Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Poszukujemy pracy pomocy

IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.12, 12:33
    Witam
    Jesteśmy małżeństwem żona 40lat ja 38 mamy syna 9lat
    Mamy trudną sytuacje życiową problemy finansowe i brak pracy
    Szukamy pracy
    Żona pracowała na produkcji i jako listonosz żadnej pracy sie nie boi
    Ja pracownik fizyczny pracowałem na budowie jako pomocnik trochę murarki elewacje
    Pracowałem też jako robotnik leśny praca pilarka kosiarką
    Niestety z naszych błędów jesteśmy w tak trudnej sytuacji ale teraz jesteśmy mądrzejsi o pewne sprawy
    Może znajdzie się ktoś kto byłby w stanie nam pomóc
    Bierzemy też pod uwagę zmiane miejsce pobytu
    Chcemy zacząc od nowa
    Jesteśmy z kujawsko pomorskiego
    Pozdrawiam czytających ten post
    Obserwuj wątek
      • Gość: ? Re: Poszukujemy pracy pomocy IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 13:28
        Przykra sprawa, współczuję, proponuję zajrzeć do Expressu bydgoskiego i na strone PUPu , może tam sie cos znajdzie, skoro zona kazdej pracy sie podejmię, widziałam na stronie bydgoskiego BIPu ogloszenie o poszukiwaniu sprzataczki w szkole, pozdrawiam
        • Gość: Ja Re: Poszukujemy pracy pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.12, 13:46
          te wszystkie oferty są nie aktualne
          sprawdzamy wszystko
          dzięki za zainteresowanie
      • korkix78 Re: Poszukujemy pracy pomocy 14.03.12, 16:47
        Tymczasowa praca za granica tez wchodzi w gre (pomoc na farmie, tj.glownie - byc moze tylko? - zbior owocow)?
        Poziom odrobine wyzszy niz podstawy angielskiego sa?

nic a nic w tej chwili nie obiecuje, ale moj fryzjer ma znajomego - wlasciciela farmy, na ktorej sie zaopatruje czasami. Czlowiek ten (od farmy, nie fryzjer) zatrudnia na miesiace mneij wiecej maj-wrzesien, glownie wschodnioeuropejczykow (najlepiej pracuja za skromne jak na tutejsze warunki stawki).
        Zdaje sie, ze mozna zamieszkac w karawanach, ale musialbym podpytac bo dowiedzialem sie o tym wszystkim przypadkiem, pdoczas luznej rozmowy o czyms innym.

Warunki zatem dalekie od luksusowych ale tez nie ma mowy o miejscach a la obozy pracy o jakich media sie kiedys rozpisywaly. W kazdym razie gdy ja bylem mocno zdeterminowany
        by znalezc cokolwiek na pewno bym sie nie wachal.

Podpytac?
      • Gość: JanKran Re: Poszukujemy pracy pomocy IP: *.opole.hypnet.pl 14.03.12, 18:07
        wyjazd do UK to chyba dla was jedyne wyjscie, bo w polsce nie wyzyjecie z prostej fizycznej pracy, a umiejetnosci nie macie zadnych. w uk dostaniecie porzadny zasilek na dziecko i mieszkanie socjalne od krolowej. po 5 latach jak sie nauczycie jezyka bedziecie mogli sie ubiegac o obywatelstwo i to jest szansa na jakas przyszlsc dla waszego dziecka.

nawet jak nie znacie jezyka to jest szansa na zalatwienie roboty w fabryce przez agencje pracy tymczasowej. angielski jest latwy po roku solidnej nauki juz bedziecie umieli sie dogadac i moze dacie rade zatrudnic sie bez posrednictwa agencji.

na wyspach poziom zycia za place minimalna jest nieco wyzszy, a pomoc socjalna nieporownywalna. IMO to jest jedyna szansa dla waszego dziecka, a moze i wam sie poziom zycia troche podniesie.
        • snajper55 Re: Poszukujemy pracy pomocy 14.03.12, 18:12
          Gość portalu: JanKran napisał(a):

> wyjazd do UK to chyba dla was jedyne wyjscie, bo w polsce nie wyzyjecie z prost
          > ej fizycznej pracy, a umiejetnosci nie macie zadnych. w uk dostaniecie porzadny
          > zasilek na dziecko i mieszkanie socjalne od krolowej.

Królowa już się Was nie może doczekać. Póki co froteruje podłogi w Waszym przyszłym mieszkaniu.

S.
          • Gość: JanKran Re: Poszukujemy pracy pomocy IP: *.opole.hypnet.pl 14.03.12, 18:24
            śmiej się,śmiej

polacy robią tak: facet podejmuje robote w uk, ma niepracujaca zona i 2 dzieci w polsce. w uk przysluguje mu zasilek i 3 pokojowe mieszkanie socjalne. facet sam mieszka w 1 pokoju a pozostale 2 wynajmuje. pieniadze wysyla do polski.

co do zasady to jest naganne, ale ja sie ludziom nie dziwie jak nie maja co do gara wlozyc to kombinuja. tam jak masz dziecko, to praktycznie mozesz w ogole nie pracowac.
            • snajper55 Re: Poszukujemy pracy pomocy 14.03.12, 22:41
              Gość portalu: JanKran napisał(a):

> śmiej się,śmiej
              >
              > polacy robią tak: facet podejmuje robote w uk, ma niepracujaca zona i 2 dzieci
              > w polsce. w uk przysluguje mu zasilek i 3 pokojowe mieszkanie socjalne. facet s
              > am mieszka w 1 pokoju a pozostale 2 wynajmuje. pieniadze wysyla do polski.
              >
              > co do zasady to jest naganne, ale ja sie ludziom nie dziwie jak nie maja co do
              > gara wlozyc to kombinuja. tam jak masz dziecko, to praktycznie mozesz w ogole n
              > ie pracowac.

To po co Angole mający dzieci pracują? No frajerzy jacyś. ;) A ta kasa to skąd? A, pewnie z drukarni...

S.
              • Gość: sonia7 Re: Poszukujemy pracy pomocy IP: 82.132.248.* 15.03.12, 01:23
                Czas zdementowac slodkie brednie pana Janabana.
                Jakikolwiek zasilek na wychowanie dzieci w UK otrzymuja wylacznie obywatele angielscy
                • Gość: waszpan Re: Poszukujemy pracy pomocy IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 00:43
                  co ty mówisz czarne sie mnożą jak karaluchy
                • agulha Re: Poszukujemy pracy pomocy 16.03.12, 01:24
                  Przypadkiem spotkałam Polkę mieszkającą w Anglii od paru lat. Mąż pracuje (legalnie, na budowie) i porządnie zarabia. Sporo z tego idzie na wynajem mieszkania, bo - póki co - nie występowali o pomoc mieszkaniową. Mają kilkoro dzieci. Żona zajmuje się domem i dziećmi. Mówiła, że te zasiłki na dzieci to kwoty symboliczne - 10 funtów tygodniowo na dziecko, jakoś tak. Czyli pewnie jest rzeczywiście różnica między tym, co dostaje na dzieci nie-obywatel (zwłaszcza pracujący), a tym, co dostaje obywatel i to niezamożny (bo pracą się nie kala, na przykład).
                  • snajper55 Re: Poszukujemy pracy pomocy 16.03.12, 02:08
                    agulha napisała:

> Przypadkiem spotkałam Polkę mieszkającą w Anglii od paru lat. Mąż pracuje (lega
                    > lnie, na budowie) i porządnie zarabia. Sporo z tego idzie na wynajem mieszkania
                    > , bo - póki co - nie występowali o pomoc mieszkaniową. Mają kilkoro dzieci. Żon
                    > a zajmuje się domem i dziećmi. Mówiła, że te zasiłki na dzieci to kwoty symboli
                    > czne - 10 funtów tygodniowo na dziecko, jakoś tak. Czyli pewnie jest rzeczywiśc
                    > ie różnica między tym, co dostaje na dzieci nie-obywatel (zwłaszcza pracujący),
                    > a tym, co dostaje obywatel i to niezamożny (bo pracą się nie kala, na przykład).

Zasiłki zależą od różnych rzeczy, ale są takie same dla obywateli i nieobywateli.

www.euro-punkt.pl/zasilki-i-swiadczenia/zasilki-rodzinne-wielka-brytania,2,2,129,114,129

S.
                • Gość: JanKran Re: Poszukujemy pracy pomocy IP: *.opole.hypnet.pl 17.03.12, 09:43
                  > Jakikolwiek zasilek na wychowanie dzieci w UK otrzymuja wylacznie obywatele ang
                  > ielscy
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka