Gość: Angelika_19
IP: *.adsl.inetia.pl
23.06.11, 08:23
Witam :) Piszę, gdyż mam pewien problem.. I chciałabym uzyskać kilka informacji..
Obecnie ukończyłam liceum ogólnokształcące i od maja generalnie mam wakacje. Bardzo chciałam podjąć pracę dlatego też zarejestrowałam się w Młodzieżowym Klubie Pracy, ale niestety poza wpisaniem mnie w bazę danych bezrobotnych, Panie które tam pracują w niczym mi nie pomogły.. Dlatego zaczęłam szukać ofert na internecie, wysłałam kilkanaście CV, ale bez rezultatu.. wiem, że ze średnim wykształceniem ciężko jest o jakąkolwiek pracę, bo nie mam ani zawodu ani też specjalistycznej wiedzy.. ale praca bardzo by mi się przydała. Z moich kwalifikacji mam zrobiony kurs na opiekuna wycieczek.. nie wiem czy poszukać na internecie jakichś darmowych szkoleń i wtedy będę mieć większe szanse.. ; / jestem zrezygnowana całkiem.. poza tym dowiedziałam się, że jakbym teraz podjęła jakąkolwiek pracę to byłby to mój staż.. który powinien trwać 6 miesięcy.. a tyle nie mogę pracować, bo od października chciałabym podjąć studia i słyszałam, że gdy przerwie się okres stażu trzeba zwracać jakieś pieniądze.. tylko co do ich wysokości też każdy mówi co innego.. bo od jednej osoby słyszałam, że to jakieś 50 zł. inna natomiast powiedziała, że całą kwotę stażu.. ogólnie nikt nic nie wie i każdy mówi co innego.. Więc jak to jest naprawdę... i czy mogłabym zatrudnić się gdzieś ale nie na staż ? Albo np. jakbym pojechała na jakiś obóz jako opiekunka na 2 tygodnie ( bo tyle by przykładowo trwał ten wyjazd) to liczyłoby mi sie to jako staż ? Nie wiem kompletnie czy rozsyłac dalej te CV czy lepiej chodzić po mieście i pytać wszędzie.. Jestem załamana..:(