Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chorujemy i pracujemy

IP: *.aster.pl 18.02.11, 06:29
    Dlaczego każdą infekcję nazywa się grypą? Mogę zaręczyć, że z grypą nikt do pracy nie pójdzie. Pojawia się gorączka powyżej 39 co najmniej, zaburzenia percepcji czasem. Grypa to naprawdę ciężka infekcja i wcale nie tak częsta. Ja miałem raz i nawet nie bardzo pamiętam drogę do lekarza, tak się czułem. Ciekawie wyglądałaby praca w takim stanie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ewa Chorujemy i pracujemy - HOlandia IP: *.cm-7-3d.dynamic.ziggo.nl 18.02.11, 09:21
        lepiej niech zbadają absencję w Holandii. Tam nikt nie sprawdza choroby, nie ma zadnych druków od lekarza i 1/3 społeczenstwa jest na zasilku chorobowym. Znam wiele takich osob, niby coś z plecami, schylac sie nie mogą itp bzdety i siedzą 40 lat na zasiłku.
      • Gość: Kasia Re: Chorujemy i pracujemy IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 10:10
        Ja właśnie siedzę w domu na zwolnieniu. Nie, nie mam grypy, nie miałam gorączki ani żadnych zamroczeń... ale nie czułam się dobrze i tyle. Silny katar, lekki ból gardła i... potworny kaszel - wg mnie to wystarczy a "groźna" mina pracodawcy nie ma tu decydującego znaczenia, na pewno nie. Głupim pracodawcom prezentującym taką postawę, nie rozumiejącym, że zatrudniają żywe istoty a nie roboty należy powiedzieć do widzenia.Ja szanuję swoje zdrowie i ZDROWIE INNYCH i nie chce rozsiewać swoich zarazków po całym biurze. To egoistyczne i nieodpowiedzialne. na szczęście mój pracodawca jest normalnym człowiekiem, sam jak jest chory też bierze zwolnienie. Nie lubię wykonywać swojej pracy byle jak, gdy jestem chora nie jestem w formie i nie mogę się skupić na swoich obowiązkach tak, jak bym chciała. Jeśli szef robi sceny, że jak pójdziesz na zwolnienie to się świat zawali bo tyle jest roboty to jest kiepskim szefem, któy źle zorganizował pracę i oszczędza na zatrudnianiu pracowników, a tym których już ma każe zap...ać z gorączką czy kaszlem. Żałosne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka