Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bez sensu.

11.05.04, 23:01
    Obecnie jestem na stażu w pewnej firmie K. Kiedy UP skierował mnie tam i
    zostałem przyjęty to latałem pod niebo. Jednak gdy przyszedłem do firmy
    pierdyknołem o glebę z bólem. Okazało się, że firma nie planuje zatrudnienia
    nikogo ze stażystów. Może kiedyś, ale do tego czsu to zęby chyba w kołek
    wgryze i se tyłek zakorkuje. Jak sądzicie czy to ma sens? Po cholerę taka
    firma zgłasza chęć na stażystów?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Roy Re: Bez sensu. IP: 213.199.207.* 11.05.04, 23:17
        To nie wina firmy, ale programu pierwsza praca. Tylko takim czyms oswieceni
        ministrowie psuja rynek pracy. A najwiekszym absurdem jest fakt, ze (sam
        widzialem w TV) znajdzie sie jakis dyrektor PUP i wychwala sie, ze wszystkich
        absolwentow zarejestrowanych w jego urzedzie skierowal na staze. I co z tego,
        skoro po roku czasu i tak beda bezrobotnymi? Chyba, ze maja szerokie plecy i
        juz z gory zaklepana jest ciepla posadka dla nich.
      • Gość: Optymistka Re: Bez sensu. IP: *.osiedle.net.pl 11.05.04, 23:22
        Na jakim ty świecie życjesz???
        Jak to po co???
        Po to żeby mieć za darmo takich roboli jak ty - podaj przynieś pozamiataj
        poukładaj itd...

Ale nie przejmuj się - (ja miałam tak samo)- zawsze w CV staż w dobrej firmie
        liczy się. Potem już będzie łatwiej.

Powodzenia!!!!!
        • yater3 Re: Bez sensu. 11.05.04, 23:26
          Tylko w tym problem że firma jest na tyle specyficzna, że dzięki takiemu
          stażowi mogli by wyszkolić nas sobie za darmo (co nie jest złe i w tej formie
          staż ma sens), ale nie firma to olewa z góry na dól albo nie ma komu
          podjąćdecyzji. Nie wiem i dlatego to jest bez sensu.
          • Gość: Optymistka Re: Bez sensu. IP: *.osiedle.net.pl 11.05.04, 23:31
            To olej firmę i idź do takiej gdzie cię naprawdę czegoś nauczą albo poprostu
            wytrwaj do końca. Zależy jeszcze ile masz siły i zapału do pracy???
            • yater3 Re: Bez sensu. 11.05.04, 23:43
              Po siedmiu miesiącach szukania pracy poszedłbym nawet sprzątać ulice pomomo że
              mam wyższe wykształcenie. Ale może masz racjęwytrwam dla samej kasy. A w CV
              teżbędzie nieźle wyglądać.
              • Gość: Optymistka Re: Bez sensu. IP: *.osiedle.net.pl 11.05.04, 23:51
                CV jest jednak dokumentem obrazującym pracownka
                Uważam że jeśli jest ono należycie "zapełnione" to oznacza, że potencjalny
                kandydat na pracownika "nie obija się", dąży do czegoś, szuka, zdobywa wiedzę i
                doświadczenie (nie zawsze to jest to co będzie się robić w przyszłej pracy ale
                już coś) A jak powszechnie wiadomo nikt nie lubi obiboka.

Pomimo ciężkich czasów staram się być optymistką i nastawiać całą resztę
                bezrobotnych jak ja (od tygodnia nie pracuję :))) właśnie optymistycznie.
                Ale aby znaleźć tę pracę to trzeba nie tylko siły i czasu ale przede wszystkim
                dobrego nastawienia (mam nadzieję że go nie stracę)

Pozdrawiam i życzę sukcesów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka