Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca na Stacji Paliw !!

IP: *.kalisz.mm.pl 24.05.04, 20:02
    Jutro wybieram sie na rozmowe na stacje JET/Conoco.
    Ta praca to nie jest szcyt moich ambicji,ale jak sie nie ma co sie lubi...
    Wiem na czym polega praca tam,ale mam inne pytanie. Czy ktos z Was mial
    okazje pracowac w tym srodowisku? A moze ktos pracowal na stacji konkretnie
    tego koncernu? Moze mi kto spowiedziec jakie tam sa zarobki? Jak wyglada
    praca? Czy pracuje sie za minimalna pensje czy daja troche wiecej?
    Dzieki za kazda odpowiedz!
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • living_legend Re: Praca na Stacji Paliw !! 25.05.04, 00:45
        Nie chce Cie dolowac,ale rok temu na Statoil placili najnizsza krajowa...
        Powodzenia zycze
        pozdrawiam
        • Gość: cool_mike Re: Praca na Stacji Paliw !! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.06.04, 20:50
          Witam,

Tak się składa że pracowałem na stacji Jet/Conoco rok temu jako kasjer.
          wynagrodzenie jest minimalne. są też kwartalne premie liczone od obrotu całej
          stacji. Generalnie praca polega na obsłudze klientów przy kasie - co oznacza
          nawet tysiąc transakcji dziennie - na początku łatwo się pomylić. pod koniec
          zmiany przed wyjśćiem z pracy jest liczenie kasy i każde manko jest ściągane z
          pensji. Poza tym kiedy nie obsługujesz klientów - dokładasz towar na półki albo
          czyścisz dystrybutory albo zamiatasz cały podjazd dla aut. Praca jest w
          systemie 12 godzinnym . Dla mnie - osoby po studiach to była totalne
          nieporozumienie - wytrzymałem tam tylko miesiąc
          • Gość: Rafał Re: Praca na Stacji Paliw !! IP: *.kalisz.mm.pl 06.06.04, 21:52
            Jestem po trzech dniach pracy u nich...
            Jest dokladnie tak jak mowisz.Pierwszy dzien: 887 klientow i manko 55zl:/
            Wiecej manka niz zarobilem. Jutro ide na dwie rozmowy o prace. Nie wytrzymam
            tam dlugo. Odpowiedzialnosc spora a kasa minimalna.
            Pozdrawiam
            Rafal
          • Gość: Rafał Re: Praca na Stacji Paliw !! IP: *.kalisz.mm.pl 06.06.04, 21:55
            Jeszcze jedno. Czy W tez mieliscie te ekrany dotykowe,ktore wydawaly odglosy
            jak cielna krowa?:P
            Pozdrawiam:)
            • Gość: cool_mike Re: Praca na Stacji Paliw !! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.06.04, 22:15
              Witam,

Tak, takie ekrany są w każdej stacji :-))) Dzwięk faktycznie strasznie
              wkurzający. ja na początku nie miałem aż takiego manka. Mnie wkurzały inne
              rzeczy:
              1.Strasznie kiepski kierownik, oddzielony od grupy, odizolowany, słaby manager.

2. Złodzieje paliwa - podjeżdża gość, na kasie uruchamiasz mu dystrybutor, on
              tankuje full i odjeżdża z piskiem opon. i masz manko na tyle na ile
              zatankował :-) raz mi jeden zwiał z paliwem za 150 PLN.

3. Praca w nocy w soboty i piątki - między 22.00 a 3.00 w nocy wchodzi masę
              ludzi - wszyscy po browar - są kradzierze. Przez cała zmianę są na stacji tylko
              dwie osoby - jedna przy kasie druga "pilnuje towaru" w praktyce rzecz nie do
              zrobienia. kilka razy mnie skroili z towaru. pierwszy raz miałem darowane ale
              drugi - polecieli mi po pensji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka