Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

hsbc zabierzow

01.09.11, 10:12
    jakies nowe opinie co do tej korporacji? jestem przed podpisaniem umowy, swiezo po studiach, dostalam dosc korzyste warunki w porownaniu z innymi krakowskimi korporacjami, zastanawiam sie jak atmosfera, jakiekolwiek szanse na awans, czy faktycznie sa mozliwosci korzystania z kursow jezykowych, czy to 8h pracy oznacza brak przerwy obiadowej czy moze jest wliczona w czas pracy? nadgodziny? wszystkie swieta pracujace?
    z gory dzieki za opinie,
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Manga Re: hsbc zabierzow IP: *.devs.futuro.pl 01.09.11, 13:43
        hsbc zwija się z Polski, dziwne, ze zatrudniają...
        • korporacja_krk Re: hsbc zabierzow 01.09.11, 23:30
          chodzi o outsourcing, nie bank
          • Gość: Zainteresowany Re: hsbc zabierzow IP: *.t-mont.net.pl 03.09.11, 23:20
            Moim zdaniem warto. ja zaczynam 1 pazdziernika i mysle ze sa perspektywy. Pracuje tam kilku moich znajomych i raczej sobie chwala. Mnie przekonuje przede wsxystkim ze nie jest to typowy outsourcing jak w wiekszosci firm w krk ale czesc jednego z najwiekdzych bankow na swiecie jak by nie bylo. Jak nie bedzie dobrze to wtedy xaczne sie zastanawiac... Wole zaczac niz zalowac ze nawet nie sprobowalem :) pzdr
            • Gość: heh Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 00:50
              Outsourcing czy offshoring - wszystko jedno. To jest podwykonawca HSBC, jakieś HSBC sercice centre, dostający najprostsze procesy w grupie - tak samo jak CAP czy IBM łapią najprostsze procesy od firm zewnętrznych.

Czyli nie jest to outsourcing, a twór nazwany offshoringiem i de facto niczym się to nie różni. Praca to praca, nie oceniam, tylko fundament podjęcia decyzji trochę słaby ;)
              • korporacja_krk Re: hsbc zabierzow 04.09.11, 11:28
                fundamentem podjecia dezycji jest niestety kasa... w pytajac o mozliwosc awansu mam na mysli podwyzke:) wiadomo ze chetniej pracowaloby sie w cetntrali normalnego banku, ale majac do wyboru w krk oblusge klienta za polowe korporacyjnego wynagrodzenia to wybor jest niestety jeden :) mam nadzieje ze hsbc rozni sie od capa i ibmu choc atmosfera :)
                • Gość: qwerty Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 04.09.11, 21:03
                  tez zaczynam na kyc analyst ...ile wam zaproponowano?
                  • korporacja_krk Re: hsbc zabierzow 05.09.11, 00:13
                    ja jako junior analyst wiec zapewne mniej ;)
                    • Gość: qwerty Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 05.09.11, 15:48
                      pytam bo.... aplikowalem na juniora a podejzewam ze wrzucili mnie wyzej... na analityka :) na rozmowie byla mowa o kwotach nizszych niz finalnie mi zaproponowano...
                      • Gość: Kamil J Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 16:39
                        Hehehe to po tym jak szybko do was oddzwonili to chyba widzę że nie mam na co liczyć skoro wszyscy dostali odpowiedź na następny dzień..... A taki wyszedłem zadowolony i z dobrym nastawieniem w ten piątek z tej rozmowy :P, No nic szkoooooooda :/
                        • Gość: qwerty Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 06.09.11, 17:33
                          dzis wtorek wiec spokojnie...moze tak szybko im poszlo w zeszlym tyg?
                          • Gość: m Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 06.09.11, 22:51
                            dokladnie:) w zeszlym tyg rekrutowali w 1 dzien bo byl koniec miesiaca i jak to powiedzieli dawali odpowiedz 31.08 zeby ewentualnie zdazyc zlozyc wypowiedzenie z zachowaniem miesiaca :) powodzenia i daj znac jak dostaniesz odp!
                            • Gość: qwerty Re: hsbc zabierzow IP: 91.150.222.* 07.09.11, 09:59
                              przyjma Cie zobaczysz ! ;) na juniora przyjmowali po minimalnych kwalifikacjach...a docelowo maja zatrudnic 200-300 osób wiem z pewnego zrodla. i mozliwe ze zmienia lokalizacje z zabierzowa na krk...
                        • Gość: MM Re: hsbc zabierzow IP: 81.219.145.* 26.06.13, 14:13
                          Ja tam aplikowalem ostatnio i powiedzieli mi ze nmam czekac na odp do konca miesiaca.......................................................................... juz jest koniec miesiaca i nic ;-)
                  • Gość: Ja Re: hsbc zabierzow IP: *.devs.futuro.pl 05.09.11, 09:43
                    w Wawie stawki dla analitykow aml/kyc to 3800 brutto w citi i 4200 w rbs
                • Gość: qwerty Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 05.09.11, 15:49
                  co do atmosfery podobno jest b.pozytywnie :) szefem zawsze jest obcokrajowiec :)
                  • Gość: xxx Re: hsbc zabierzow IP: *.ists.pl 05.09.11, 16:31
                    Też aplikowałam na juniora i też dostałam się na analyst, co do kasy to nie jest źle ale biorąc pod uwagę pracę na zmiany mogło być lepiej... Zresztą to nowy dział, który ma perspektywy rozwoju, może będzie to jakieś pocieszenie. Ciekawe czy wszystkim zaproponowali tyle samo?
                    • Gość: krk Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 05.09.11, 16:58
                      co z tmyi zmianami? na rozmowie w biurze mowiono mi o zmianach ale przy telefonicznej ofercie powiedziano ze ich nie ma, praca 9-17 do konca roku, od stycznia ponoc dalej tak samo, tez mnie ciekawia kwoty, ale mysle ze sa widelki, co gorsze dostalam tyle co powiedzialam na juniorze wiec pewnie mozna bylo wiecej;) moge wiedziec cyz macie/ile doswiadczenia? ;)
                      • Gość: Kamil J Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 10:19
                        Witam, również aplikowałem w piątek na stanowisko Junior KYC Analyst. Po jakim czasie dostaliście pozytywną/negatywną informację zwrotną ?. I jakich tak naprawdę w widełkowym przedziale można się spodziewać pieniędzy na tym stanowisku ?. Bo nie wiem czy nie przesadziłem
                        • Gość: xxx Re: hsbc zabierzow IP: *.ists.pl 06.09.11, 12:12
                          A ile powiedziales? Ja bylam w we wtorek na rozmowie, w środę zadzwonili z propozycją pracy.
                          • Gość: m Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 06.09.11, 12:51
                            ja tak samo, wtorek rekrutacja, sroda tel, ale to ze wzgledu na koniec miesiaca i na rozmowie powiedzileli ze odpowiedz nastepnego dnia, teraz pewnie standardowy okres, choc podobno szukaja duzo ludzi...
                          • Gość: Kamil J Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 13:16
                            No tak mi powiedziano że będzie trzeba poczekać około tydzień czasu na odpowiedź z ich strony. Jeżeli chodzi o oczekiwania zaproponowałem około 3 tyś brutto. To dużo czy mało ?
                            • Gość: xxx Re: hsbc zabierzow IP: *.ists.pl 06.09.11, 14:28
                              Z tego co wiem to standardowa pensja jak dla korporacji więc nie myśl że przesadziłeś... Jakbyś rzucił im kwotę rzędu 4000- 5000 na to stanowisko to moglbys przesadzić.
                              • Gość: m Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 06.09.11, 15:04
                                na pewno nie przesadziles, ciekawa jestem ich reakcji wiec daj znac po wynikach,
                                btw podpisywal ktos juz umowe? moze jakies mile zaskoczenie w postaci np dodaku na dojazd?:) pierwsza umowa na 3miesiace? a jaki okres wypowiedzenia?
                        • Gość: Kamil J Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 15:00
                          No nic to pozostaje mi tylko czekać do końca tygodnia czy się odezwą.... :) A posiadaliście duże doświadczenie w podobnej pracy wcześniej ?. Czy to wasza pierwsza praca tego typu ?
                        • Gość: Kasia Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.11, 10:27
                          Ja również aplikowałam na stanowisko Junior KYC w ten poniedziałek. Powiedziano mi że odpowiedź dostanę tak czy siak nawet negatywną drogą telefoniczną lub mailową w ciągu tygodnia ze względu na to iż szybko chcą zebrać cały zespół. Ale z tego co widzę po tym forum to rzeczywiście wynika iż jeżeli są zainteresowani współpracą z kimkolwiek to oddzwaniają następnego dnia :(. Dajcie znać jak wam posżło i czy warunki obiecujące
      • Gość: qwerty Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 06.09.11, 16:31
        wyslalem cv w poniedzialek za 20 min telefon :) he he na drugi dzien rozmowa i rano w srode tel ze dostalem prace- 4K
        hmmm ciekawe co z tymi zmianami...
        • Gość: qwerty Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 06.09.11, 16:32
          okres probny jak wszedzie 3 miesiace.
        • Gość: sasd Re: hsbc zabierzow IP: *.net.autocom.pl 21.11.11, 21:14
          przy rekrutacji ile podawałeś ? (wymagania finansowe)
      • Gość: me Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:47
        a ile jest osób na jedno miejsce? Jakie sa rekruterki? Czym trzeba sie wykazać?
        • Gość: me Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 22:19
          jakie trzaba miec cechy osobowości
          • Gość: xxx Re: hsbc zabierzow IP: *.ists.pl 12.09.11, 12:21
            A co?? Powiesz że takie posiadasz?? Żal...
            • Gość: :) Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 17:02
              wiedzą sie trzeba wykazać :))))
      • Gość: Darek Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 10:36
        Podziel się swoimi zapytaniami oraz opiniami o pracodawcach na www.pracodawiedz.pl
        • Gość: me Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 13:43
          wiedzą na temat?
          • Gość: me Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 13:45
            bo ja mam ten problem, ze ogólnie nie mówie -płynnie po polsku zacinam sie zastanawiam i tp
            a po angielsku niby jest ok znam słowek duzo poziom cpe/cae ale tez sie zacinam gubie i nie mam perfect pronounciation
            • Gość: me Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 14:13
              ronunciation , spelling jak widac też
      • Gość: K:):) Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 10:06
        No to Panie i Panowie będzie trzeba zrobić małą integrację po rozpoczęciu pracy :)
      • Gość: Hmmm Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 12:07
        ek O której w poniedziałek spotkanie organizacyjne?
        • Gość: ..a... Re: hsbc zabierzow IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 20:44
          Czy jest tu ktos z clg group? Jakie tam zarobki oferuja?
      • Gość: afadfgfd Re: hsbc zabierzow IP: *.net.autocom.pl 21.11.11, 20:58
        Każdy chce się dowidzieć, ale jedna osoba napisała tylko o zarobkach !!!
        Może by ktoś napisał jak wygląda praca tzn. czy jest bardzo taśmowa czy nie ????

Czy osobom, którym zaproponowano stanowisko KYC analisty, nie junior, miały doświadczenie ?
        • Gość: finalista Re: hsbc zabierzow IP: *.nandu.com.pl 24.11.11, 15:03
          Jak z zarobkami na KYC Analyst (nie junior)?? Czy kwota ok. 4k brutto jest ok dla hsbc? Czekam juz tydzien na odpowiedz i ciagle nic...
        • Gość: qwerty Re: hsbc zabierzow IP: *.ghnet.pl 08.12.11, 21:26
          oczywiscie ze mialy doswiadczenie, na jakiej zasadzie myslisz ze dostaly stolek wyzej?
          4k realne jest
          • Gość: finalista Re: hsbc zabierzow IP: *.116.209.2.brzesko209.tnp.pl 10.12.11, 12:13
            Czy mógłbyś się podzielić, jakiego typu doświadczenie mają osoby na KYC Analyst? Mnie, pomimo doświadczenia w innym centrum BPO, zaproponowano stanowisko juniorskie. Przyznam, że to trochę demotywujące (i to na samym początku), wygląda raczej na poszukiwanie "mięsa armatniego" za jak najniższą stawkę. A robota wygląda na ciekawą i niebanalną.
            Z góry dzięki za odpowiedź!
            • Gość: krak Re: hsbc zabierzow IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.12, 22:16
              Drodzy koledzy i kolezanki napiszcie jak sie pracuje w HSBC, z tego co wiem, od pazdziernika wszystko ruszylo, jak sie rozwija ? Znacie juz jakie sa widelki na poszczegolnych stanowiskach junior/analyst/senior ? Dostalem oferte na seniora, mam doswiadczenie w tej branzy ale jakos tak ten zabierzow trcohe mnie odpycha.
          • Gość: Analityczka Re: hsbc zabierzow IP: *.77.classcom.pl 09.01.12, 20:07
            Czy wie ktos moze jak wygladaja widelki? Z gory dzieki za informacje
            • Gość: zainteresowana786 Re: hsbc zabierzow IP: *.net.autocom.pl 24.01.12, 12:25
              Ja też jestem bardzo ciekawa odnośnie do zarobków - nie chciałabym wystrzelić z czymś nierealnym na rozmowie...
              2 pytanie - jak się pracuje i jak z okresem próbnym? z tego co widzę, niektórzy już go przeszli... Pozdrawiam!
      • Gość: Sb Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 13:02
        Super praca - będziecie tyrać dla ciapatego (czyt. z Indii) brudaska :)
      • Gość: zuczek Re: hsbc zabierzow IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.12, 20:48
        unikaj ich jak ognia, sami rekrutuja w internecie, maja swoich headhunterow, obiecuja umowy na czas nieokreslony pozniej okazuje sie to nieprawda, nie mowiac o zlym traktowaniu pracownikow przez zle dobrana kadre przelozonych.zastanow sie sa dobre stabilne firmy takie jak IBM, Capgemini, Electrolux.nie daj sie zwiesc!!
        • bulaja Re: hsbc zabierzow 24.04.13, 20:50
          potwierdzam - unikaj jak ognia
      • Gość: richard Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 15:04
        nie podpisuj z nimi umowy obiecuja umowe na czas nieokreslony sa tam menagerki, magdy itp ktore nie potrafia wynegocjowac takich umow z klientem i dostajesz umowe na 6, 7 miesiecy.to jest zle dobrana kadra, ktora nie potrafi niczego wynegocjowac
        • Gość: wika Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 15:07
          sa normalne korporacje takie jak capgemini, itp nie idz tam, bo stosuja mobbing wobec pracownikow.
          • Gość: zuczek Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 15:17
            sam jestem teraz menagerem sa tam takie wredoty, ktore znaja tylko jeden jezyk obcy.pewnie przez znajomosci sie dostaly, ale dzieki temu doswiadczeniu wiem jakim przelozonym nie byc i tak straca prace, bo ich brak kompetencji wyjdzie na jaw.na klamstwach dlugo nie pojada
        • Gość: richard Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 15:22
          chyba trafilismy na te same persony, bo ogolnie firma nie jest zla. niektore osoby za szybko przyjeli, niewykwalifikowane przelozone
      • Gość: Skakanka Re: hsbc zabierzow IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 19:53
        Ja się właśnie niecierpliwię, ponieważ kilka dni temu byłam na rozmowie i nikt się nie odzywa, więc mam stresior, że jak się nie odzywają to znaczy, że wynik finalny będzie negatywny... A naprawdę chciałabym dostać tę pracę! :(
        • Gość: samuraj Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 00:00
          czy może ktoś powiedzieć jaki w ogóle panuje tam klimat? jak się pracuje, czy jest sztywna atmosfera gdzie jedyne co to klepanie czy może bardziej 'na luzie'? zaproponowali mi stanowisko, ale nie mam pewności czy przejście tam to dobry pomysł, mam pracę która daje mi sporo satysfakcji i zastanawiam się czy to nie będzie zmiana na gorsze... czy po okresie próbnym jest duży 'odsiew' czy raczej nie ma problemu z przedłużeniem umowy? i na końcu: jak wygląda praca w systemie zmianowym? czy jest dofinansowanie na dojazd do domu po godzinie 23?
          • Gość: On Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 00:56
            Daj sobie spokój z tym przedszkolem zwanym HA ES BE CE
            • Gość: ona Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 14:56
              dokładnie przedszkole ha ha ha ha
          • lofmitender Re: hsbc zabierzow 27.03.12, 21:21
            klimat super, nie ma obiecywanych zmian, placa co do grosza za nadgodziny etc etc ...
            • Gość: Bert Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 13:32
              Typowa fabryka :) Klimat rewelacyjny :) Robią z ludzi idiotów, a wszystko pod płaszczykiem :)
              • Gość: pupilek Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 13:32
                sami mnie znaleźli, bo przecież nie słychać, żeby tam ktoś składał cv, a potem stosowali wobec mnie mobbing i nie chcą tego ujawnić, bo prawdę trzeba przecież ukryć pod płaszczykiem:)
                • Gość: szykanowany Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 12:20
                  Nie da sie ukryc pod zadnym plaszczykiem szykanowania pracowników.
                  Organizacje antymobbingowe potwierdzaja,ze niektorzy przelozeni dyskryminuja w HSBC Center Delivery Zabierzow pracownikow. Po co wysylacie pracownikom oferty pracy w waszym centrum skoro ich szykanujecie????
                  • Gość: Gosc Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 17:42
                    Udziele informacji kto z pracownikow hsbc zabierzow oszukuje innych pracownikow i nie oddaje im naleznosci z pokwitowaniem.Na wlasnym przykladzie.
                    • Gość: Gosc Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 22:28
                      NA MOIM PRZYKLADZIE UDZIELE INFORMACJI KTO JEST ODPOWIEDZIALNY ZA MOBBING W HSBC KORPORACJI ZABIERZOW
                      • Gość: ja Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 16:08
                        A ja mam pytanie. Jak to sie dzieje, że dział rekrutacji nie wyłapuje psychopatów podczas testów? Psychologie niby skończyli, a efekty ich pracy widac w postach powyżej
                        • Gość: ja Re: hsbc zabierzow IP: *.telbeskid.com.pl 21.06.12, 10:08
                          Bo psychopaci rekrutują psychopatów, autorze powyższego tekstu.
                          • Gość: ja Re: hsbc zabierzow IP: *.telbeskid.com.pl 21.06.12, 10:10
                            o mobbingu w HSBC wkrótce ukaże się duży artykuł. prawda wyjdzie na jaw.
                            • Gość: gosc Re: hsbc zabierzow IP: *.telbeskid.com.pl 21.06.12, 10:30
                              widocznie sa bardzo niedouczeni.
                              pojawil sie artykul, ktory psycholog " psychopata" w hsbc zabierzow zadaje prywatne pytania lamiac prawo.

• Gość: gosc Re: hsbc zabierzow IP: *.telbeskid.com.pl 21.06.12, 13:16
                          A ja mam pytanie. Jak to sie dzieje, że dział rekrutacji nie wyłapuje psychopatów podczas testów? Psychologie niby skończyli, a efekty ich pracy widac w postach powyżej >>>>>>

Niech ci firma ladnie podziekuje za dowod na mobbing
                          • Gość: ojojojojoj Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 18:00
                            Pewnie nie oddzwonili do ciebie z tego psychiatryka i dlatego twierdzisz,ze wyłapują psychopatów.
                            Ojej masz czego żałować...
                            • Gość: ja Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 16:24
                              mobbing mobbingiem. psychopaci sa teraz juz wszedzie.
                              tu chodzi o falszywe pokwitowania jednej pani manager.
                              to juz sprawa prokuratury, bo w takiej instytucji takie dzialania nie moga miec miejsca.
                              • Gość: Ania HR Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 07:59
                                dawać mende z goldenline.pl z imienia i nazwiska
                                • Gość: richard Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 20:43
                                  menda ladne nazewnictwo
                                • Gość: youareverysick Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 20:54
                                  dawać mende z goldenline.pl z imienia i nazwiska
                                  @AniaHR,dlaczego obrazasz kogos?uzywajac slowa "menda". na forum podaje sie fakty a nie obraza sie kogos, czyli to co tam sie wydarzylo, mobbing, niekompetencja tej menagerki,ktora nazwalas "menda"

• Gość: Braveheart Re: hsbc zabierzow IP: *.ists.pl 25.06.12, 23:05
        Stary zdecydowanie nie polecam. Tam jest jakaś masakra. Pozatrudniali dziwne przypadki z okolicznych wsi i wydaje im się, że są najmądrzejsi na świecie. Mam wielu znajomych w różnych miejscach ale moja koleżanka, średnio kilka razy w tygodniu wraca z płaczem do domu bo się wydzierają. Żeby zarządzać ludźmi to trzeba mieć trochę oleju w głowie i potrafić zarządzać samym sobą a nie rozładowywać emocji na podwładnych. Zdecydowanie nie polecam tego miejsca pracy nikomu kto nie jest zdesperowany do granic wytrzymałości. Szkoda nerwów. A pochlebne opinie to rozumiem, że moderator zatrudniony przez HSBC? A propos 8 godzin to w komputerze kolego będziesz miał zainstalowany program jak często i kiedy wychodzisz do toalety, ile wysyłasz maili i ile rozmawiasz przez telefon. Patologiczna inwigilacja!
        Pozdrawiam i w razie konieczności chętnie udzielę dodatkowych informacji.
        • Gość: a Re: hsbc zabierzow IP: *.cityconnect.pl 28.06.12, 19:33
          a mówisz o jakimś konkretnym dziale, czy w każdym tak jest?
        • Gość: adam1 Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 28.06.12, 23:28
          hej
          niedawno bylem tam na rozmowie - w sumie bylo calkiem ok, czekam na info-ale jak tak czytam to sie troche niepokoje...w jakim dziale sa takie jazdy i co to za teksty o managerce, itd ?

z gory dzieki za info
        • Gość: je Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 00:37
          <<<Stary zdecydowanie nie polecam. Tam jest jakaś masakra. Pozatrudniali dziwne przypadki z okolicznych wsi i wydaje im się, że są najmądrzejsi na świecie. Mam wielu znajomych w różnych miejscach ale moja koleżanka, średnio kilka razy w tygodniu wraca z płaczem do domu bo się wydzierają. Żeby zarządzać ludźmi to trzeba mieć trochę oleju w głowie i potrafić zarządzać samym sobą a nie rozładowywać emocji na podwładnych. Zdecydowanie nie polecam tego miejsca pracy nikomu kto nie jest zdesperowany do granic wytrzymałości. Szkoda nerwów. A pochlebne opinie to rozumiem, że moderator zatrudniony przez HSBC? A propos 8 godzin to w komputerze kolego będziesz miał zainstalowany program jak często i kiedy wychodzisz do toalety, ile wysyłasz maili i ile rozmawiasz przez telefon. Patologiczna inwigilacja!
          Pozdrawiam i w razie konieczności chętnie udzielę dodatkowych informacji.>>>>
          Je suis d'accord I agree
      • princess81 Re: hsbc zabierzow 30.06.12, 18:30
        czy moze mi ktos podpowiedziec jak dostac sie do hsbc zabierzow, wysylalam maile ale cisza nikt nie dzwonil czy mozna isc tam osobiscie i cos podpytac?czy jest szansa na prace tam bez znajomosci i wykszalcenia ekonomicznego.Prosze o odpowiedz
        • Gość: a Re: hsbc zabierzow IP: *.ver.abpl.pl 30.06.12, 19:50
          www.pracuj.pl/praca/hsbc%20service%20delivery%20%28polska%29;eid,20063366
          Tu mają sporo ofert, wyślij jeśli coś Cie zainteresuje. Jeśli pójdziesz osobiście mogą Cie wpuścić jak dobrze pójdzie do recepcji. Chyba ze pod budynkiem chcesz podpytywać ;)

• princess81 Re: hsbc zabierzow 30.06.12, 21:30
            dzieki za info.Ale jest szansa na prace tam jesli nie ma sie doswiadczenia????Słyszałam zeby sie tam dostac musisz miec mega znajomosci. Kiedys wyslalam cv nie wymagali ani doswiadczenia ani jezyka i nic nawet nikt nie zadzwonil:(
            • Gość: a Re: hsbc zabierzow IP: *.ver.abpl.pl 30.06.12, 21:36
              jeśli nie masz doświadczenia, to musisz ich czymś do siebie przekonać. Językiem lub wykształceniem, w wątku poniżej jest kilka osób które doświadczenia nie miały ale się dostały.

Niestety jeśli firma ma do wyboru osobe bez doświadczenia/wykształcenia a osobę z jednym i/lub drugim to zawsze wybierze tą drugą.

Znajomości nie trzeba mieć, pomagają oczywiście, bo szybciej wezmą kogoś z rekomendacją osoby już tam pracującej, ale nie przesadzałabym z tym.

• princess81 Re: hsbc zabierzow 30.06.12, 22:01
                jesli chodzi o wykształcenie to jestem po administracji i podyplomówke mam zarzadzania zasobami ludzkimi , ang w stopniu dobrym ale nie mam doswiadczenia w pracy dot.finansów.
                • Gość: a Re: hsbc zabierzow IP: *.ver.abpl.pl 01.07.12, 18:15
                  a nie myślałaś może raczej o pracy w dziale HR zamiast dziale stricte finansowym?

W ogóle w całym tym Krakowskim Business Parku jest od groma firm, praktycznie kazda z działem HR, może poszukaj czegoś tam? Chyba że tak bardzo konkretnie na HSBC Ci zależy
                  • princess81 Re: hsbc zabierzow 01.07.12, 19:42
                    ogolnie szukam pracy w Business Parku przegladam oferty prac shella i ibm i hsbc czy mozesz mi podpowiedziec jakie jeszcze firmy maja tam siedziby?dzieki wielkie
                    • Gość: a Re: hsbc zabierzow IP: *.ver.abpl.pl 02.07.12, 23:15
                      IBM o ile mi wiadomo jest na Armii Krajowej, nie w zabierzowie.

Z tego co wiem w zabierzowie jest jeszcze UBS, Sabre, Amway, ATSI S.A
      • princess81 Re: hsbc zabierzow 30.06.12, 21:34
        ostatnio znajomej zalatwili tam prace bez jezyka i doswiadczenia w danym sektorze ogloszenie o wolnym wakacie nawet nie pojawilo sie w sieci, stad moje pytanie jak tam sie dostac?????A jak to wyglada z innymi firmami w bussines parku do ktorych firm latwiej sie dostac doradzcie?
        • Gość: gosc Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 16:45
          "haunia napisała:"
          "tak czytam i oczom nie wierzę. Pracuję w HSBC, niebawem trzy lata będzie. I zmi
          > eniać nie zamierzam. Jak czytam o tych pretensjach, cóż jest to korporacja, któ
          > ra ma swoje wewnętrzne przepisy odnośnie standardów współpracy. Zatem jeśli mac
          > ie konkretne dowody zachowań, dlaczego nie ma tutaj rozmowy z przełożonymi, czy
          > formalnych zgłoszeń? Łatwo jest anonimowo rzucać kalumnie.
          > A co do samego środowiska wewnątrz to raczej krakowski wygodny standard. Oczywi
          > ście wszystko zależne od zespołu, w którym się pracuje, wykształcenia, doświadc
          > zenia zawodowego oraz znajomości języków. Przekrój stanowisk jest szeroki, od c
          > ontact centre, płatności po zaawansowane kwestie jak sprawozdawczość finansowa
          > banków w grupie czy regionalne projekty. Osoby, które mają potencjał mają szans
          > ę rozwoju - wiele jest przypadków osób które zaczynały w call centre, a obecnie
          > zajmują się dużo bardziej skomplikowanymi zagadnieniami, albo dostały szansę n
          > a rozwój kariery poprzez wyjazd zagraniczny."

"Droga hauniu MWCHOczywiście masz racje, i wszystko zostało zgłoszone tak jak sobie tego życzyłaś, czyli są formalne zgłoszenia dotyczące menagerki, która nie uregulowała zobowiązań skierowane na drogę sadowa czy tez do prokuratury."

[u] Princess81 - JEŻELI TAK WIELE OSÓB TWIERDZI, ZE W HSBC ZABIERZÓW SA "ZNAJOMOŚCI", "PEWNA GRUPA LUDZI TAM RZĄDZI" TO OZNACZA ,ZE JEST TO ZGODNE Z PRAWDA.
      • haunia Re: hsbc zabierzow 29.08.12, 17:44
        tak czytam i oczom nie wierzę. Pracuję w HSBC, niebawem trzy lata będzie. I zmieniać nie zamierzam. Jak czytam o tych pretensjach, cóż jest to korporacja, która ma swoje wewnętrzne przepisy odnośnie standardów współpracy. Zatem jeśli macie konkretne dowody zachowań, dlaczego nie ma tutaj rozmowy z przełożonymi, czy formalnych zgłoszeń? Łatwo jest anonimowo rzucać kalumnie.
        A co do samego środowiska wewnątrz to raczej krakowski wygodny standard. Oczywiście wszystko zależne od zespołu, w którym się pracuje, wykształcenia, doświadczenia zawodowego oraz znajomości języków. Przekrój stanowisk jest szeroki, od contact centre, płatności po zaawansowane kwestie jak sprawozdawczość finansowa banków w grupie czy regionalne projekty. Osoby, które mają potencjał mają szansę rozwoju - wiele jest przypadków osób które zaczynały w call centre, a obecnie zajmują się dużo bardziej skomplikowanymi zagadnieniami, albo dostały szansę na rozwój kariery poprzez wyjazd zagraniczny.
        • Gość: popieram haunie Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 14:42
          "tak czytam i oczom nie wierzę. Pracuję w HSBC, niebawem trzy lata będzie. I zmi
          > eniać nie zamierzam. Jak czytam o tych pretensjach, cóż jest to korporacja, któ
          > ra ma swoje wewnętrzne przepisy odnośnie standardów współpracy. Zatem jeśli mac
          > ie konkretne dowody zachowań, dlaczego nie ma tutaj rozmowy z przełożonymi, czy
          > A co do samego środowiska wewnątrz to raczej krakowski wygodny standard. Oczywi
          > ście wszystko zależne od zespołu, w którym się pracuje, wykształcenia, doświadc
          > zenia zawodowego oraz znajomości języków. Przekrój stanowisk jest szeroki, od c
          > ontact centre, płatności po zaawansowane kwestie jak sprawozdawczość finansowa
          > banków w grupie czy regionalne projekty. Osoby, które mają potencjał mają szans
          > ę rozwoju - wiele jest przypadków osób które zaczynały w call centre, a obecnie
          > zajmują się dużo bardziej skomplikowanymi zagadnieniami, albo dostały szansę n

Droga hauniu MWCHOczywiście masz racje, i wszystko zostało zgłoszone tak jak sobie tego życzyłaś, czyli są formalne zgłoszenia dotyczące menagerki, która nie uregulowała zobowiązań skierowane na drogę sadowa czy tez do prokuratury.
          • Gość: gosc Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 23:09

Droga hauniu MWCHOczywiście masz racje, i wszystko zostało zgłoszone tak jak sobie tego życzyłaś, czyli są formalne zgłoszenia dotyczące menagerki, która nie uregulowała zobowiązań skierowane na drogę sadowa czy tez do prokuratury.

Princess81 JEŻELI TAK WIELE OSÓB TWIERDZI, ZE W HSBC ZABIERZÓW SA "ZNAJOMOŚCI", ITD TO OZNACZA, ZE JEST TO PRAWDA.
        • ala.imar Re: hsbc zabierzow 24.04.13, 17:06
          zgłosić przełożonemu... a jeśli przełożony też jest kłamcą?
          do standardu tej firmie bardzo daleko...
          dobrze powiedziane... dużo zależy od zespołu;
          potencjał ... zanim wykorzystasz go, możliwe że szybko się wypalisz
      • Gość: ja Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 08:36
        Co do tego czy po znajomości przyjmują i za łapówki to trudno znaleźc na to dowody, ale np ochropniarze maja nagrane jajk jedna pracownica zdobywała awans w podziemnym parkingu.
      • Gość: bartek open space? IP: 31.187.13.* 24.11.12, 17:21
        mam pytanie, czy pracuje sie na tzw open space jak obecnie w większości korporacji?
        • Gość: a Re: open space? IP: *.ver.abpl.pl 03.12.12, 20:09

tak
          • Gość: heartz Re: open space? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 00:45
            kozi modern open spejsik
          • Gość: bart Re: open space? IP: 77.236.16.* 09.12.12, 11:11
            dzieki za odpowiedz. open space jest na zasadzie biurek z niskimi przegrodami czy siedzisz w boksie o wysokich sciankach odseparowany od otoczenia?. dzieki za odpowiedz
            • Gość: a Re: open space? IP: *.ver.abpl.pl 12.12.12, 21:20
              Boksów z wysokimi ściankami nie widziałam nigdzie. Biurka są z przegródkami lub bez, zależy na którym piętrze.
      • Gość: kris Re: hsbc zabierzow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.12, 11:33
        Czym się tak w praktyce ludzie zajmują na tym stanowisku KYC? Sprawdzaniem klientów, wyszukiwaniem informacji o nich w bazach danych, serwisach gospodarczych, stronach internetowych itp?
        Czy wystarczy angielski poziom Intermediate B2 - tak mi wyszło na jakimś teście internetowym?
      • Gość: bajbaj maszkaro Re: hsbc zabierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 20:36
        A ja mam pytanko czy jest sens się tam pchać, jeśli się jest grubo po 30ce? Kończy się akurat firma w której pracuje i przydałoby się coś znaleźć.
        No i kwestia zarobków, 3500 brutto swiezo po studiach jest ok, ale ja mierzę troche wyżej, powiedzmy 5000 brutto, czy to realne?
        • Gość: gosc Re: hsbc zabierzow IP: *.stayon.no 19.04.13, 10:30
          jest menagerka w hsbc zabierzow,ktora wreczala pracownikowi pieniadze nie biorac za to pikqitowania.sa dowody.czy to jest legalne?
      • Gość: mingo Re: hsbc zabierzow IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.13, 16:49
        Czy moglby ktos napisac jak dokladnie wyglada rekrutacja na stanowisko kyc junior analyst? jakie sa kolejno etapy i czy sa pytania merytoryczne z finansow lub innych dziedzin? pzdr
        • heartz Re: hsbc zabierzow 22.08.13, 20:45
          Wiedza o procesach =/= wiedza o finansach.
          • artklu Re: hsbc zabierzow 30.04.15, 14:52
            jakie sa wyngarodzenia przy Kyc analyst junior, oraz czego mozna się spodziewac na testach i rozmowie rekrutacyjnej w siedzibie firmy po wczesniejszej wstepnej rozmowie telefonicznej.??
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka