porządnego to trafiają do producentów reklam, papieru na bilbordy i opłacenie agencji reklamowych. Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Laptop - nie zawsze marketing 05.01.11, 08:07 Znam szkolenia, na których uczestnicy dostają netbooki, aby mogli bez obawy, że zniszczą firmowe oprogramowanie - ćwiczyć, eksperymentować, aby wyjść ze szkolenia z praktycznymi umiejętnościami i wiedzą. To ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Laptop - nie zawsze marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 09:37 Do eksperymentów wystarczy pamięć USB z obrazem wirtualnej maszyny, na której można robić (na służbowym laptopie) co się chce bez obaw o zepsucie czegokolwiek. Przy okazji dostaje się wszystko ładnie skonfigurowane i działające. Jest to zdecydowanie wygodniejsze od najtańszego netbooka z maleńkim ekranem, byle jaką klawiaturą i niewielką pamięcią. Ostatnio, na bardzo porządnym i drogim szkoleniu pojawiła się propozycja, by uczestnicy przynieśli swoje przenośne dyski twarde, bo maszyny wirtualne miały po 40GB. I jakoś nikomu to nie przeszkadzało. A najdroższymi rozdawanymi gadżetami były huby USB, których i tak parę zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Laptop - nie zawsze marketing IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.11, 10:16 No tak, ale nie każdy ma dyski twarde przenośne i nie każde szkolenie to jakieś dzikie eksperymenty na maszynach wirtualnych. Nie dziwię się że zostało parę hubów. Jak ja bym poszedł na szkolenie to też bym takiego huba nie chciał, no chyba po to aby sprzedać na allegro. Ale takie e-reader lub laptop to chętnie. Pewnie, że to nie jest normalny laptop, ale widziałem kiedyś faceta co w pociągu pracował na takim małym stoliku na małym laptopiku i to było bardzo wygodne do przejrzenia poczty, napisania komentarza na facebooku czy też prostego dokumentu w Wordzie, ale na przeczytanie dokumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedese ja rozdam mercedesy IP: 91.189.25.* 05.01.11, 11:14 zapłacisz za szkolenie jak się podcierać 300 tys PLN i merc twój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Nie laptopy, a netbook-i, i ... IP: *.komster.pl 05.01.11, 11:40 nie rozdają, a kupuje się. Ceny szkoleń są tak wysokie, że spokojnie można ukryć to w kosztach. 1800+vat za jednodniowe doszkalanie się z MS Project??? Bez jaj, nie warte tej kasy. Inne szkolenia i doszkalania??? Wyciąganie kasy, żadna wiedza, żadna korzyść. Oferta do d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aded Re: Nie laptopy, a netbook-i, i ... IP: *.aster.pl 05.01.11, 22:09 "Wyciąganie kasy, żadna wiedza, żadna korzyść." - rozwalają mnie tacy goście, jakie wyciąganie kasy - po prostu jesteś z innej firmy szkoleniowej i zazdrościsz pomysłu. Odkąd to przeczytałem to już kilka osób namówiłem na te szkolenia i idziemy na bank. Dobra, może nie znałem wcześniej tej firmy ale są wiarygodni - powiedz mi gdzie znajdziesz firmę szkoleniową, która podaje sylwetki i nazwiska swoich trenerów? I jak już sobie poczytasz, to powiedz mi który trener jest według Ciebie słaby? A może Ty jesteś lepszy? W gębie i anonimowo mocny nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksiak Ja nie rozumiem IP: 83.238.13.* 05.01.11, 11:53 Zamiast wysłać pracownika na szkolenie, lepiej kupić mu książkę za 200 PLN, wysłać na urlop szkoleniowy, a jak wróci z urlopu i zaliczy teścik ze szkolenia, to dać premię w wysokości 30-50 procent ceny szkolenia... W większości szkoleń IT bez potrzeby korzystania ze złożonej infrastruktury, to powinno wystarczyć..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Laptopy rozdają IP: *.efuzja.net.pl 05.01.11, 13:10 Miałam okazję uczestniczyć w szkoleniu organizowanym przez tę firmę i stałam się właścicielką laptopa. To fajny pomysł, przyciąga uwagę taka oferta, zwłaszcza jeśli finansuje to firma. Jestem mile zaskoczona, bo ujął mnie klimat i wysoki poziom świadczonych usług. Otwartość wykładowcy, do tej pory mam z nim kontakt mailowy. Naprawdę polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
niki45 [...] 06.01.11, 01:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Laptopy rozdają IP: *.jsn.osi.pl 07.01.11, 10:42 ja tez bylam na takim szkoleniu. Szef wysłał z działu 4 osoby. Netbooki po szkoleniu wzieliśmy do domu, a na drugi dzien się okazało, że netbooki są własnością firmy i że mamy oddać. Żenada.... po miesiacu jeden laptop zniknął że niby szef chce kumplowi pokazać jak netbook wygląda i ślad po nim zaginął. Szkolenie było marne. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Laptopy rozdają 11.01.11, 14:49 czyli jedną słową to dziadostwo, a nie szkolenia. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Re: Laptopy rozdają IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.11, 20:51 A co ma piernik do wiatraka? Ja nie widzę związku między jakością szkolenia a gadżetem. To średniowieczne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Laptopy rozdają 12.01.11, 15:02 Gość portalu: Liberał napisał(a): > A co ma piernik do wiatraka? Ja nie widzę związku między jakością szkolenia a g > adżetem. To średniowieczne myślenie. akurat W TYM PRZYPADKU jak najbardziej widzę związek :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZośKa Re: Laptopy rozdają IP: 217.153.242.* 12.01.11, 23:33 A ja TAMTYM PRZYPADKU żadnego związku nie widzę :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Laptopy rozdają 13.01.11, 09:53 Gość portalu: ZośKa napisał(a): > A ja TAMTYM PRZYPADKU żadnego związku nie widzę :) :) no to się różnimy zdaniami :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Laptopy rozdają 12.01.11, 15:03 Gość portalu: Anioł napisał(a): > Sam jesteś dziad. i to jeszcze ze wsi :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZośKa Re: Laptopy rozdają IP: 217.153.242.* 12.01.11, 23:34 No tak, siła argumentów jest porażająca losiu4. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Laptopy rozdają 13.01.11, 09:56 Gość portalu: ZośKa napisał(a): > No tak, siła argumentów jest porażająca losiu4. cóż, jakie zarzut, taka odpowiedź :) Poza tym: od samych ryżych doradców od pijaru się uczyłem :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Laptopy rozdają IP: *.aster.pl 14.01.11, 21:52 Ha!! No i mam :-))!! pomógł mi ten artykuł - idziemy na szkolenie do ASAP24 szef tam zadzwonił i go przekonali idzie z nami :-))) a myślałem, że to nierealne... 24 stycznia opowiem jak było i co to za cudo ten Netbook (bo rzeczywiście chyba to nie laptop). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZośKa Re: Laptopy rozdają IP: 217.153.242.* 18.01.11, 23:11 Napisz koniecznie jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Laptopy rozdają IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.13, 10:30 Chcecie wiedzieć dlaczego jest tak tanio? NIE PŁACĄ TRENEROM!!! Na przelew czekam już kilka miesięcy i doczekać się nie mogę. Z firmą spotkam się w sądzie. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka190190 Re: Laptopy rozdają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 22:43 To prawda. Nie wypłacają trenerom. Jeśli ktoś z Was ( albo Waszych znajomych) też nie może doprosić się pieniędzy od tej firmy - zachęcam do kontaktu: kasienka190190@gmail.com Razem będzie nam łatwiej dochodzić swoich praw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwniak Laptopy rozdają IP: *.play-internet.pl 27.12.13, 15:49 Firma ASAP 24 to naprawdę lipna firma szkoleniowa znam ją postarałam się tam o pracę , zaproponowali dla ich oszczędności ( firma ma dlugi , nie płacą firmom za wynajem sal -swoich nie posiadają bo ich w tym biurowcu ich nie stać ) pracownikom na czas nie wyplacają pensji , obiecują złote góry przy rozmowach rekrutacyjnych kazdy z pracowników Asap-U 24 chowa się zaswoimi kompem i nie ma prawa nic złego powiedzieć o swoich szefach -bo wyleci ...... pez pensji P.S Pracują szkoląc na ..... pirackich oprogramowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_K Asap24 IP: *.efuzja.net.pl 28.05.14, 09:57 A ja polecam tę firmę, jak w każdej można doszukiwać się różnych wad, problemów. Ale osobiscie współpraca z nimi przebiegała naprawdę ok. I ludzie są bardzo w porządku, pomocni. Wypłaty na czas. Na prawdę sporo się nauczyłam w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka4 Laptopy rozdają IP: *.static.pm.katowice.pl 03.06.14, 16:49 nie płacą i grożą prokuraturą jak się upomnisz o swoje pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Nierzetelna firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.14, 12:59 Asap24 może jedynie poszczycić się szczęściem do trenerów - moje szkolenia były bardzo wysoko oceniane, jednakże nie otrzymałam za nie wynagrodzenia. Zamierzam wnieść sprawę do sądu. Bardzo przestrzegam szkoleniowców przed współpraca z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko nie ASAP 24 Laptopy rozdają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.14, 12:22 laptopy - do jest ich cel marketingowy by zainteresować głownie firmą a nie sdzkoleniami laptopy są z zaprzyjażnionej z prezesami firmy IT -Wspólny cel odradzam ASAP 24 trenerom - nie płacą za szkolenia i pracownikom pensji szkola w wyjajetych salach na miescie -bo sami stracili miejsce w ORCO TOWER Odpowiedz Link Zgłoś