Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca jako junior IT helpdesk

IP: *.salwator.net 31.01.12, 14:32
    Hej, kontrowersyjne pytanko, ale czy na takie stanowisko w ogóle przyjmuja kobiety?
    Bo ja sama odnoszę wrażenie, że ze względu na płeć traktuje się mnie lekceważąco, jak czegoś nie wiem na rozmowach, to spotyka się z to kiwaniem głową i dziwnymi uśmieszkami oczywiście męskich rekruterów. A nie przesadzajmy, nie ubiegam się o niewiadomo jak wielkie stanowisko, tylko o niskie, zwykłe , mające dać mi środki na chleb i waciki :/
    Obserwuj wątek
      • Gość: IT Re: praca jako junior IT helpdesk IP: *.play-internet.pl 06.06.12, 23:29
        Hej,

właśnie mam wakat na stanowisku konsultant IT. Często na tym stanowisku po prostu trzeba nosić komputery i jakoś nie wyobrażam sobie ,że ja siedzę a dziewczyna dźwiga stacje robocze (starej daty jestem)... Może helpdesk typu hotline lub online jest bardziej właściwy dla dziewczyn ... są też takie oferty ale często trzeba znać dobrze język obcy. Co do przygotowania merytorycznego - dziewczyny jeśli już są w IT to są bardzo ambitne. Może to odstrasza nierobów ? Gdybym nie miał kilkaset stacji roboczych ,które często migrują pomiędzy pokojami z zamkniętymi oczami zatrudnił bym dziewczynę. Oprócz wiedzy bijecie na głowę facetów w tzw. cechach miękkich - to b. ważne w helpdesku.

A żeby facetom informatykom tak zwanym utrzeć nosa to niech wpiszą w google "searchengines picasso" i na kolana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka