Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

To my jesteśmy DILBERTAMI

IP: 157.25.200.* 16.08.01, 11:33
    chciałbym sprostować częsty błąd pojawiajający się na forum
    TO DILBERT JAKO PRACOWNIK (INŻYNIER) BYŁ SKAZANY NA SWOJEGO SZEFA
    np.PIESBERTA
    więc nie piszcie że wasz szef to dilbert bo takich szefów chyba nie ma
    szefowie nie potrafią myśleć jak Dilbert...
    racjonalnie i na temat
    mam wrażenie że większość gości forum używa słowa Dilbert nie rozumiejąć o co
    tak naprawdę chodzi!!!
    czy ktoś z was czytał książkę Scotta Adamsa ?
    czy tylko co jakiś czas zajrzycie do poniedziałkowej wyborczej
    nie rozumiejąc zresztą co tam jest napisane
    powtarzam to DILBERT BYŁ OFIARĄ
    pozdrawiam :)))
    Obserwuj wątek
      • Gość: omen Re: To my jesteśmy DILBERTAMI IP: 195.94.206.* 16.08.01, 12:25
        Jeśli czytałeś książkę, to powinieneś wiedzieć czym różni się osoba -Dilbert od
        zjawiska -dilbertoza, a są to dwie zupełnie różne rzeczy !!!
        My opisujemy zjawisko, Ty - czepiasz się szczegółów...
        • Gość: OLGIERD Re: To my jesteśmy DILBERTAMI IP: 157.25.200.* 16.08.01, 13:33
          tak masz rację
          ale poszukaj w listach ile osób wypisuje "mój szef to dilbert"
          to trochę tak jakbym napisał że jestem w tych sprawach lajkonikiem ;))))
          pozdrawiam
          nie chciałem tu nikogo atakować tylko bawi mnie fakt ile osób nie rozumie
          informacji z jakimi spotyka się na co dzień
          (podobno ponad połowa widzów nie rozumie informacji przedstawianych w
          wiadomościach)
          • Gość: Cudaczek Re: To my jesteśmy DILBERTAMI IP: 194.181.36.* 16.08.01, 13:43
            Polowa? optymista.
          • Gość: omen Re: To my jesteśmy DILBERTAMI IP: 195.94.206.* 16.08.01, 14:14
            Oj, masz rację, niestety... Ale w dzisiejszych czasach coraz więcej osób
            pozując na "intelektualistów" używa słów, których znaczenia nie zna lub się
            tylko domyśla (nie tylko polskich...). Rodzą się dzsiwne neologizmy, które ( o
            zgrozo !) zaczynają żyć swoim życiem (nie tylko w słowie mówionym), a poloniści
            każą nam się cieszyć, że język się rozwija...
          • Gość: Alek Re: To my jesteśmy DILBERTAMI IP: 213.231.15.* 16.08.01, 14:21
            OLGIERG czepiasz się. Uspokój się bo Cię zrzucimy ze skały
            • Gość: OLGIERD Re: To my jesteśmy DILBERTAMI IP: 157.25.200.* 16.08.01, 15:14
              pod warunkiem że nieskoczę wcześniej sam :)))
          • Gość: Malwa Re: To my jesteśmy DILBERTAMI IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 15:41
            Gość portalu: OLGIERD napisał(a):

> tak masz rację
            > ale poszukaj w listach ile osób wypisuje "mój szef to dilbert"
            > to trochę tak jakbym napisał że jestem w tych sprawach lajkonikiem ;))))
            > pozdrawiam
            > nie chciałem tu nikogo atakować tylko bawi mnie fakt ile osób nie rozumie
            > informacji z jakimi spotyka się na co dzień
            > (podobno ponad połowa widzów nie rozumie informacji przedstawianych w
            > wiadomościach)

Zgłoś pretensje do redakcji GW, to ona założyła forum "tropimy Dilberta..." - czy
            to szefowie powinni opowiadać, jak dręczą i męczą pracowników?

• Gość: motek Re: To my jesteśmy DILBERTAMI IP: 139.57.133.* 16.08.01, 20:41
        Wlasnie mialem napisac cos takiego. Dilbert, Szanowni Panstwo - nie jest
        glupcem biurowym, jest kompetentnym inzynierem (troche mniej kompetentnym od
        Alice, ale zawsze) ktorego wlasna niezaradnosc (nie wygral jeszcze wojny z
        wlasnym krawatem) i glupota otoczenia powolutku wbija w murawe.
        Pewnie moglby jeszcze do czegos swoja wiedze i inteligencje wykorzystac, ale po
        prostu juz mu sie nie chce. Nic nie przebije pancerza ignorancji, ktorym od
        otoczenia oddziela sie nasz ulubiony ''management sredniego szczebla'',
        reprezentowany przez PHB, czyli ''Pointy-Haired Boss''.

Pozdrawiam,

-m-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka