Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy wysylac po raz kolejny??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 18:29
    Witam,

składałem ostatnio kilka aplikacji do różnych firm. Od części z nich dostałem autoodpowiedź, że pracownika nie ma w pracy i w sprawach ważnych kontaktować się z kimś innym. Czekałem kilka dnia, aż minie termin powrotu pracownika jednak do tej pory żadnej odpowiedzi. Jak myślicie czy warto wysyłać aplikacje jeszcze raz czy lepiej jednak się wstrzymać ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: @@@ ustaw sobie automat IP: *.aster.pl 02.03.11, 19:10
        i wysyłaj codziennie, przez całą dobę, ok. 1 mln maili w ciągu 24 godzin, jest szansa, że cię zauważą.

:))))

no dobra, a teraz poważnie.
        Kłania się sztuka wnioskowania, logika i rozumowanie indukcyjne plus statystyka:
        Skoro nie chcieli cię jeden raz, to za każdym następnym razem też będzie tak samo, żebyś się człowieku zes-rał na fioletowo. Każda firma dostaje tysiące, miliony maili od takich jak ty. Prawdopodobieństwo zwycięstwa w tej grze losowej jest takie samo, jak trafienie laserem galaktycznym w otwór odbytowy istoty rozumnej na planecie X w galaktyce Y.

Nie masz znajomości => nie masz pracy (możesz mieć robotę, ale to nie to samo).

• Gość: fhdm Re: ustaw sobie automat IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 20:05
          a nieprawda. Niekoniecznie. ja niegdyś na "chama" wysłałam swoje cv do tej samej placówki w odstepie 2 miesiecy- wczesniej nikt nie chcial ze mna gadac, a potem...
          a i owszem. i to nie tylko mam taki jeden przypadek. czasem trzeba np w siebie zianwestowac, np jesli jest wymagane takie a takie doswiadczenie- to i owszem nieco czasochłonne, ale jak mówiłam, ja jestem przykładem, że mozna. Moim zdaniem jak wywalają drzwiami trzeba właszić oknem. Wysłać raz jeszcze nie zaszkodzi. masa CV od razu bez czytania trafia do kosza, nic sie nie ryzykuje.
      • annajustyna Re: Czy wysylac po raz kolejny?? 02.03.11, 19:15
        Zadzwon i zapytaj, co dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka