abrams24 29.06.09, 18:34 No i co z tymi podwyżkami?Podobno miały być w czerwcu a tu nic.Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tow1sekr Re: podwyżki 29.06.09, 23:26 Zarząd zaproponował ZZ dodać do wynagrodzenia bonus świąteczny w wysokości 1/12 wynagrodzenia (8,33%) i potraktować to jako podwyżkę i zlikwidowanie indeksacji inflacyjnej zgodnej z "porozumieniem płacowym". Jest to delikatnie mówiąc chytry na skalę pinokio oszukańczy manewr pozbawiający pracowników indeksacji inflacyjnej wynagrodzenia w kolejnych latach. A co będzie w przypadku np. 10% inflacji w 2010r? Zmiana bonusa rocznego na 12 rat w ciągu roku nie jest żadną podwyżką! Zaś przykładowa inflacja w 2010 r. w wysokości 10% nie będzie indeksowana na początku 2011r. Istota włoskiego bałaganu i braku konsekwencji w zarządzaniu polega na tym, że pracownicy z MBO mieli podwyżkę wynagrodzeń o 3% inflacji już w marcu 2009. Świadczy to o tym, że luidzi nie traktuje wszystkich pracowników na równych zasadach, to tak jak za komuny - są równi i równiejsi. Odpowiedz Link
lekkoduch-to-ja Re: podwyżki 30.06.09, 00:54 Za komuny to chociaż człowiek miał porządny socjal i godziwe? nie wykłócone? wypłaty za nadgodziny. A teraz co, każdy mordę w kubeł bo się boi i hapie na prezesów, dyrektorów i menagerów, bo mimo ciągle rosnących zysków banku moja pensja nie zmieniła się od wielu lat, nawet o inflację. Odpowiedz Link
gosia1188 Re: podwyżki 12.07.09, 18:54 Podobno już jakieś podwyżki były, bo w wytycznych do podwyżek, które mają być jest wspomniane, zeby nie dawać podwyżek tym, którzy je dostali w ciągu ostatnich 6 m-cy. Ktoś tu kogos robi w konia. I znów dostali je pewnie lizusy i ustosunkowani. Odpowiedz Link
ablaites5 Re: podwyżki 05.07.09, 08:17 Będą w lipcu - warunki chyba dla zarobków z Centrali - "proponowana kwota podwyżki nie mniejsza niż chyba 150,00 zł przy wskażniku podwyżki 2,9 % " oznacza, że część osoób nie dostanie nic. Trzeba będzie jak rok temu zabrać komuś,żeby dać innemu .Przecież pracownicy musieliby zarabiać 5000,00 zł brutto żeby mieć swoje 150,00 zł. Czyli ogólnie mówiąc cieńko. Odpowiedz Link
kuku.ka Re: podwyżki 06.07.09, 17:38 Matko kochana, tyle ludzi w banku i nikt nie interesuje się podwyżkami, podzielcie się wiadomościami, przecież są już podzielone. A w moim oddziale nikt pary nie puścił. ROBIĄ Z TEGO WIELKĄ TAJEMNICĘ, ŻEBY NIK SIĘ NIE WTRĄCAŁ I NIE KOMENTOWAŁ. Odpowiedz Link
mywyoniija Re: podwyżki 06.07.09, 20:28 mnie nikt nic nie wie a tak swoja droga to czy CI co maja kontrakty od 1 lipca to tez sa podwyzkami objęci bo jak podwyzki z wyrownaniem od marca to w marcu konraktow nie mieli wiec nie dostali tzw inflacyjnego to podwyzki sie im należą czy nie bo czy dostaną to inna sprawa Odpowiedz Link
toncio7 Re: podwyżki 06.07.09, 21:04 Podwyzki maja być od 1 go lipca z wyrównaniem od 1 go marca.Najwiecej powinni dostac pracownicy zarabiajacy poniżej 3000 brutto - zobaczymy czy znowu najwiecej nie dostana lizusy!dZISIAJ PRZYSZŁO na skrzynki pismo ze zwiazków ,kto należy to pewnie zna jego tresc.Ciekawy jestem tylko jak zostana potrakowani ci którzy nie podpisali umowy? Odpowiedz Link
ludekbph Re: podwyżki 06.07.09, 21:17 A co ma piernik do wiatraka. Ja nie podpisałem kontraktu i nie podpiszę, bo nie chcę być traktowany w Banku jak chłopczyk do bicia. Pracuję rzetelnie na zwykłej umowie o pracę, a zmiana umowy nie spowoduje, że zrobię więcej. Teraz oczekuję podwyżki, bo wszystko drożeje, coraz trudniej żyć a roboty nie ubywa, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link
premium.0 Re: podwyżki 08.07.09, 20:44 Z forum pracowników usunięto dziś list ZZ aż śmiech mnie bierze, bo tylko pomyślałem o tym a już dziś moderator wywalił cały list .Dobrze że go wydrukowałem. Odpowiedz Link
ec24 Re: podwyżki 08.07.09, 23:39 To przegięcie. Jest wolność słowa to czemy ta cenzura??? Przegięcie!!! Chyba, że to same związki najpierw opublikowały a pozniej wycofały bojąc się opinii niezrzeszonych Odpowiedz Link
ja.i.bph Re: podwyżki 09.07.09, 20:27 W liście były m.in. takie ustalenia: minimalna podwyżka 150,-zł, max. 12% pensji danego pracownika, średnia na oddział 2,9%, szczególnie preferowani pracownicy z pensją poniżej 3.200,-. Ale to i tak pic na wodę, bo jak sprawdzimy, czy wszystko jest zgodnie z ustaleniami pracodawcy ze stroną związkową? Wszak to tajne przez poufne. Odpowiedz Link
789aga Re: podwyżki 12.07.09, 17:43 maja być z wyrównaniem od marca, tylko że "UZNANIOWE", a wiec ja nic Ty nic tylko wybrani... Odpowiedz Link