Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nie mam juz sił.........

IP: *.debacom.pl 29.04.04, 10:37
    ilez mozna szukac pracy... czy wszystkie normalne stanowiska musza byc
    obsadzane po zanajomosci??? ale mi zle..tak bardzo chce znalesc parce..chodze
    na te cholerne rozmowy..wszytsko pikenie ładnie a i tak nic z tego..nadal
    szukam i nie mam pracy..buuuuuuuuuu...

p.s .muszę sie wyzalic bo tak mi zle..ze juz nie daje rady..
    Obserwuj wątek
      • Gość: sj-man Re: nie mam juz sił......... IP: *.gpcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 14:23
        słuchaj wraku. Ja dzisiaj dostałem pracę w "budżetówce", dostanę nicałe 500 pln
        na rekę. Mam studia, znam języki, i wszystkie te pierdoły. Myslisz, że jestem
        szczęśliwy ???
      • Gość: Wiseman Re: nie mam juz sił......... IP: 213.199.33.* 29.04.04, 15:01
        Niestety ale wiekszosc prac obsadzane jest po znajomosci. Tak jest na calym
        swiecie.
        • Gość: kris12 Re: nie mam juz sił......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 15:05
          zaraz robote po znajomosci to tylko w naszym kraju sie dostane i niestety sami
          do tego doprowadzilismy wybierajac takich ludzi w wyborach ktorzy robia to co
          robią!!
          • Gość: Wiseman Re: nie mam juz sił......... IP: 213.199.33.* 29.04.04, 15:15
            Ntoche zmieniasz temat. Niema to nic wspolnego z wybranymi ludzimi. Nialepsze
            prace sa dawane po znajomosci. I tak jest na calym swiecie... musisz mi
            uwierzyc.
            • jot-23 Re: nie mam juz sił......... 29.04.04, 15:24
              Gość portalu: Wiseman napisał(a):

> Ntoche zmieniasz temat. Niema to nic wspolnego z wybranymi ludzimi. Nialepsze
              > prace sa dawane po znajomosci. I tak jest na calym swiecie... musisz mi
              > uwierzyc.

nie musi ci wierzyc, szczegolnie dlatego ze to klamstwo!
              • maly_czarnuch Re: nie mam juz sił......... 17.05.04, 19:49
                Dla Twojej informacji, jot-23: W USA ponad 50% stanowisk obsadzanych jest po
                znajomości...
          • Gość: ppawlo Ludzie - nie mogę już tego czytać!!! IP: 213.17.225.* 04.05.04, 09:39
            Mój staż pracy to 7 lat. Pracowałem w wielu firmach i nigdy - podkrślam nigdy
            niktm mi jej nie załatwiał. Zaraz zapytacie to jak ją znajdywałeł, otóż;

1. Jestem dobry w tym co robię (informatyka - administracja)
            2. Ucze się kazdej nowości - mimo, iż nie wymaga tego odemnie pracodawca.
            3. Uczestniczę w konferencjach na interesujące mnie tematy (dzięki temu wiem co
            jest na topie)
            4. I przede wszystkim mam chcęć robić coś aby było lepiej.
            5. Udzielam się społecznie (jestem starostą na roku)

P.S. często wysyłam aplikacje do firm, mimo iż cały czas pracuje. W ten sposób
            widzę ile w danym czasie można zarobić, kto co ma do zaoferowania, wady i
            zalety. I na rozmowie (możę dlatego że mi nie zależy na pracy u danego
            pracodawcy) wychodzę zawsze zadowolony z siebie. Na 10 spotkań przynajmniej 1
            kończy się propozycją pracy. Uważam to za sukces zawodowy.

A co polecam.
            Weszliśmy do uni, więc każdy powinien się teraz starać o polepszenie swoich
            warunków finansowych.
            Po prostu, benzyna zdrożała, cukier również, woda, gaz, prąd chyba już też.
            Jeżeli chcecie otrzymywać takie samo wynagrodenie to gwarantuje wam że jeszcze
            większa częśc Polski zostanie uboga niż jest to dotychczas.

Wyczytałem tam u kogoś, że ktoś zarabia 500 na rękę. Człowieku, pomysł na 100%.
            Jeżeli widzisz tam jakoąkolwiek szansę na lepsze zarobki, to popracuj z rok i
            powiedz, ża jak nie dostaniesz 1000 to odchodzisz. Jest tyle ciekawych i
            rozwijających prac, że nie wiem jak mozecie tego niewidziec.

Teraz możesz nawet jechać do UE zarabiać. moja koleżanka sprzątała hotele -
            praca ciężka ale zawsze była zadowolona chociażby z zarobków (Praca w
            Londynie) - po 4 latach została zastepcą a po 7 kierownikiem. Teraz jest to coś
            zupełnie innego (nie mówiąc już o zarobkach). Tak więc -

szukajcie a znajdziecie !!

Pozdrawiam
            • Gość: wachi Re: Ludzie - nie mogę już tego czytać!!! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 10.05.04, 18:00
              .. i będzie Wam dane ;-)
              Też znalazłam coś chwilowego za jakieś 700zł i szukam dalej. A co mi szkodzi.
              Howgh.
            • Gość: ilquad Romantyk czy szczęściarz? IP: *.limes.com.pl 10.05.04, 22:45
              Aklurat ci się udało. Bardzo fajnie.
              Osobiście też kiedyś poszedłem do pracodawcy po podwyżkę, gdy stwierdziłem, że
              nie wynagradza mnie należycie. i ja naprawdę byłem dobry w tym co robiłem, sam
              to stwierdzał. Ale nie przeszkodziło to mu odmówić i stwierdzić, że na moje
              miejsce jest piętnastu bezrobotnych.
              Stałem się zatem jednym z nich. Sam się zwolniłem.
      • Gość: wrak Re: nie mam juz sił......... IP: *.debacom.pl 29.04.04, 21:31
        ja tez mam studia, znam jezyk i mam doswiadczenie ..i co z tego..nadal nie mam
        pracy..a w budzetówce chetnie che parcowac..wiec sie ciesz a nie narzekaj ze
        masz za mało..
      • Gość: Mała Mi Re: nie mam juz sił......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 12:52
        Hej, spieracie się czy po znajomosci, czy nie, ale kurcze, nikt ciepłego słowa
        nie napisał do Wraka. A tu gdzieś obok na tym forum jest post o kimś, kto z
        rozpaczy popełnił samobójstwo szukając pracy. I o tym, że nikt nie zauważył, że
        jest z nim aż tak źle :-( Chyba Wrakowi nie pomogło zbytnio, że nawet praca w
        budżetówce jest lipna.
        Hej, Wraku, ja oczywiście też niewiele moge dla Ciebie zrobić, niestety nikogo
        na razie nie zatrudniam. Ale nie poddawaj się, trzymam kciuki !!! Będzie
        dobrze !
        • pocoto05 Re: nie mam juz sił......... 30.04.04, 14:05
          Jetem w podobnej sytuacji,z tym że pracowałem do zeszłego roku,aż mnie zmusili
          do podpisania wypowiedzenia za porozumieniem stron!Załamałem się całkowicie!
          Przygotowałem im grunt-a oni mi tak odpłacili! Podobnie chodze,szukam,czasami
          i nawet prosze,wysyłam oferty,odpowiedzi na oferty,wszędzie jednak:"prosze
          czekać na odpowiedź".Dzisiaj pragną mieć tylko i wyłącznie "złote rączki"!
          Niestety nie należe do takich.W UP wywalczyłem kurs na....po nim miałem mieć
          wieksze szanse na zatrudnienie...a okazuje się ,że teraz to najlepiej chcą
          inwalidów....chyba będe musiał iśc na "kurs jak zostać inwalidą"(bez obrazy-
          prosze)bo teraz głównie tacy są preferowani bo za nich dostają grube
          pieniądze!Mam już serdecznie dość tego wszystkiego!
          Na dodatek W UP wywiesili oferty pracy za granicą....otrzymałem kilka ofert,
          żeby sie jednak dowiedzieć czegoś konkretnego tzreba było sie skontaktować
          osobiście (jak sie później okazało) z Pośrednikiem.który powiedział mi,że
          większość z tych ofert jest już nie aktualne.A wisiały te oferty jeden dzień!
          Dlatego pytam się : dla kogo były te oferty? Dla nas bezrobotnych!!!!!!!!!!?
          • Gość: ygryy Re: nie mam juz sił......... IP: *.acn.waw.pl 30.04.04, 23:04
            A ja powiem tak. Swego czasu czytalem w Gazecie Praca wypowiedzi roznej masci
            pracpdawcow, ze polowa aplikantow nie potrafi napisac porzadnego CV, nie mowiac
            juz o rozmowie kwalifikacyjnej. Pomyslalem sobie: sciema! Mowia tak, zeby sie
            usprawiedliwic.
            Aktualnie pracuje jako handlowiec w firmie telekomunikacyjnej. Raz na jakis
            czas jestem w biurze i w luznej atmosferze rozmawiam ze swoimi przelozonymi.
            Ostatnio (moze to nieladnie) pokazali mi sterte nadeslanych CV i LM... Jejku!
            Przyklad pierwszy z brzegu:
            Dziewczyna 26 lat, fotografia nie legitymacyjna tylko taka jakby z sesji
            zdjeciowej, w wyksztalceniu podane: ZSZ, zaoczny ogolniak i policealna szkola
            modelek, do tego jeszcze kurs pedagogiczny, a zainteresowania to ksiazki...
            I jeszcze kilka w tym stylu...
            • Gość: ygryy Re: nie mam juz sił......... IP: *.acn.waw.pl 30.04.04, 23:06
              Gość portalu: ygryy napisał(a):

> A ja powiem tak. Swego czasu czytalem w Gazecie Praca wypowiedzi roznej masci
              > pracpdawcow, ze polowa aplikantow nie potrafi napisac porzadnego CV, nie
              mowiac
              >
              > juz o rozmowie kwalifikacyjnej. Pomyslalem sobie: sciema! Mowia tak, zeby sie
              > usprawiedliwic.
              > Aktualnie pracuje jako handlowiec w firmie telekomunikacyjnej. Raz na jakis
              > czas jestem w biurze i w luznej atmosferze rozmawiam ze swoimi przelozonymi.
              > Ostatnio (moze to nieladnie) pokazali mi sterte nadeslanych CV i LM... Jejku!
              > Przyklad pierwszy z brzegu:
              > Dziewczyna 26 lat, fotografia nie legitymacyjna tylko taka jakby z sesji
              > zdjeciowej, w wyksztalceniu podane: ZSZ, zaoczny ogolniak i policealna szkola
              > modelek, do tego jeszcze kurs pedagogiczny, a zainteresowania to ksiazki...
              > I jeszcze kilka w tym stylu...

Zapomniale dodac, ze ta Pani zamierzala zatrudnic sie jako Przedstawiciel
              Handlowy...
              • Gość: Rafal Re: nie mam juz sił......... Nie bardzo Wiem IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.04, 00:10
                dlaczego sie czepiasz. Mojego kumpla dziewczyna, po zawodowce, jezyki zero,
                pracuje wlasnie w TPSA, jako telefonistka. Inna sprawa, ze jest bardzo sexi...
      • Gość: pikus idzie na lepsze!!!! lepetyna do gory IP: *.itpp.pl 30.04.04, 23:13
        i przestancie robic tyle literowek w waszych postach! bo jak to samo jest w
        waszych cv to sie nie dziwie,ze was nie chca. to niechlujstwo. ja zatrudniam
        troche ludzi i bardzo zwracam na to uwage. pewnie zaraz ktos odburknie, ale
        niech sie potem nie dziwi, ze jest na garnuszku
        • pocoto05 Re: idzie na lepsze!!!! lepetyna do gory 01.05.04, 00:18
          Gość portalu: pikus napisał(a):

"i przestancie robic tyle literowek w waszych postach! bo jak to samo jest w
          > waszych cv to sie nie dziwie,ze was nie chca. to niechlujstwo. ja zatrudniam
          > troche ludzi i bardzo zwracam na to uwage. pewnie zaraz ktos odburknie, ale
          > niech sie potem nie dziwi, ze jest na garnuszku"

Nie jestem na garnuszku,może też robie "literówki" ale co to ma do zatrudnienia?
          Do tej pory WASZA sławetna CV wogóle się nie liczyła,sprawdzaliście tylko
          czy potencjalny pracownik miał kiedyś doczynienia z ...itd. A teraz przed
          wejściem (już-podobno po wejściu..)do Unii jakoś sie Wam poprzewracało...raptem
          sprawdzacie "literówki"?
          Czy człowiek,który przepracował na danym stanowisku powiedzmy 10 lat
          i nie będący tak wykształcony jak WY skazany jest na bezrobocie,nie nadaje się
          już do niczego?
        • Gość: Gnutella Wrak IP: *.telia.com 04.05.04, 09:25
          Czymam czuki dla ciebie Wrak, bedzie lepjej. Ni zalamal sie..jestes najlepszy..
          muszisz tak myszlic, bo tak to nikt nie uwierzy ze jestes najlepszy.
          Sorry ze kiepsko pisze p polsku, ala mam nadzeje ze mnie zrozumiesz.
          • pia.ed GNUTELLA 10.05.04, 21:39
            Znalazlas juz opiekunke do dzieci? Teraz bedzie ci latwiej, bo nie bedzie
            musiala wyjezdzac po 3 miesiacach.
        • Gość: ppawlo Re: idzie na lepsze!!!! lepetyna do gory IP: 213.17.225.* 04.05.04, 09:42
          Tu się nie zgodzę, to jest forum i nie trzeba dbać o literówki. Bynajmniej ja
          tak uważam. Treśc postu zazwyczaj pisze się szybko i bez przemyslenia. Na CV i
          liście motywacyjnym trzeba się skupić. Pozdrawiam !!
      • Gość: wrak Re: nie mam juz sił......... IP: *.debacom.pl 04.05.04, 08:32
        mała Mi... bardzo dziekuje ci za słowa otuchy.. własnie tylko tyle było mi
        potrezbne..ale jak widoac złe forum wybrałam...
        • Gość: ppawlo Re: nie mam juz sił......... IP: 213.17.225.* 04.05.04, 09:46
          Jeszcze jedno. Mi na kopoty (jak czegoś nie mogę osiągnąć - np. zdanie
          egzaminu) pomaga piosenka "gdy obudzi nasz dzwięk tłuczonego szkła" - czy jakoś
          tak !! - pozdrawiam.

P.S. I muszę TObie powiedzieć, że zawsze to działa i jakoś zdaję !!
        • Gość: sas Re: nie mam juz sił......... IP: 195.94.220.* 04.05.04, 10:42
          Rozumiem Cię i tak mi się wydaje, że wiem co czujesz... mój facet szuka nowego
          zajęcia. W czerwcu kończy mu się Umowa o pracę... Od półroku uruchamiamy
          wszelkie możliwe znajomości i nic. Jest w strasznym stanie psychicznym. A powód
          jest prozaiczny żeby nie powiedzieć śmieszny - wiek, ma 38 lat i dla naszych
          pracodawców jest za stary... Co z tego że ma ogromne doświadczenie, zna język
          angielski, ma bardzo poszukiwaną profesję (informatyk)... jak po raz kolejny
          słyszy "jest Pan zastary" mam ochotę iść do takiego ćwioka (pracodawcy) i
          napluć mu w twarz.
          Mam nadzieje, że Tobie i jemu uda się w końcu coś znaleźć... Pozdrawiam i
          trzymaj się trzeba wierzyć że będzie dobrze...
          • Gość: Welcome to Poland tylko UK ! IP: *.spray.net.pl 04.05.04, 11:17
            ja podobnie jak Twój jestem od pół roku ciężarem mojej kobietki... Może razem
            wyjedziemy ? Zapytaj GO ???
            :)
            • Gość: sas Re: tylko UK ! IP: 195.94.220.* 04.05.04, 16:23
              Kto wie?? Ale mój facet jest związany z ojczyzną. Nie chce gdzieś jeździć w
              świat... Czy ktoś na forum wierzy jeszcze w coś takiego jak honor i chęć
              ciężkiej pracy... A mój tak... naiwniak? czy romantyk?
      • Gość: kris Re: nie mam juz sił......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 10:25
        to wyjedź stąd do cholery
      • Gość: Eva Re: nie mam juz sił......... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.05.04, 17:45
        Ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty. tez juz nie mam siły. Tak jak ty
        chodze na rozmowy z których nic nie wynika.To jest jakaś paranoja. Ostatnio
        odezwano sie do mnie z firmy do której wysłałam cv pół roku temu. Rozmowa była
        miła, z panią z działu personalnego. Wszystko pieknie, spełniam wszystkie
        wymagania itp. na koniec pani mnie poinformowala, ze mają bardzo dużo
        kandydatek. Po co w takim razie do mnie zadzwonili???????????Pewnie się nie
        odezwą. Zaczynam mysleć, ze chodzenie na rozmowy nie ma sensu. Czy uważacie, ze
        mozna znależć w warszawie ciekawą pracę za przyzwoite pieniądze (około 2000
        netto) bez znajomości???
        • pia.ed Re: nie mam juz sił......... 10.05.04, 21:37
          GNUTELLA, witaj! Nie wiedzialam ze Cie tu spotkam.
          Jak tam z opiekunka do dzieci, znalazlas cos?
          Pozdrowienia z Malmo
        • woso28 Re: nie mam juz sił......... 11.05.04, 06:23
          ... nie poddawaj się, ja też myslałem, ze będzie lepiej, wyjechałem nawet do
          NY, skonczyłem informatyke, wróciłem do Polski z chęcia pracy w kraju, a tu co,
          szukam pracy od 6 miesięcy i nic, nie uważam sie za jakiegos tam wielkiego
          specjalistę, po prostu chce pracowa, ale w Polsce to chyba nie możliwe.
          • Gość: a11a Re: nie mam juz sił......... IP: *.plj.com.pl 11.05.04, 09:42
            witam, od 2 tygodni staram się zatrudnić kilka osób do firmy w której pracuję.
            Jest to praca dla handlowca, wynagrodzenie prowizyjne, ale można sporo zarobić,
            naprawdę sporo - i z perspektywą zatrudnienia na stałe. I wiecie co - nikt nie
            jest zainteresowany!!!! Rozumiem, że każdy z nas chciałby mieć od razu pracę
            na umowę o pracę i pewność comiesięcznego wpływu gotóweczki na konto, ale
            skoro - jak sami piszecie, pomimo wielu prób nie udaje się znaleźć takiej
            pracy - to może warto spróbować innych zajęć - takich które niekoniecznie
            pozwalają zająć się nam tym co chcemy, lub tym co potrafimy. Myślę że jak ktoś
            na prawdę potrzebuje pracy i zarobku to podejmuje różne wyzwania. Żyjemy w
            takim a nie innym systemie i samo marudzenie i odpowiadanie na ogłoszenia o
            pracy - to trochę mało!! Nie chcę nikogo urazić - ale po lekturze większości
            postów i ze świadomością że od 2 tygodni nikt na poważnie nie zainteresowała
            się moją ofertą pracy to mam wrażenie że tak naprawdę jeszcze możecie sobie
            radzić bez pracy. A gdyby ktoś jednak zainteresował się pracą za wynagrodzenie
            prowizyjne to piszcie do mnie na prv 7anna7@interia.pl
            • godunow121 Re: nie mam juz sił......... 13.05.04, 13:26
              Gość portalu: a11a napisał(a):

> witam, od 2 tygodni staram się zatrudnić kilka osób do firmy w której pracuję.
              > Jest to praca dla handlowca, wynagrodzenie prowizyjne, ale można sporo zarobić,
              >
              > prowizyjne to piszcie do mnie na prv 7anna7@interia.pl

Oj Aniu Aniu !
              Oj wiesz te firmy niby handlowe co to dużo mozna zarobic
              - Byłem kiedyś na takim zapisie nawet mnie przyjęto.!
              -Popracowałem 15 minut jak się okazało co mamy w tej wielkiej firmie robic..!
              - Dano nam jekieś towary i kazano na targu ludzi zaczepiać cachwalając bublowaty towar..
              I Aniu dlatego sie zaden nie zgłosił..
              Ludzie przestali byc naiwni..!
              Serdecznie Pozdrawiam.
              • Gość: a11a Re: nie mam juz sił......... IP: *.plj.com.pl 17.05.04, 13:40
                szkoda że miałeś pecha!! Ale nie każda praca dla handlowca to musi być
                chwalenie bublowatego towaru. A tak na marginesie - jak bym nie miała pracy już
                od ponad roku i nie miała środków do życia - to zachwalałabym bublowaty towar!
                Pozdrawiam
          • Gość: kisia Re: nie mam juz sił......... IP: 194.46.36.* 12.05.04, 22:49
            nie zalamujcie mnie ja na razie siedze w UK i koncze tu studia ale wlasnie sie
            zaczynam za praca rozgladac w Polsce. jest az tak zle? czy to ze bede miala mgr
            z zarzadzania w UK nic nie bedzie w Polsce znaczylo?
      • Gość: Greg Re: nie mam juz sił......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 00:00
        Hej Wraku,
        Mogę Ci też tylko posłać słowa pocieszenia "trzymaj się". Wiem co to znaczy, bo
        sam to przeżyłem. Pracę znalazłem, ale na umowę o dzieło ( nie leci ZUS, nie
        liczy się do emerytury i stażu pracy ). Co gorzej, nie wiem, czy mi przedłużą.
        A co do postu a11a - być może masz rację, ale nie każdy nadaje się na
        handlowca.Ja kiedyś próbowałem, i stwierdziłem, że to nie dla mnie.

Pozdrowienia
      • Gość: nico Re: nie mam juz sił......... IP: *.man.rsk.pl 13.05.04, 11:59
        praca jest towarem i dziwne jest podejscie pracodawcow co niektorych
        przuynajmniej, najgorszy jet polski biznes,to prawda, pracodawca nie uznaje
        praw pracownika, pensje wyplaca z duzym opoznieniem, ale zakiskasz zeby i
        brniesz dalje bo praca jest towarem... mozna krasc... ale wole pracowac... nie
        od razu zostaniesz kierownikiem... acznij od czegos za 500 zl potem
        zdobywaszdoswiadczenie i pniesz sie w gore.... och ci mlodzi po studiach juz
        dawno zrozumili ze 2 jezyki i 3 literki przed nazwiskiem nie wiele daje( chyba
        ze w okreslonych dziedzinach gospodarki jak najbardziej) ale co powiesz jak
        gosc ze srednim wyksz pobija 50 kandydatow z mgr, a czym pobija...
        doswaidczeniem :) trzba miec tward dupe
      • Gość: lady Re: nie mam juz sił......... IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 19:27
        sproboj zalogowac się w portalu www.commoneurope.com, może uda Ci się wyjechać
        za granicę. Ja mam tam swój profilek, pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka